septembrie 13, 2012

VOIA TA, NU VOIA MEA



“Iosia a îndepartat toate uraciunile din tarile copiilor lui Israel, si a facut ca toti cei ce se aflau în Israel sa slujeasca Domnului, Dumnezeului lor. În tot timpul vietii lui, nu s-au abatut de la Domnul Dumnezeul parintilor lor.” [2 Cronici 34:33]

 

Un om dintr-o zona rurala din Arizona, a mers sa vada un ceremonial special al indienilor. A facut o calatorie lunga prin desertul Arizonian, pana a ajuns în acea rezervatie a indienilor. Dupa ce a condus multa vreme în siguratate, ultimii 80 de km i-a parcurs pe un drum neamenajat. Dupa ce a urmarit ceremonialul, seara tarziu cand s-a întors la masina sa, a observat ca o roata avea pana. Ca sa fie si mai rau, a constatat ca nu avea nici roata de rezerva! În timp ce cauta o solutie, si-a adus aminte ca înainte cu vre-o 10 km de-a ajunge în rezervatie, a observat o vulcanizare. Hotarat sa repare roata, a mers pe jos aproape 2 ore pana la acel atelier, purtand cu el roata ce trebuia vulcanizata. Ajuns în fata vulcanizarii, a vazut proprietarul sezand jos într-un fotoliu comod, consumand bere. Îngrijorat de situatie, soferul ghinionist a întrebat: „Nu va suparati domnule; dumneavoastra puteti vulcaniza roata aceasta care a avut pana? Da! a raspuns proprietarul. Atunci cat ma costa sa vulcanizez aceasta roata? Ce diferenta este daca îti voi spune pretul, a raspuns proprietarul? În aceasta zona, nu mai este nici o alta vulcanizare!” În situatia lui, soferul nu mai avea nici o alta alternativa. Oricat de mare ar fi fost pretul, trebuia sa îl plateasca.

De multe ori nici noi nu avem o alta alternativa! Sunt uneori decizii dictate de cursul vietii cum ar fi: a merge la scoala, la liceu, a alege o profesie sau a întemeia o familie. Indiferent de contextul în care sunt luate aceste decizii, chiar si atunci cand se pare ca nu este o alta alternativa, trebuie sa fim siguri atunci cand hotaram: urmam voia lui Dumnezeu, sau planurile noastre!

septembrie 12, 2012

MARE DUMNEZEU AVEM!

 

“Domnul ostirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scapare pentru noi.” [Psalmul 46:11]

 

Daca ne încredem în noi însine si contam pe posesiunile si capacitatile noastre, va veni o vreme cand vom constata ca am luat decizii atat de gresite. Oricat de multe valori am acumula, acestea nu ne pot scuti de esec, dezamagire si înfrangere.

Daca însa ne punem încrederea în Dumnezeu si marturisim ca puterea si resursele noastre nu ne sunt suficiente, daca în momentele de încercare vom conta pe ajutorul lui Dumnezeu, atunci vom fi plini de putere si vom trece biruitori prin orice situatie.

Dumnezeu nu esueaza niciodata. De aceea cei ce se adapostesc sub protectia Sa, gasesc un adapost sigur în orice vreme.

Umilinta crestina nu-i lasitate, sau pasivitate; o motivatie pentru a nu face nimic. Umilinta înseamna a recunoaste autoritatea lui Dumnezeu, si a te supune voiei Sale. Umilinta este o invitatie pentru a lucra cu tot devotamentul pentru o institutie mai mare decat orice întelegere umana. Aceasta slujire si dedicare este pentru Împaratia lui Dumnezeu care nu poate sa cada.

septembrie 10, 2012

AI GRIJA CE ITI DORESTI SI CARE E AMBITIA TA



“..au hotarat o zi si au venit mai multi la locuinta lui. Pavel le-a vestit Împaratia lui Dumnezeu, le-a adus dovezi, si a cautat sa-i încredinteze prin Legea lui Moise si prin Prooroci, despre lucrurile privitoare la Isus. Vorbirea tinea de dimineata pana seara.” [Faptele Apostolilor 28:23]

 

În luna Februarie a anului 1995, un antrenor de „sumo” a primit un telefon neobisnuit. Un adolescent japonez numit Koji Harada, i-a cerut sa-l ajute sa-si împlineasca visul vietii sale. El dorea cu orice pret sa ajunga luptator de „sumo”. Avea însa o problema: Înaltimea sa era numai de 1,52m. Asociatia Japoneza de Sumo a stabilit ca pentru a fi luptator de sumo, trebuie sa ai cel putin 1,58 m înaltime. Dupa ce antrenorul i-a explicat ca nu-l poate primi la antrenamente, Koji l-a sunat din nou si i-a spus ca a rezolvat problema înaltimii, ajungand la baremul minim stabilit de Federatia de Sumo. Auzindu-l, antrenorul foarte curios l-a întrebat: „Cum ai reusit?” Am mers la un spital de chirurgie plastica, a explicat tanarul si am cerut doctorului sa ma faca cu 6 centimetri mai înalt! Doctorul a acceptat rugamintea mea si mi-a împlantat silicon sub scalpul capului. Acum, spunea el, pot sa lupt de la egal la egal cu ceilalti tineri mai înalti!

Koji n-a fost singurul care a încercat sa-si mareasca înaltimea, pentru a putea concura în întrecerile Sumo. Au fost altii care au folosit echipamente sofisticate, pentru alungirea oaselor. Altii pentru a atinge greutatea optima, au mancat pana au ajuns rotunzi ca un ou de gasca.

Asociatia Japoneza de Sumo, este îngrijorata de faptul ca acum, posibilitatea folosirii silicoanelor va provoca si pe alti copii la idei ciudate, pentru a atinge baremurile.

Interesant; nu-i asa? Ce nu face omul pentru a-si atinge ambitiile? Unii oameni aleg cele mai trasnite solutii, pentru a-si vedea visul împlinit! Nu-i ceva neobisnuit sa fii ambitios. Dar care este scopul ambitiilor Tale? Nu-i asa ca ai putea face mult mai mult în slujire, daca Dumnezeu ar pune o doza mai mare de ambitie în inima ta?