martie 05, 2011

DUMNEZEU NU SE TEME DE NIMENI !

„Eu sunt de la început, si nimeni nu izbăveste din mâna Mea; când lucrez Eu, cine se poate împotrivi?” [Isaia 43:13]

Puterea Sa ....umple tot Universul pana-n cel mai mic locsor....si ea, puterea LUI, face ca planetele sa pluteasca in spatiu ...puterea LUI face ca gramada de celule numita inima sau creier sa-si faca treaba asa cum au fost „programate”...Puterea LUI tine atomii impreuna si face lumea „sa se invarta”.
Dumnezeirea Lui e vesnica ...copilul LUI fiind, aseaza-te linistit si plin de pace pe bratele Sale convins fiind ca EL STIE CE FACE SI CE PERMITE SA VINA PESTE OMENIRE ! NU GRESESTE NICI MACAR ODATA SI VINE INTOTDEAUNA LA TIMP !!! Sa ai incredere in Intelepciunea Sa de a lua cele mai bune decizii care vor interactiona cu viata ta –doar e TATAL TAU –NU ?
Dragostea lui e...DIVINA !!! Si e completa si e ...eterna si e o dragoste de tip AGAPE ....a venit din lumea LUI in lumea noastra pentru ca ne iubeste ,a suferit chinuri supraomenesti pentru ca ne iubeste , a murit pe cruce pentru ca ne iubeste, a inviat pentru ca am fost „notati ”/socotiti neprihaniti, mijloceste in SFANTA SFINTELOR pentru ca ne iubeste ...ne da aer in fiecare secunda pentru ca ne iubeste, face ca celulele si atomii din corpul nostru sa „munceasca ” pentru noi pentru ca ne iubeste, face ca pamanatul sa se invarta pentru ca ne iubeste, iti trimite primavara, vara toamna si iarna pentru ca te iubeste, are ochii indreptati asupra ta zi si noapte pentru ca te iubeste, iti trimite ingeri puternici in diferite circumstante ale vietii sa iesi victorios – pentru ca te iubeste, nu-L intereseaza ca cerul va arde cu miliardele de galaxii (fiecare galaxie avand miliarde de stele ) ci e „cu ochii pe tine” pentru ca Ii esti valoros! NU A MURIT PENTRU NICIUNUL DIN MILIARDELE DE INGERI CARE-I STAU LA DISPOZITIE DAR PENTRU TINE ; DA ! A MURIT CA SA NU MAI MORI TU CI SA FII CU EL – PENTRU CA TE-A IUBIT CUM N-A IUBIT PE NIMENI DIN UNIVERS !...A MAI MURIT DUMNEZEU SI PENTRU ALTCINEVA ,IN AFARA DE TINE,IN UNIVERSUL ASTA ..SAU IN ALTUL ??
Cineva spunea :”CERUL ESTE PLIN DE RASPUNSURI LA RUGACIUNI PE CARE NIMENI N-A INDRAZNIT VREODATA SA LE FACA!” Indrazneste SI FA-LE !!! EL „E CU OCHII PE TINE ” PENTRU CA II ESTI VALOROS, SUFLET DRAG SI PREAIUBIT !



Nelu B. tr-mag.

martie 04, 2011

DUMNEZEU NU SE TEME DE NIMENI !

„Eu sunt de la început, si nimeni nu izbăveste din mâna Mea; când lucrez Eu, cine se poate împotrivi?” [Isaia 43:13]

