august 03, 2012

CARE E MISIUNEA TA PE ACEST PAMANT?



“Drept raspuns, împaratul le va zice: “Adevarat va spun ca, oridecate ori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neînsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut.” [Matei 25:40]



Noi suntem mainile prin care Dumnezeu lucreaza, picioarele care îl duc pe El la cei bolnavi, si vasele prin care Dumnezeu împlineste nevoile celor din jur.

Lacrimile din ochii celor ce plang vor fi sterse, foamea ce-o traiesc cei ce n-au ce manca va fi alinata iar singuratatea celor ce n-au pe nimeni va fi alungata, pentru ca noi le slujim fiind reprezentanti ai Domnului Isus. Fiul lui Dumnezeu care raspunde oricarei nevoi, se exprima prin noi.

Stiu ca nu toti cei care se numesc crestini sunt gata pentru aceasta slujire. Redand aceasta situatie un autor necunoscut i-a prezentat pe unii dintre acestia spunand: Am fost flamand si mi-ai vorbit de bogatia cerului; Am fost în temnita si te-ai rugat pentru eliberarea mea;  Am fost gol si mi-ai spus care sunt hainele ce mi s-ar potrivi; Am fost bolnav si mi-ai recomandat un medic. Am fost fara adapost si mi-ai predicat de ocrotirea lui Dumnezeu. Am fost singur si mi-ai spus sa-mi caut un prieten. Arati a fi un om spiritual; dar cu toate acestea eu sunt flamand, fara haine si adapost, singur, în suferinta si fara sa-L am pe Hristos în viata mea.

Aceste cuvinte ranesc, nu-i asa? Ele ranesc pentru ca exprima atitudinea fariseica a multora dintre noi. De aceea slujindu-L pe Dumnezeu si slujindu-ne unii pe altii, putem lucra împreuna pentru o reala schimbare si împlinirea multor nevoi.


august 02, 2012

CARE E ALERGAREA TA?



“M-am luptat lupta cea buna, mi-am ispravit alergarea, am pazit credinta.”
[2 Timotei 4:7]



În 1990 în turul ciclistic „Tur de Trump” , în cea de-a unsprezecea zi a cursei, un sportiv rus, putin cunoscut, conducea deja de sapte zile consecutive. A luat conducerea plutonului în ziua a treia si n-a mai lasat pe nici unul dintre ciclistii mai experimentati sa-l detroneze, fiind în fruntea plutonului pana în ultimile doua zile. Într-un moment avea deja douasprezece minute avans fata de cel de-al doilea clasat.

În ultimile doua zile s-a întamplat însa ceva: Acest sportiv a pierdut mereu teren si a ajuns să fie cu aproape jumatate de ora, în urma primilor clasati. Dealtfel a terminat cursa departe de podium, undeva pierdut în grupul celorlalti ciclisti.

Urmarind experienta lui, putem spune: putine lucruri în viata sunt ca un „sprint”. Cele mai multe sunt ca un „maraton”. De aceea punctul esential al vietii nu este legat de felul cum începem, ci de felul cum terminam cursa. Multi dintre noi sunt buni sprinteori (au un început bun). Au talent, au entuziasm si încep avand laurii aprecierilor. Continuarea cursei în acelasi fel, este esentialul. Cum suntem la sfarsit? aceasta-i marea întrebare!

Aceasta realitate poate fi aplicata pentru predarea noastra fata de Hristos, fata de partenerul de viata, în slujire si în multe alte activitati!

august 01, 2012

INCREDE-TE IN DOMNUL



“Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra. [Psalmul 37:5]



Argintul a fost rafinat prin cupelatie, proces inventat de chaldeeni in jurul lui 2500 i.Hr si descris in Biblie (Ezechiel 22:17-22). Acest proces consta in incalzirea metalului topit intr-o cupa poroasa si ingusta numita cupel, peste care se aplica un jet puternic de aer. Acesta oxida celelalte metale, precum plumb, cupru si fier, lasand doar argintul (si aurul daca era prezent) in stare globulara de metal topit. Exact cum argintul si celelalte metale trebuie să treacă printr-un proces de topire pentru a rămâne în stare pură, asa este si cu noi oamenii. Domnul Dumnezeu ne trece de multe ori printr-un proces de topire, apoi prin unul de slefuire pentru a ajunge persoane MĂREŢE, persoanele care vrea El să fim. Cu toate că procesele acestea uneori sunt dureroase trebuie să ne încredem în El, căci stie prea bine ce face, si să privim în perspectivă, să vedem deja rezultatul proceselor.

Planul LUI uneori nu-L întelegem dar trebuie să avem încredere si El va lucra! Bizuieste-te pe Domnul si El îti va da biruinta, te va face o persoană sclipitoare! 

iulie 31, 2012

BAZEAZA-TE PE DUMNEZEU


“Domnul este taria mea si temeilul cantarilor mele de lauda: El m-a scapat. El este Dumnezeul meu: pe El îl voi lauda; El este Dumnezeul tatalui meu: pe El îl voi preamari.” [Exod 15:2]



Eu îl pot auzi pe apostolul Pavel laudandu-se: „uitati-va la mine fratilor: sunt omul care altadata am persecutat biserica! priviti; sunt cel ce port ca semn pentru smerenie, acest tepus în carne; dar cu toate acestea, Hristos m-a folosit sa plantez biserici pretutindeni în lume!”

Apostolul Pavel a fost un om cu o capacitate intelectuala deosebita. El a fost în acelasi timp si un om perseverent. Daca n-ar fi avut tepusul din trupul sau, s-ar fi bazat pe abilitatile sale, în loc sa conteze pe puterea lui Dumnezeu! Daca s-ar fi întamplat asta, n-am mai fi auzit de el. Slabiciunile lui au ajuns însa, punctele forte! Cicatricele au devenit trofee! Ranirile au devenit un nimb!

Aceleasi lucruri se pot întampla si cu noi daca slabiciunile noastre ne ajuta sa crestem, sa fim mai determinati pentru a atinge succesul si daca acestea ne motiveaza sa încercam lucruri noi, bazandu-ne pe Dumnezeu.