octombrie 23, 2010

DUMNEZEU E MEREU CU TINE

„Dar Dumnezeu scapa pe cel nenorocit prin nenorocirea lui, si prin suferinta il instiinteaza. Si pe tine te va scoate din stramtorare, ca sa te puna la loc larg, in slobozenie deplina, si masa ta va fi incarcata cu bucate gustoase.” [Iov 36:15-16]

Dumnezeu ma iubeste atat de mult, incat m-a trecut prin incercari pentru a ma invata diverse lucruri. Nu m-a lasat singura in acele clipe, ci tinandu-ma de mana sau purtandu-ma pe brate, mi-a „predat” lectii, astfel incat sa ma formeze ca si copil al Sau. Cu siguranta, daca nu ar fi fost EL in preajma mea si daca nu m-ar fi inconjurat cu dragostea Lui, fiinta-mi slaba ar fi ramas in cea mai adanca prapastie...
Ganduri urate imi bantuiau mintea: „daca Domnul tau te iubeste, de ce te lasa sa fii asa aspru ranita?”, „daca a promis ca EL e cu tine mereu, de ce nu te apara de lovituri?”, si cred ca stii si tu cate astfel de intrebari apar si nu-ti dau pace, cufundandu-te cat mai tare in confuzie, insingurare, manie, mahnire sau tristete. Si cu cat te lasi mai mult doborat, cu atat tot ce te inconjoara devine mai insuportabil, dureros, de neinteles.
In aceste momente, ceva imi amintea ca EL ESTE CU MINE. Dumnezeu vrea sa-si arate puterea, dragostea si maretia prin toate acele intamplari. Nu inseamna ca nu ma iubeste, nu inseamna ca nu e langa mine, nu inseamna ca se joaca. Pur si simplu, doreste sa ma modeleze dupa Voia Lui si sa-mi intareasca credinta in El.
E asa mare bucurie cand trecand prin suferinta, reusesti, intr-un final, sa te bucuri de ea pentru ca Dumnezeu e atat de aproape, gata sa te umple cu fericire si pace!

Diana T.

octombrie 22, 2010

DUMNEZEUL NOSTRU ESTE DOMN

“Dreptatea si judecata sunt temelia scaunului Tau de domnie; bunatatea si credinciosia sunt inaintea fetei Tale.” [Psalm 89:14]

Citesc versetul acesta si gemenele lui, si ma apuca groaza de Dumnezeu, si-l inteleg pe Isaia si pe toti cei care au dat ochii cu o parte din fata lui Dumnezeu. Maretia Lui este infricosatoare.
Va puteti imagina un asemenea tron ca al lui Dumnezeu? Tronul lui este intemeiat pe dreptate si judecata, doua lucruri de care toti oamenii care au comis o ilegalitate, un pacat, incearca sa scape, sa le evite. Dumnezeu sta deasupra lor. E inspaimantator! A doua parte a versetului e o lovitura eleganta pentru toti cei care mai indraznesc sa afirme ca Dumnezeul Vechiului Testament e crud si dur: in fata lui Dumnezeu stau bunatatea si credinciosia. La ele se uita Cel Atotputernic, singurul “mai presus de lege” (ca sa facem trimitere la Constitutie). Asta doar Dumnezeu care este Domn poate face.
Poate voi intelegeti cum reuseste Dumnezeu sa le impace pe cele patru. Eu nu reusesc, dar Ii multumesc de fiecare data ca o face. Ii multumesc pentru ca nu se uita la baza tronului Sau atunci cand se gandeste la mine si la cei dragi, chiar si la cei nesuferiti. Ii multumesc ca se uita in fata, la bunatate si la credinciosie. Si imi doresc sa seman tot mai mult cu El in relatiile mele, pentru ca de multe ori as taia in bucati, chiar si “in Numele Domnului”.
Va doresc sa semanati tot mai mult cu Dumnezeu, si sa tineti in echilibru draptatea si judecata cu bunatatea si crediciosia.



Daniela

octombrie 21, 2010

CE VOCI BIRUIESC IN TINE?

