iunie 30, 2014

CINE A FOST DE VINA?

“Isus zicea: “Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!” [Luca 23:34]

 

            Frank mergea cu masina de la serviciu acasa. Mai avea doi sau trei kilometric pana la tinta. Deodata aparu de dupa un varf de panta o masina, care gresi banda de circulatie si se tamponara frontal. Pompierii au avut insarcinarea de a-l scoate mort din masina. Parintii lui au fost ingroziti. Unicul lor fiu, baiatul lor cuminte, nu mai traia. In deznadejdea lor au scris urmatoarele cuvinte deasupra anuntului mortuar: “Un altul a fost de vina pentru moartea fiului nostru!”

        La aceasta moarte a fost repede explicate problema culpabilitatii. Dar cum au stat lucrurile in urma cu doua mii de ani, cand a murit Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu? Cine a purtata vina pentru moartea Lui?

        Iuda care L-a tradat? Da, si el! Romanii, al caror guvernator, Pilat, L-a condamnat? Da, si ei! Marii preoti care erau invidiosi pe El? Da, si ei! Multimile care strigau: “Rastigneste-L”? Da, si ele! Si eu! Da, si eu pentru ca nu sunt mai bun decat toti acestia! Nimeni altul n-ar fi putut ispasi pacatul meu, numai Fiul lui Dumnezeu! Daca n-ar fi murit pentru mine, as fi fost pierdut pentru vesnicie! Dar tu? Iti este indiferent ce s-a intamplat cu Fiul lui Dumnezeu?