iunie 29, 2011

CORABIA VIEȚII NOASTRE (1)

"Domnul a zis lui Noe: „Intră în corabie, tu si toată casa ta; căci te-am văzut fără prihană înaintea Mea în neamul acesta de oameni. Şi Noe a intrat în corabie cu fiii săi, cu nevasta sa si cu nevestele fiilor săi, din pricina apelor potopului.” [Geneza 7:1]

Dumnezeu l-a ferit pe Noe si cei dragi lui, de marea incercare ce a avea sa vina, a ales sa-i salveze, datorita neprihanirii lui Noe. Era un om placut inaintea Domnului, un om cu teama de Dumnezeul lui. Prin aceasta Domnul l-a favorizat.

Atunci cand Dumnezeu ingaduie incercari, greutati in viata noastra, El nu ne uita, ci ne porunceste sa ascultam de El, construindu-ne o arca rezistenta, o arca de neclintit, in care sa pasim, atat noi, cat si familia noastra.. Acolo avem siguranta, deoarece stim ca Domnul este cu noi.

Dumnezeu i-a vorbit lui Noe foarte detailat, el construindu-si corabia dupa planul Domnului. Cand noi facem astfel, atunci toate lucrurile merg bine. Nu ne este teama de ce va veni, nu ne este teama de furtuni, de apele mari, de nimic.

Ce credincios este Domnul. El vrea sa luptam si pentru familiile noastre, nu doar pentru E-ul nostru.

Dumnezeu iubeste familia, nu-I place singuratatea. Prin Isus Hristos, El si-a marit familia, facandu-ne copiii Lui.

Incercarea lui Noe, a durat 40 de zile si 40 de nopti. Datorita sigilarii acestei corabii, apele nu au napadit corabia. Sa nu uitam caci Domnul Insusi a inchis usa corabiei, chiar cu mana Lui si acolo unde pune Domnul mana este Da si Amin!


Felicia P.-Timisoara