martie 07, 2012

VIATA – UN MARATON, O CURSA LUNGA

“… ma rog ca dragostea voastra sa creasca tot mai mult în cunostiinta si orice pricepere, ca sa deosebiti lucrurile alese, pentruca sa fiti curati si sa nu va poticniti pana în ziua venirii lui Hristos, plini de roada neprihanirii, prin Isus Hristos, spre slava si lauda lui Dumnezeu.” [Filipeni 9:11]



La un targ de animale s-a desfasurat un concurs neobisnuit, pentru a stabili care este cel mai puternic cal. Pe un suport asemanator unei sanii se asezau greutati pe care calul înhamat trebuia sa le traga direct pe pamant.
Marele campion a reusit sa traga o sanie ce era încarcata cu 2.250 kg. Urmatorul cal a reusit sa traga 2.200 kg.

Unul dintre organizatori s-a întrebat: „oare cat vor reusi sa traga cei doi cai daca vor fi înhamati împreuna?” Separat au reusit sa traga greutati care însumate erau aproape de 4.500 kg. Cand au fost înhamati împreuna, toti au fost surprinsi pentru ca cei doi cai au reusit sa traga aproape 6.000 kg.

Ce forta extraordinara poate rezulta atunci cand lucram împreuna ca o echipa! Daca primul lucru pe care îl învatam este ca reusim sa realizam lucruri mari, atunci cand ne daruim pe noi însine altora si suntem gata sa le purtam poverile; al doilea lucru pe care nu trebuie sa-l uitam este ca: rezultatul slujirii noastre este mult mai mare atunci cand ne unim eforturile si lucram împreuna ca o echipa.

Slujind împreuna, putem face ca lumea în care traim sa fie mai evlavioasa, iar numarul problemelor sa fie tot mai mic.

”Domnul te va calauzi neîncetat, îti va satura sufletul chiar în locuri fara apa, si va da din nou putere madularelor tale; vei fi ca o gradina bine udata, ca un izvor ale carui ape nu seaca.” Isaia 58:11

Multi îl considera pe Pawl Newman, a fi un om talentat. El a avut o cariera stralucitoare ca actor si cand a început cursele auto ca si hobby, a dovedit ca este foarte priceput si în manuirea volanului.

Desi unii oameni au o multime de abilitati înascute, acesta nu-i si cazul lui Newman. Cand el vorbeste despre succesele sale aminteste de greselile facute la început si de multele ore de munca intensa. El a spus despre sine: „eu n-am nici un dar pentru ceva! Am avut numai darul perseverentei! Acesta este darul pe care l-as recomanda pentru fiecare dintre noi.”

Daca avem multe succese la începutul carierei, uneori credem ca întreaga viata va fi la fel. Dar realitatea este alta: viata este grea; este ca un Maraton, o cursa lunga, în care trebuie sa perseverezi. Facand asa Dumnezeu va fi cu noi la fiecare pas pe acest drum.



Anonim