martie 08, 2012

PASTREAZA-TI CREDINTA IN DOMNUL

“A doua zi Isus a vrut sa se duca în Galileea, si a gasit pe Filip. Si i-a zis : „Vino dupa Mine!” [Ioan 1:43]Evanghelistii Eddie Fox si George Moris, s-au întors dintr-o calatorie din Sanhai, China. Ei vizitasera o biserica deosebita a carei nume este „Muen Church”. Traducerea literala a acestui nume este: ”fa o baie în Biserica Harului”!

Aceasta biserica ca multe altele din China, a fost închisa în 1969. Atunci a fost un timp de mari suferinte si opresiune pentru crestini. Pastori si laici au fost exilati si supusi la munci silnice. Iar crestinii au fost întemnitati datorita practicarii credintei lor.

În timpul vizitei cei doi, miscati de credinta celor ce formau biserica, de integritatea si profunzimea spirituala a pastorului Bisericii, i-au întrebat: “Cand ati fost exilati departe de oras, ati visat vreodata ca va veti închina din nou în acest sanctuar?”

“Nu!” au raspuns fiecare dintre ei; “noi credeam ca poate copiii nostri vor avea aceasta bucurie, dar nu ne-am asteptat ca vreunul dintre noi sa mai poata canta sau sa se roage în aceasta cladire.”

Timp de 10 ani cladirea a fost închisa de guvernul chinez si folosita ca scoala. În 1979, cladirea a fost redeschisa ca Biserica. În timpul vizitei lor, pastorii Fox si Moris, au fost invitati sa vada amvonul. În spatele acestuia era o cruce de marmora ce iesea din beton.

“Vedeti aceasta cruce?” i-a întrebat pastorul? “Da!” au raspuns ei. “Este deosebita! În timp ce Biserica a fost închisa si folosita ca scoala”, a continuat pastorul, “autoritatile au vrut sa o ascunda. Au luat beton si au turnat peste ea ca sa nu mai poata fi vazuta. Ei doreau ca ascunzand-o în beton, nimeni sa nu-si mai aduca aminte de ea.”

Apoi pastorul, respirand adanc cu un zambet larg a continuat: “Cu cat încercau ei sa o ascunda, cu atat mai mult ni se întarea convingerea ca aceasta cruce a ramas acolo, bine pazita si ocrotita tot timpul! Cu ochii inimii noi o vedeam todeauna, stiam ca este acolo si aveam privirea îndreptata spre ea.”

Dumnezeu ne atentioneaza ca vor fi împrejurari cand valurile se vor ridica napraznic si în jurul nostru. Vanturile si norii vor face vizibilitatea sa fie scazuta. În acele momente vom mai pastra convingerea ferma ca El este în mijlocul acestora? Chiar daca nu-L vedem, El este prezent, si ne cheama!

Anonim