martie 08, 2012

PASTREAZA-TI CREDINTA IN DOMNUL

“A doua zi Isus a vrut sa se duca în Galileea, si a gasit pe Filip. Si i-a zis : „Vino dupa Mine!” [Ioan 1:43]



Evanghelistii Eddie Fox si George Moris, s-au întors dintr-o calatorie din Sanhai, China. Ei vizitasera o biserica deosebita a carei nume este „Muen Church”. Traducerea literala a acestui nume este: ”fa o baie în Biserica Harului”!

Aceasta biserica ca multe altele din China, a fost închisa în 1969. Atunci a fost un timp de mari suferinte si opresiune pentru crestini. Pastori si laici au fost exilati si supusi la munci silnice. Iar crestinii au fost întemnitati datorita practicarii credintei lor.

În timpul vizitei cei doi, miscati de credinta celor ce formau biserica, de integritatea si profunzimea spirituala a pastorului Bisericii, i-au întrebat: “Cand ati fost exilati departe de oras, ati visat vreodata ca va veti închina din nou în acest sanctuar?”

“Nu!” au raspuns fiecare dintre ei; “noi credeam ca poate copiii nostri vor avea aceasta bucurie, dar nu ne-am asteptat ca vreunul dintre noi sa mai poata canta sau sa se roage în aceasta cladire.”

Timp de 10 ani cladirea a fost închisa de guvernul chinez si folosita ca scoala. În 1979, cladirea a fost redeschisa ca Biserica. În timpul vizitei lor, pastorii Fox si Moris, au fost invitati sa vada amvonul. În spatele acestuia era o cruce de marmora ce iesea din beton.

“Vedeti aceasta cruce?” i-a întrebat pastorul? “Da!” au raspuns ei. “Este deosebita! În timp ce Biserica a fost închisa si folosita ca scoala”, a continuat pastorul, “autoritatile au vrut sa o ascunda. Au luat beton si au turnat peste ea ca sa nu mai poata fi vazuta. Ei doreau ca ascunzand-o în beton, nimeni sa nu-si mai aduca aminte de ea.”

Apoi pastorul, respirand adanc cu un zambet larg a continuat: “Cu cat încercau ei sa o ascunda, cu atat mai mult ni se întarea convingerea ca aceasta cruce a ramas acolo, bine pazita si ocrotita tot timpul! Cu ochii inimii noi o vedeam todeauna, stiam ca este acolo si aveam privirea îndreptata spre ea.”

Dumnezeu ne atentioneaza ca vor fi împrejurari cand valurile se vor ridica napraznic si în jurul nostru. Vanturile si norii vor face vizibilitatea sa fie scazuta. În acele momente vom mai pastra convingerea ferma ca El este în mijlocul acestora? Chiar daca nu-L vedem, El este prezent, si ne cheama!





Anonim

martie 07, 2012

VIATA – UN MARATON, O CURSA LUNGA

“… ma rog ca dragostea voastra sa creasca tot mai mult în cunostiinta si orice pricepere, ca sa deosebiti lucrurile alese, pentruca sa fiti curati si sa nu va poticniti pana în ziua venirii lui Hristos, plini de roada neprihanirii, prin Isus Hristos, spre slava si lauda lui Dumnezeu.” [Filipeni 9:11]



La un targ de animale s-a desfasurat un concurs neobisnuit, pentru a stabili care este cel mai puternic cal. Pe un suport asemanator unei sanii se asezau greutati pe care calul înhamat trebuia sa le traga direct pe pamant.
Marele campion a reusit sa traga o sanie ce era încarcata cu 2.250 kg. Urmatorul cal a reusit sa traga 2.200 kg.

Unul dintre organizatori s-a întrebat: „oare cat vor reusi sa traga cei doi cai daca vor fi înhamati împreuna?” Separat au reusit sa traga greutati care însumate erau aproape de 4.500 kg. Cand au fost înhamati împreuna, toti au fost surprinsi pentru ca cei doi cai au reusit sa traga aproape 6.000 kg.

Ce forta extraordinara poate rezulta atunci cand lucram împreuna ca o echipa! Daca primul lucru pe care îl învatam este ca reusim sa realizam lucruri mari, atunci cand ne daruim pe noi însine altora si suntem gata sa le purtam poverile; al doilea lucru pe care nu trebuie sa-l uitam este ca: rezultatul slujirii noastre este mult mai mare atunci cand ne unim eforturile si lucram împreuna ca o echipa.