“Si strigatele lor si ale preotilor celor mai de seama au biruit.” [Luca 23:23b]


Sunt convinsa ca Pilat nu a fost un om prost. Avea apetit pentru filosofie, altfel nu l-ar fi intrebat pe Cristos “Ce e adevarul?”. Pilat s-a prins repede ca preotii si liderii religiosi voiau sa scape de tanarul tamplar ajuns invatator prin mainile romanilor. Ipocrizia nu are margini. O vreme s-a opus planului lor. Dar numai o vreme. Apoi strigatele unei gloate isterice si ale preotilor au biruit. Iar pe Pilat nu l-a mai interesat filosofia sau dreptatea. A vrut doar sa scape de multimea aceea si sa fie lasat in pace. Si l-a sacrificat pe invatatorul curat si drept.
Majoritatea dintre noi am fost inzestrati de Dumnezeu cu inteligenta si intelepciune. Nu suntem prosti. Cunoastem Scripturile, avem apetit pentru dezbateri filosofice si teologice… Dar uneori vrem pur si simplu sa fim lasati in pace, sa iesim din balamucul creat in jur…
Ce strigate biruiesc atunci in mine, in tine? Ce sacrificam in acele momente? Sacrifici principii sau oameni nevinovati sau esti gata sa te sacrifici pe tine si sa lupti. Te-ai gandit ca Cristos se identifica nu doar cu cei flamanzi si bolnavi sau inchisi, ci si cu cei nedreptatiti. Iar unii sunt nedreptatiti pentru ca lasam sa biruiasca urletele gloatei.
Singura voce care are voie sa biruiasca in noi e cea a Duhului Sfant. Pe celelate trebuie sa le anihilam sau sa nu le ascultam. In niciun caz sa nu ne domine. Pentru ca ne vor transforma intr-un nou Pilat.



Daniela

octombrie 20, 2010

NU NEGLIJA DRAGOSTEA

“Avand radacina si temelia pusa in dragoste, sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii, care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea; si sa cunoasteti dragostea lui Cristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu.” [Efeseni 3: 17b-19]


De multi ani, calitatile mele preferate la Dumnezeu sunt intelepciunea si bunatatea. Anul acesta, chiar in pragul zilei mele, mi-am dat seama ca am cam neglijat si ignorat dragostea Lui. El se defineste ca Dragoste. Iar daca vreau sa ajung plina de plinatatea Lui, trebuie sa ma intorc la dragostea Lui.
Ti se pare un subiect prafuit? Niste cunostinte si-au pierdut credinta in Dumnezeu pentru ca nu mai vad dragostea Lui. Intrebarea lor este “Daca Dumnezeu e dragoste, de ce…?”
Nu stiu de ce ingaduie Dumnezeu atatea lucruri, dar stiu sigur ca e Dragoste. Vad dragostea Lui in rasaritul si apusul soarelui si al lunii, in norii care vin si pleaca in atatea culori sau din contra de un gri monoton, in porumbeii care vin pe terasa mea, dar si in ciorile care zboara deasupra orasului, in mama care nu e perfecta, in fratele guraliv, in copilul care inca nu vorbeste, in accidentul de masina al surorii mele, in entorsa prietenei mele, in mutenia amicului. Vad dragostea lui Dumnezeu in mine insami. Si vad dragostea Lui in mantuirea pe care ne-a oferit-o si ne-a ofera pana vom ajunge la El.
Nu neglija Dragostea!



Daniela

octombrie 19, 2010

CUNOSTI MARGINILE IUBIRII LUI DUMNEZEU?

“Avand radacina si temelia pusa in dragoste, sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii, care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea; si sa cunoasteti dragostea lui Cristos care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu.” [Efeseni 3: 17b-19]