El nu se simte amenintat de nimeni (nu are rival/adversar … nici macar nu exista cineva vrednic de Stiinta Sa, de Intelepciunea Sa, de puterea Sa, sau de atentia Sa... tu si cu mine suntem copiii Lui!
Atmosfera ce Il inconjoara pe El ...este imbibata de slava!!!... inconjurat de Stralucire ...de maretie ...splendori nemarginite Il invaluie si o lumina de care nu te poti apropia , Il inconjoara ... tu si cu mine avem pusa inainte o usa deschisa pe care nimeni niciodata nu o poate inchide si prin care putem intra orisicand si de oriunde (nu orisicum) in prezenta LUI cea binefacatoara! (Isaia capitolul6)
Pacea Lui... din El radiaza o liniste adanca si grea care aproape ca te striveste.. nici o umbra si nici un gand nu Ii incrunteaza fruntea senina... nu-L poate speria/ingrijora nimic, ABSOLUT NIMIC!
Moartea,bolile,suferintele,lipsurile,crizele,guvernele (vizibile sau nu), organizatiile, corporatiile.... stau aliniate „in fiinta ” atat cat zice El si unde zice El !(2 Tesaloniceni 2:7)
Sfintenia Lui arde continnu asemeni unui foc mistuitor ...in asa fel incat orice om care se apropie de El arde precum un fluture cazut in lava unui vulcan...Dumnezeul PreaSfant si Omul PreaPacatos nici o compatibilitate... nimic asemanator ....Precum flacara arde caltii de in, asa sunt arse faptele omului pacatos, de sfintenia LUI ! Nimic in comun = Sfintenia si Pacatosenia departare maxima ...si totusi DOMNUL IiSUS HRISTOS a facut transferul si substituirea –Slava Lui!
Nemurirea Lui ...e verificabila de toti oamenii... incepand cu prima secunda dupa moarte ....GOLIAT, Salmanasar, Rabsache, Voltaire(si multi ,multi altii).... pot depune marturie ca EL este inca viu !
Stiinta Sa ...El nu merge la scoala ,la facultate/studii...stie sfarsitul de la inceput ...nu-L mira nimic nu-L surprinde nici o intamplare de sub ceruri sau din vreun „colt al universului „ pentru ca EL STIE TOTUL si cunoaste brusc/instantaneu(nu gradat ) Totul ...oare cati atomi numara Universul ...? =EL STIE !

Nelu B. tr-mag.

martie 03, 2011

CROIESTE-TI UN DRUM CURAT SPRE DOMNUL

"Când a auzit Iacov că este grâu în Egipt, a zis fiilor săi: "Pentru ce stati si vă uitati unii la altii?" Si a zis: "Iată, aud că este grâu în Egipt; pogorâti-vă, si cumpărati-ne grâu de acolo, ca să trăim si să nu murim." [Genesa 42:1]

Să privim la aceste versete din punct de vedere spiritual, stiind despre grâu că reprezintă „vitamine pentru suflet” si fiecare putem recunoaste că sunt si locuri de binecuvântare spirituală, unde Dumnezeu lucrează diferit… decât vedem noi în locurile în care mergem si El ne cheamă să ne „umple sacii”, doar dacă dorim, dar sigur că putem si refuza, din pricina prejudecătilor noastre... dar paguba este doar a noastră.
M-am gândit deseori la Iosif, el a fost ales de Dumnezeu să fie cel care „croieste un drum drept sub pasii lui”, dorind ca si cei din familia lui să poată fi salvati, drumul acesta este drumul sfinteniei si ne cheamă si pe noi Dumnezeu să-l croim, si posibil că tu esti ales să fii cel dintâi chemat: să-ti sfintesti viata, să-ti mărturisesti păcatele, să-ti pui viata în ordine cu toti cei pentru care nu ai fost o bună mărturie, ca astfel Duhul Sfânt să-ti umple inima si ca Dumnezeu să poată alătura vietii tale pe toti cei dragi, pentru care te rogi, iar Domnul îi va aduce unul câte unul pe fiecare, de la mic la mare, la o viată curată si predată in întregime Lui.
Ce credeti însă despre fratii lui Iosif? Parcă uitaseră ce făcuseră lui Iosif, trecuseră anii, intervenise uitarea, viata îi mai modelase câte putin, pe ici pe colo, dar ei nu si-au pus viata în ordine fată de Iosif si nici n-au reparat minciuna spusă tatălui lor, însă aveau o părere bună despre ei… si chiar spun: „Suntem oameni de treabă, nu suntem iscoade…!”
Chiar asa? Da, asa oameni de treabă se cred multi si azi, doar pentru că merg la biserică, însă în cugetul lor stiu ei mai bine ce au ascuns, de multi ani, fără ca nimeni s-o stie, însă cu Dumnezeu nu-i de glumă, nimic nu este ascuns de ochii Lui, fiindcă pe toate le stie... si va aduce o zi când se va descoperi cum este fiecare inimă.
Îmi amintesc de o soră bătrână care nu putea muri, se chinuia de ani întregi în pat de suferintă si multi se întrebau ce este cu femeia aceia… fiindcă părea „femeie de treabă”. Cineva a vizitat-o si i-a vorbit despre mărturisirea păcatelor din viata ei… si a început să plângă, si cu rusine a soptit păcatul care i-a tulburat viata, un păcat din copilăria ei: era de câtiva anisori si avea o surioară bebelus, locuiau la tară iar mama ei avea de lucru prin curte si îi dădea ei biberonul să hrănească bebelusul, dar ea bea aproape tot laptele din sticlută, apoi completa cu apă... si făcând asa zi după zi, surioara ei s-a îmbolnăvit si a murit. Ea s-a învinovătit toată viata ei si n-a reusit să uite, a trăit sub povara durerii aceleia fără să spună la nimeni nimic, însă Dumnezeu a iubit-o si, fiindcă nu putea intra în Împărătia Lui cu „pata aceea”, i-a lăsat viata până când ea a mărturisit trecutul ei, apoi a plecat…
Oare de ce credeti că tot ce contează este „să părem oameni de treabă” dacă pata cugetului ne opreste intrarea în Cer? ... De aceea să ne cercetăm singuri, cu sinceritate si să alergăm să mărturisim tot ce Dumnezeu ne arată, altfel vom „rata tinta”!...