Slujind împreuna, putem face ca lumea în care traim sa fie mai evlavioasa, iar numarul problemelor sa fie tot mai mic.

”Domnul te va calauzi neîncetat, îti va satura sufletul chiar în locuri fara apa, si va da din nou putere madularelor tale; vei fi ca o gradina bine udata, ca un izvor ale carui ape nu seaca.” Isaia 58:11

Multi îl considera pe Pawl Newman, a fi un om talentat. El a avut o cariera stralucitoare ca actor si cand a început cursele auto ca si hobby, a dovedit ca este foarte priceput si în manuirea volanului.

Desi unii oameni au o multime de abilitati înascute, acesta nu-i si cazul lui Newman. Cand el vorbeste despre succesele sale aminteste de greselile facute la început si de multele ore de munca intensa. El a spus despre sine: „eu n-am nici un dar pentru ceva! Am avut numai darul perseverentei! Acesta este darul pe care l-as recomanda pentru fiecare dintre noi.”

Daca avem multe succese la începutul carierei, uneori credem ca întreaga viata va fi la fel. Dar realitatea este alta: viata este grea; este ca un Maraton, o cursa lunga, în care trebuie sa perseverezi. Facand asa Dumnezeu va fi cu noi la fiecare pas pe acest drum.



Anonim

martie 06, 2012

ESTI SIGUR CA CREZI IN ISUS ,FIUL LUI DUMNEZEU ?

“Cine crede in Fiul, are viata vesnica, dar cine nu crede in Fiul, nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu  ramane peste el”. [Ioan 3:36]
 “Dar tuturor celor ce l-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu, nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu”. [Ioan 1:12]
        Faca Domnul ca sa primim acest cuvant minunat in vietile noastre si sa cerem fierbinte implinirea Lui in noi azi! Iar cand ispita va veni sa nu uitam sa apelam la Hristos si sa ne punem increderea in El si nu in solutiile pacatului, nici in poftele firii, nici in oameni, nici in metodele lumii acesteia,  caci asta inseamna sa crezi!
      Domnul nostru,Te imploram , mareste-ne credinta spre Slava Ta , arata-ne ce facem rau ,si fa-ne in stare sa nu ne punem increderea in minciuna! In Numele Lui Isus,am cerut , si-Ti multumim!

Anonim

martie 05, 2012

MAINILE PRIN CARE DUMNEZEU LUCREAZA

„Drept raspuns, împaratul le va zice: „Adevarat va spun ca , oridecate ori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neînsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut.” [Matei 25:40]



Noi suntem mainile prin care Dumnezeu lucreaza, picioarele care îl duc pe El la cei bolnavi, si vasele prin care Dumnezeu împlineste nevoile celor din jur.

Lacrimile din ochii celor ce plang vor fi sterse, foamea ce-o traiesc cei ce n-au ce manca va fi alinata iar singuratatea celor ce n-au pe nimeni va fi alungata, pentru ca noi le slujim fiind reprezentanti ai Domnului Isus. Fiul lui Dumnezeu care raspunde oricarei nevoi, se exprima prin noi.

Stiu ca nu toti cei care se numesc crestini sunt gata pentru aceasta slujire. Redand aceasta situatie, un autor necunoscut i-a prezentat pe unii dintre acestia spunand:

- Am fost flamand si mi-ai vorbit de bogatia cerului.

- Am fost în temnita si te-ai rugat pentru eliberarea mea.

- Am fost gol si mi-ai spus care sunt hainele ce mi s-ar potrivi.

- Am fost bolnav si mi-ai recomandat un medic.

- Am fost fara adapost si mi-ai predicat de ocrotirea lui Dumnezeu.

- Am fost singur si mi-ai spus sa-mi caut un prieten.

Arati a fi un om spiritual, dar cu toate acestea eu sunt flamand, fara haine si adapost, singur, în suferinta si fara sa-L am pe Hristos în viata mea.

Aceste cuvinte ranesc, nu-i asa? Ele ranesc pentru ca exprima atitudinea fariseica a multora dintre noi. De aceea slujindu-L pe Dumnezeu si slujindu-ne unii pe altii, putem lucra împreuna pentru o reala schimbare si împlinirea multor nevoi.



Anonim