Cred ca majoritatea am fost atrasi de Dumnezeu prin dragostea Lui. Dragostea Lui are darul de a ne coplesi prin largimea, lungimea, adancimea si inaltimea ei, ca sa-l parafrazez pe apostolul Pavel. Dar nu e suficient sa vedem dragostea Lui. Trebuie sa ne si infigem radacinile in ea si sa o si cunoastem. De ce? Pentru ca numai cu radacinile infipte in dragostea Lui, putem noi insine sa rodim dragoste, sa aratam dragostea Lui celor de langa noi, flamanzi de dragoste. Pentru ca numai inradacinati in dragostea Lui, cunoscand dragostea Lui care intrece ratiunea noastra putem ajunge plini de Dumnezeu, nu niste acrituri care pozeaza in tort de ciocolata. Iar cand suntem inradacinati in dragostea Lui nu mai intrebam ca Petru “Doamne, de sapte ori sa iert?” Inradacinati in dragostea Lui, nu ne mai lasam striviti de descurajare, nu mai facem fapte necugetate fata de noi insine sau cei de langa noi. Inradacinati in dragostea Lui, ajungem sa ne dam seama ca nu are margini oricat le-am cauta, ca ne putem dezvolta in El.
Incepe sa explorezi dragostea lui Cristos si infigeti radacinile in ea!


Daniela

octombrie 18, 2010

ANTRENEAZĂ-TE ÎN LAUDĂ

“Gura mea va vesti zi de zi dreptatea si mantuirea Ta, caci nu-I cunosc marginile.” [Psalm 71:15]

Am ajuns atat de concentrati pe rau si pe negativ, incat nu mai reusim sa vedem binele, nu-L mai vedem nici macar pe Dumnezeu pe tron. Sau poate am coborat prea mult in noroi, iar tronul lui e mult deasupra baltii noastre si nu mai reusim sa ajungem cu privirea pana acolo? Concentrati pe rau, multi dintre noi au ajuns sa creada ca e fara limite, incomensurabil, mai mare decat universul.
Dumnezeu ne contrazice cu delicatete. Da, raul e mare, intins si lat pe tot pamantul. Dar nu fara limite. Singura fiinta fara limite din univers este Dumnezeu. El cu dreptatea Lui, mantuirea Lui, iubirea Lui, credinciosia Lui, intelepciunea Lui. Iar cand ajungi sa vezi un pic din acest Dumnezeu incepi sa-L vestesti. Vesteste azi fata pe care i-ai cunoscut-o, poate cea a dragostei. Invata sa vestesti maine cealalta fata pe care o vei descoperi, poate a abilitatilor sale de Salvator, iar apoi celelalte fatete… E mai fascinant decat un diamant. Cand vei cunoaste marginile iubirii si mantuirii Lui te vei putea opri din laudat. Dar esti sigur ca le vei cunoaste tu, un om finit? Sau esti sigur ca te vei putea opri din laude cand Il vei cunoaste pe de-a-ntregul? Il laud pe Dumnezeu constienta ca trebuie sa ma antrenez de aici pentru vesnicie. Voi canta alaturi de ingeri… Trebuie sa fiu gata de laude!

Daniela

octombrie 17, 2010

INCREDEREA TA


"In cine ti-ai pus dar increderea..?" [Isaia 36:5b]


Pe cine te bizui? Ce este increderea aceasta pe care te bizui? vs 4b. De ce ai nevoie de un Dumnezeu mare pe care sa te bizui?
Pentru ca in fiecare zi duci lupte si razboiul nu-l poti castiga de unul singur. "Pentru razboi trebuie chibzuinta si putere" vs5
Ce-i chibzuinta si puterea? Le are omul plapand, pentru a castiga razboiul? Ce greutate ar trebui sa aiba cuvintele chibzuinta si putere? Cand le citesti parca te intrebi daca e posibil, daca le detii. Si totusi e interesanta ordinea din vs 5. Intai se spune pe sleau care e situatia, parca pentru a te speria, dar imediat dupa, spune: In cine ti-ai pus dar incredera? Heii, nu uita: tu nu ai chibzuinta si puterea necesara pentru razboi DAR, TE BIZUI PE O INCREDERE INTR-UN DUMNEZEU PUTERNIC.
Ce ai raspunde la intrebarea: In cine ti-ai pus dar increderea? Una e ce marturisesti cu gura si alta e ce se vede.
Poate ne-am pus increderea in Egiptul nostru, si am luat ca sprijin aceasta trestie rupta. (vs 6) Dar poate ca totusi spunem: "Ne incredem in Domnul, Dumnezeul nostru!!!" (vs 7) DOVEDESTE-O ca-i asa.
Isaia 35:3 "Intariti mainile slabanogite, si intariti genunchii care se clatina."



Delia R