octombrie 10, 2011

ALESUL DOMNULUI (2)

"Samuel a luat sticluta cu untdelemn, si a turnat-o pe capul lui Saul. Apoi l-a sărutat, si a zis: "Nu te-a uns Domnul ca fii căpetenia mostenirii Lui? [1 Samuel 10:1]


Continuând umblăm cu Dumnezeu, pas cu pas, vom vedea semnele împlinite în viata noastră, ne vom întâlni personal cu Duhul Sfânt si vom avea o viată transformată, învătând astfel ne încredem si mai mult în Cuvântul Domnului si păstrăm secretul încredintat de El.

Dar ce vom face până la timpul împlinirii promisiunii Lui? Asa cum l-a învătat Samuel pe Saul ne învată si pe noi Domnul astăzi: „ facem ceea ce vom găsi bun de făcut” … asteptând în tăcere împlinirea planului Domnului, stiind ce El ne-a vorbit se va împlini într-o zi, la timpul Lui, atunci fiind vremea ca taina dintre noi si Dumnezeu fie făcută publică.

După ce Samuel sfârseste prima parte a planului lui Dumnezeu, ungându-l pe Saul ca si împărat, merge apoi sfârsească si a doua parte a planului lui Dumnezeu, întâlnindu-se cu poporului Domnului la Mitpa, si alegând împreună cu ei împăratul, ca astfeltabloul devină complet si observăm astfel felul lui Dumnezeu de a punepieseleîmpreună, astfel încât planul Lui ajungă la îndeplinire.

De multe ori ne gândim cum va pune Domnul "piesele" împreună si în viata noastră, însă cu sigurantă Dumnezeu deja a pregătit metoda, la care poate nici nu ne putem gândi acum

Surprinzător este si felul în care Dumnezeu l-a confirmat pe Saul ca împărat înaintea poporului Lui si, desi Samuel stia cine este alesul lui Dumnezeu, totusi el se foloseste de metoda tragerii la sorti, fără se teamă altcineva va iesi cumva în locul lui Saul.

Da, omul firesc se teme de „sorti”, crezând printr-o altă metodă ar putea contribui în vreun fel ca dorintele să-i fie împlinite, dar pentru crestinul care-si pune toată încrederea în Dumnezeu, nimic nu este imposibil, si cu răbdare asteaptă vadă cum va lucra Dumnezeu pentru el, chiar dacă ar trebui ca „12 semintii fie luate rând pe rând, apoi din semintia aleasă se ia fiecare familie în parte, si fiecare bărbat din familiile acelea treacă prin fata lui Samuel, care trebuia aleagă dintre cei mai frumosi, isteti, talentati, bogati si ambitiosi bărbati si sigur a durat ceva vreme, si cu sigurantă o fi avut si Saul emotii până la rezultatul final, dar el stia Dumnezeu deja alesese, însă nu stătea plin de sine între ei, dispretuindu-i de faptul el se stia cel ales si nici n-a batjocorit metodasortilor”, prin care împăratul avea fie prezentat poporului, ci Saul stătea ascuns de ochii lor, încrezându-se în Dumnezeu.

Ce frumos! Asa lucrează Dumnezeu! Si sigur e o mare aventură mergi pe mâna Domnului si te lasi în toate lucrurile condus de Duhul Sfânt! Dar e asa de interesant vezi cum se aduce la împlinire planul Lui si ceea ce El ti-a vorbit se va întâmpla negresit în dreptul tău, chiar dacă pentru câteva momente ar părea sortul este posibil cadă pe altcineva!...

Sunt si situatii în viată când crezi tot ce vrea Dumnezeu este stai ascuns, „după vase”, ca si Saul, slujind altora si parcă totul este în zadar, si simti promisiunile ti se „evaporă”, apoi începi te îndoiesti de ceea ce a spus Dumnezeu, crezând nu tu esti alesul, dar vine ziua când Domnul Isus va împlini în dreptul tău ceea ce tu stii deja în inima ta, de mult, si ceea ce multi ani a fost doar un secret între tine si Domnul tău, va fi cunoscut de toti.

De aceea nu-ti pierde nădejdea, fiindcă va veni ziua cândDomnul va trimite după tine” si-ti va împlini promisiunea, si atunci vei stii Dumnezeu nu poate mintă si ceea ce El a promis, va împlini negresit, însă în timpul de asteptare vei întelege importanta ungerii în viata ta, vei întelege importanta prezentei lui Dumnezeu în toate căile tale si vei fi o mărturie vie a felului miraculos în care poate lucra Dumnezeu în viata unui om.


Cristina