aprilie 06, 2012

NOI SUNTEM CREATIA LUI DUMNEZEU

„Dar ei taceau, pentru ca pe drum se certasera între ei, ca sa stie cine este mai mare” [Marcu 9:34]



Cred ca ati auzit de legenda turnului ce avea atarnat în varful lui, doisprezece clopote. Fiecare dintre aceste clopote credea ca este mai important decat toate celelalte. De aceea au avut o mare disputa pe acest subiect!

Cel dintai clopot a spus: „Eu”, dupa cum stiti sunt numarul „unu”! Eu sunt cel mai important! Eu încep todeauna melodiile; cred ca nimeni nu se va îndoi de aceasta! Numarul doi l-a întrerupt însa imediat: Nu!Nu!Nu! „unul n-are nici o valoare singur”; Todeuna mai are nevoie de un ajutor. Deci unul si cu unul fac doi. Eu sunt simbolul perechii! Dar numarul trei nerabdator sa ia cuvantul i-a contrazis manios spunand: „Hei băieti”! daca a-ti sti ceva teologie; „ceea ce nu aveti de unde„! A-ti cunoaste ca numarul „trei” reprezinta Divinitatea, si asta-i tot ceea ce conteaza!

Nici n-a terminat bine el declaratia sa si numarul patru a si început: „cu patru clopote aveti un sunet plin„ eu sunt cel ce întregesc patratul si deci mie mi se cuvine pozitia cea mai importanta .

Suparat ca primele clopote au dat busna, cel de-al cincelea a sarit repede spunand: „tot ceea ce clopotul patru pretinde a fi este adevarat; dar eu am si ceva în plus, de aceea mie mi se cuvine pozitia cea mai importanta. Sase desigur n-a putut sa taca. Pretinzand aceeasi pozitie a afirmat: „sase este de doua ori trei” mai aveti ceva de adaugat?

Mai cumpanit, a vorbit apoi si saptele: „Hei; sunt sapte daruri ale Duhului Sfant, sapte virtuti si sapte vicii. În Apocalipsa întreaga istorie se desfasoara în jurul meu. Mai vrei alte dovezi ca sa-mi acordati pozitia pe care numai eu o merit?

Numarul opt putin plictisit a zis: „ stiti voi ce primesc copiii la sarbatori? „Sfintisori!” Acesta este darul cel mai pretuit. Ei ma poarta peste tot! Iar daca ma odihnesc putin, eu reprezint infinitul. Mai poate spune spune cineva ca merita locul întai?

Si urmatoarele clopote au început sa vorbeasca: noua, zece, unsprezece si doisprezece; dar discutia a ajuns asa de aprinsa încat ceea ce spuneau nu putea fi deslusit! N- au reusit însa ca fiecare sa rosteasca ultimul cuvant; cand „turnul” a intervenit: „ Copiii mei, a zis turnul „; Opriti-va „! “Faceti liniste„! Ati dus discutia într-o directie gresita. Nici unul dintre voi nu are valoare de unul singur; ci numai împreuna. Daca eu nu v-as sustine, nici unul dintre voi nu ar putea spune nimic!

Cati dintre noi nu avem aceeasi judecata, privind lucrurile numai din perspectiva noastra? Suntem creati pentru a fi folositi de Dumnezeu si numai pentru slava Lui. Avem semnificatie si valoare, numai cand lucram împreuna. De aceea opriti vorbaria si argumentarile fara sens, cantati si lucrati în armonie, pentru slava lui Dumnezeu!





Anonim

aprilie 05, 2012

“EU SUNT DOMNUL DUMNEZEUL TAU”

“Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, care te-a scos din tara Egiptului, din casa robiei. Sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.” [Exod 20:2-3]



Într-una din nuvelele sale Sarah Orne, descrie un fapt neobisnuit observat odata pe terenul proprietatii al unui capitan de vapor. Ea a observat un numar de aragi de lemn vopsiti strident, înfipti în pamant în mod neregulat pe toata suprafata gradinii! Surprinsa, a întrebat pe capitan: „De ce ai înfipt aragii astfel”?

Elliah Tilley, proprietarul gradinii i-a raspuns: „Cand am cumparat gradina, am încercat sa ar adanc, pentru a avea o recolta buna. Nu mica mi-a fost mirarea cand plugul se înfingea adanc si nu mai înainta! Cand am cautat sa vad ce se întampla, am descoperit ca erau pietre mari, ascunse sub stratul de pamant de la suprafata. Aceste pietre mari nu numai ca au franat înaintarea, dar de nenumarate ori mi-a îndoit si plugul! De aceea am pus acesti aragi; pentru a sti unde sunt pietrele ascunse, pentru a le ocoli.