Cristina

martie 01, 2011

EL NE-A IUBIT MAI INTAI

"Când era Isus în Betania, în casa lui Simon leprosul s-a apropiat de El o femeie cu un vas de alabastru cu mir foarte scump; şi, pe când sta El la masă, ea a turnat mirul pe capul Lui. Ucenicilor le-a fost necaz, când au văzut lucrul acesta, şi au zis: "Ce rost are risipa aceasta?" [Matei 26:6-8]

Ce poate fi vasul de alabastru spart la picioarele Domnului Isus? Poate fi chiar viata mea pusa in slujba altora si multi spun ca mi-o irosesc, ca ma „jertfesc” in zadar, ca as fi putut face altceva ca sa fiu fericita, dar eu ma simt implinita si aceasta este dovada iubirii mele pentru Cel ce m-a iubit mai intai.
În iudaism, vasul cu mir reprezenta tot ce avea mai important cineva, era ca şi zestrea fetelor de azi, era tot ce era mai preţios pentru ea şi vedem că femeia aceasta vine şi Îi aduce Domnului Isus toate valorile vieţii ei, sparge vasul acela, cumva ca să nu mai ia înapoi conţinutul lui, arătând prin asta că i-a predat Domnul Isus pentru totdeauna tot ce-i aparţinuse până atunci…
Mă gândesc la fiecare dintre noi, ce avem în vasul vieţilor noastre, ce lucruri am păstrat, la ce lucruri, dorinţe sau vise nu am dori să renunţăm? Pot fi lucruri rele, dar pot fi şi lucruri care ni se par bune şi pe care nu le-am putea sacrifica de dragul Domnului Isus.
Mulţi spun: „dar eu nu cred că dacă îmi place să fac acest lucru înseamnă că fac păcat…!” E ok, nimeni nu spune că lucrul la care Dumnezeu ti-ar cere să renunţi ar fi păcat, dar dacă nu renunţi, atunci chiar că faci păcat, pentru că nu asculţi de El, iar neascultarea cu siguranţă este păcat!
Mi s-a întâmplat şi mie ca într-o zi să sparg „un vas” la picioarele Domnului Isus, fiindcă aveam un vas în care strângeam ceva: dreptatea şi mă poticneam în mulţi, fiindcă nu mi se părea drept ce făceau şi de ce Dumnezeu îi accepta şi nu intervenea, dar Domnul Isus mi-a cerut vasul acela, al dreptăţii mele, nu să-l golesc la picioarele Lui, ci să-l sparg odată pentru totdeauna, ca vasul acela să nu mai existe în viaţa mea şi ca eu să nu mai am unde strânge dreptatea...
Aşa că m-am hotărât să ascult şi „am sacrificat dreptatea mea” şi s-a întâmplat ceva: am fost aşa de fericită apoi. Domnul îmi ceruse lucrul acela spre binele meu, chiar că nu puteam înţelege de ce dreptatea Lui nu era aşa cum gândeam eu şi, pentru că din ziua aceea "n-am mai avut dreptate”, am putut înţelege apoi cum vede Dumnezeu oamenii pe care eu inainte îi judecam.
De aceea, dacă simţi că logica ta te împiedică să-l pricepi pe Dumnezeu, atunci renunţă la felul tău de gândire şi acceptă gândirea lui Dumnezeu.





Cristina