iunie 29, 2011

CORABIA VIEȚII NOASTRE (2)

Apele au ajuns mari si au crescut foarte mult pe pământ, si corabia plutea pe deasupra apelor.” [Geneza 7:18]

Dumnezeu ne ridica deasupra problemelor noastre, deasupra furtunii din viata noastra.

Chiar daca erau ape mari, acestea nu l-au speriat pe Noe. El a ramas incredintat in Domnul si a lucrat dupa porunca Lui. Dumnezeu i-a dat intelepciune, astfel Noe lucrand dupa schita si proiectul Lui, a luptat ca sa mentina familia unita, a luptat sa spulbere orice indoiala din inima lor cu privire la acea incercare, cu siguranta nu i-a fost usor, dar Domnul i-a dat izbanda in tot.

Dupa acest potop, Noe elibereaza un porumbel si-l trimite in cautare de viata pe pamant, el negasind nimic.


“Dar porumbelul n-a găsit niciun loc ca să-si pună piciorul si s-a întors la el în corabie, căci erau ape pe toată fata pământului. Noe a întins mâna, l-a luat si l-a băgat la el în corabie.” [Geneza 8:9]


Observam ca Noe a intins mana dupa porumbel, acesta reprezentandu-l pe Duhul Sfant si l-a primit din nou in corabie. Ce minunat!

Noe si-a facut partea lui, a trimis acest Duh Sfant in cautare de viatasi n-a gasit nimic. Noe avand nadejdea Domnului in el, nu renunta la aceasta lucrare, ci dupa alte 7 zile, face acelasi lucru. In cele din urma acest porumbel gaseste viata pe pamant.


Felicia P.-Timisoara

CORABIA VIEȚII NOASTRE (1)

"Domnul a zis lui Noe: „Intră în corabie, tu si toată casa ta; căci te-am văzut fără prihană înaintea Mea în neamul acesta de oameni. Şi Noe a intrat în corabie cu fiii săi, cu nevasta sa si cu nevestele fiilor săi, din pricina apelor potopului.” [Geneza 7:1]

Dumnezeu l-a ferit pe Noe si cei dragi lui, de marea incercare ce a avea sa vina, a ales sa-i salveze, datorita neprihanirii lui Noe. Era un om placut inaintea Domnului, un om cu teama de Dumnezeul lui. Prin aceasta Domnul l-a favorizat.

Atunci cand Dumnezeu ingaduie incercari, greutati in viata noastra, El nu ne uita, ci ne porunceste sa ascultam de El, construindu-ne o arca rezistenta, o arca de neclintit, in care sa pasim, atat noi, cat si familia noastra.. Acolo avem siguranta, deoarece stim ca Domnul este cu noi.

Dumnezeu i-a vorbit lui Noe foarte detailat, el construindu-si corabia dupa planul Domnului. Cand noi facem astfel, atunci toate lucrurile merg bine. Nu ne este teama de ce va veni, nu ne este teama de furtuni, de apele mari, de nimic.

Ce credincios este Domnul. El vrea sa luptam si pentru familiile noastre, nu doar pentru E-ul nostru.

Dumnezeu iubeste familia, nu-I place singuratatea. Prin Isus Hristos, El si-a marit familia, facandu-ne copiii Lui.

Incercarea lui Noe, a durat 40 de zile si 40 de nopti. Datorita sigilarii acestei corabii, apele nu au napadit corabia. Sa nu uitam caci Domnul Insusi a inchis usa corabiei, chiar cu mana Lui si acolo unde pune Domnul mana este Da si Amin!


Felicia P.-Timisoara