Predicatorul John Kllinger a spus: asemenea acestor aragi ( jaloane) sunt si cele 10 porunci. Ele ne arata unde este pericolul. Ocoleste aceste locuri si nu ti se va stirbi plugul vietii! Tinerilor, daca va plangeti de ce parintii vostri au pus asa numitele restrictii uneori, nu uitati ca ei încearca sa va pazeasca de rani, probleme si muscaturi ale pacatului. Cu alte cuvinte, ei doresc ca voi sa nu faceti aceleasi greseli pe care le-au facut ei, sau unii dintre iubitii vostri!



Anonim


aprilie 04, 2012

TRESALTATI DE BUCURIE!

“Sa salte de bucurie credinciosii Lui îmbracati în slava, sa scoata strigate de bucurie în asternutul lor.” [Psalmul149:5]



Soren Kirkegard a spus: Putem descoperi taina Scripturilor întrebandu-ne cand citim: Ce-mi spune mie acest pasaj? Ce-mi descopera Dumnezeu prin acest Cuvant privitor la viata mea?

Aceasta nu înseamna ca fiecare pasaj al Scripturii are aceiasi relevanta. Sunt unele pasaje preponderent istorice; altele liturgice sau ceremoniale. Dar chiar si atunci cand citesti despre credinta lui Avraam, adulterul lui David, invidia lui Saul sau descurajarea lui Ieremia, întreaba-te: ce-mi spune Dumnezeu prin acest cuvant mie; aici si acum?

O fetita si-a pierdut un dinte din fata, si a început sa vorbeasca peltic (sasait). Într-o zi bunica ei a început sa-i citeasca din Biblie despre Sisera si moartea lui, Samson si pierderea vederii, Sila si misiunea lui împreuna cu Pavel. Auzind aceste nume , fetita s-a uitat prelung la bunica ei si-a întrebat-o: “Bunico! si Dumnezeu si-a pierdut un dinte?”

Bucura-te de ceea ce citesti si urmareste ceea ce Dumnezeu vrea sa-ti spuna tie!



Anonim


aprilie 02, 2012

BUGETUL LUI MOISE

“Totusi în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Căci sunt bine încredintat că nici moartea, nici viata, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înăltimea, nici adâncimea, nici o altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.” [Romani 8:37-39]



Oare stia Moise ce îl asteaptă? Ce-ar fi fost dacă Moise făcea un buget de genul: – de câti bani e nevoie ca să treci 1.500.000 – 2.000.000 de oameni prin Marea Rosie ca pe uscat? Asta fiind doar “cireasa de pe tort”, fără să mai punem la socoteală minunile din Egipt – câte tone de sânge era nevoie ca să transformi marele fluviu Nil si toate apele Egiptului în sânge, etc, etc. Sau cu mana si prepelitele – cum să găsesti furnizori de mană si de prepelite, să nu fie expirate etc.

Sau Daniel, s-a gândit care ar fi cea mai bună strategie pentru a închide gurile leilor si care este probabilitatea de a iesi teafăr din groapa cu lei? Sau cei 3 tovarăsi ai lui Daniel din cuptorul încins de 7 ori mai mult decât era necesar ca să transformi un om în scrum?

Dacă David ar fi solicitat niste studii de balistică, niste simulări pe “nisiputer”, ca să determine unghiul exact de aruncare a unei pietre astfel încât să nimerească fruntea lui Goliat?

Câte sedinte au trebuit să tină, câtă bătaie de cap, bugete, estimări, intrări-iesiri, laptop-uri pe genunchi, powerpoint-uri, etc, etc.

Apoi nici nu vreau să mă gândesc la oamenii pe care Domnul Isus i-a ales în echipa Sa, niste “vai-s-amar” cu care El vroia să cucerească lumea.
Porunca Domnului este: “Duceti-vă si faceti ucenici”!

Strategia este: “botezându-i si învătându-i”. Bugetul: “si iată că EUEU sunt cu voi până la sfârsitul veacului”.

Dar… după aceea? După sfârsitul veacului? Poate că un posibil răspuns ar putea fi: după sfârsitul veacului (veacului lumii acesteia sau veacului vostru, ca indivizi) veti fi voi cu MINE.

Sunt necesare si importante si cele de mai sus, dar toate acestea ar fi ca o masină fără sofer. Soferul este esenta. Chiar dacă masina se strică, soferul poate ajunge la tintă si fără masină, dar masina fără sofer NU poate ajunge la tintă.

Dumnezeu caută doar inimi dedicate 100%.

Doamne, Te rog ajută-mă să am o inimă dedicată Tie în totalitate, complet, absolut, pe deplin… si dă-mi întelepciunea să umblu în faptele bune pe care Tu le-ai pregătit deja mai dinainte, astfel încât la timp si ne-la-timp, în strâmtorare sau în libertate, în bucurie sau în necaz, Evanghelia Domnului Isus Cristos să fie propovaduită.

Care este diferenta dintre marii eroi ai credintei si noi? Genunchii. Genunchii tociti de rugăciune. Asta face diferenta, plus credinta de nezguduit, neclintită!



Florian