iunie 12, 2010

TU CU CE TE HRĂNEȘTI?

„Este scris: „Omul nu trăieSte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” (Matei 4:4)
Contextul in care Mantuitorul rosteste aceste cuvinte, este, sau mai bine zis ar trebui sa fie unul foarte cunoscut. Dupa botez, Domnul Isus a petrecut 40 de zile in pustie in post si rugaciune. Suna greu dar parca si frumos. 40 de zile de pace si liniste, 40 de zile petrecute doar in prezenta lui Dumnezeu, 40 de zile fara persoane care sa depinda de tine, fara termene limita, fara examene si rapoarte.. Cred ca multi dintre noi am fi dispusi sa incercam si aceast lucru (postul si rugaciunea) daca ne-ar da cineva o asigurare ca astfel am scapa de stresul de zi cu zi.
O, dar nu! N-a fost nicidecum asa! In Matei gasim pe scurt o prezentare a celor 40 de zile. Oare de ce atunci cand incerci sa iti dedici o zi Domnului in post si rugaciune – una, nu cinci sau zece – se gaseste cineva, un coleg, un membru al familiei, cineva din anturajul tau care, parca intentionat incearca sa iti saboteze ziua de jertfa? Pentru ca nici pentru Isus nu a fost altfel. Satan a fost acolo si pentruca pe Isus nu Il putea ispiti – ca pe noi – cu lucruri lumesti a trecut la Scriptura.
Atunci cand Cuvantul nu este puternic intiparit in inima si mintea ta acesta este unul din cele mai sensibile puncte in care Diavolul poate lovi. El cunoaste Scriptura poate mai bine decat multi dintre noi si se foloseste de aceasta pentru a lovi din temelie credinta ta. Mantuitorul compara Cuvantul lui Dumnezeu cu painea fara de care omul nu poate trai. Cum ar arata trupul tau daca te-ai hrani cu paine doar atunci cand te hranesti din Cuvant.
Iar atunci cand o faci, gandeste-te si la cei care poate nu inteleg anumite pasaje din Scriptura atat de bine cum o faci tu, sau nu au reusit sa descifreze ce vrea Domnul sa le vorbeasca. Impartind din Cuvant cu ceilalti e ca si cand i-ai hrani din painea pe care o ai tu; doar ca marea diferenta dintre Cuvant si paine este ca painea impartita scade, in timp ce Cuvantul impartasit se multiplica hranind tot mai multe inimi.

iunie 11, 2010

CUM ÎȚI PĂSTREZI ASTĂZI CURATĂ CĂRAREA?

“Cum isi va tine tânarul curata cararea? Îndreptându-se dupa Cuvântul Tau.” (Psalmul 119:9)
Biblia. O carte invechita, pe care o citea si bunica. Cartea care o poarta sub brat niste fanatici care orice fac aduc referire la ea. Si oare cate astfel de pareri mai exista despre Scriptura? Cati mai sunt cei care cred cu adevarat ca aceasta este Cartea Cartilor? Are Biblia ceva de transmis tinerilor din ziua de azi?
Uite ca DA! In cel mai lung capitol al ei, Scriptura intreaba: “Cum isi va tine tanarul curata cararea?” (Psalm 119:9). Scrisa in urma cu atatea mii de ani si totusi se adreseaza direct tinerilor de astazi? Bineinteles. Daca stam putin sa ne gandim la cararea tinerilor de pe vremea lui David, si cararea zilelor noastre, oare cand era mai greu de pastrat curata? Nu incepem aici sa enumeram mizeriile care se pun in calea tinerilor de azi dar, oricine ai fi, gandeste-te la pacatele cu care te lupti tu acum! Ai un pacat ascuns pe care Il cunosti doar tu si Dumnezeu! Unul mic?! In fata lui Dumnezeu nu exista pacate mici sau mari! Toate sunt egale, iar “plata pacatului este moartea..” (Romani 6:23). O, daca s-ar termina aici acest verset, singurul rost al Bibliei ar fi acela de ne duce fata in fata cu starea noastra, si a ne face sa ne simtim vinovati tot restul vietii.
Dar versetul din Romani 6:23 doar incepe cu partea de mai sus urmand, fara puncte de suspans care sa ne tina in tensiune, sa aduca si solutia pentru viata noastra: “dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viata vesnică în Isus Hristos, Domnul nostru.” Daca in Psalmul 119 vedem ca viata zbuciumata a unui tanar contemporan poate gasi indreptare in Cuvantul lui Dumnezeu, iata ca versetul din Romani este doar una din multele vesti bune pe care Biblia le are pentru tine.
Cineva obisnuieste sa spuna ca tineri sunt toti cei de pana la 99 de ani, si uite ca astfel, Dumnezeu iti vorbeste si astazi personal. Primeste Vestea Buna a Scripturii si alege astazi sa-ti indrepti calea dupa Cuvantul lui Dumnezeu.

iunie 10, 2010

VINE DIMINEATA!

“Seara vine plansul, iar dimineata veselia” (Psalmi 30:5)


Daca ai ajuns in noaptea incercarii, gandeste-te la ziua de maine. Intareste-ti inima gandindu-te la venirea Domnului. Fii rabdator, fiindca El va cobori curand pe nori. Fii rabdator! Mirele asteapta sa se coaca recolta. Fii rabdator, fiindca stii ca El a spus: ”Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui” (Apocalipsa 22:12).
Fruntea ta este incununata de necazuri acum, dar in curand vei purta o coroana de stele. Mainile tale sunt trudite acum, dar in curand vor canta la harpa in cer. Vesmintele tale sunt prime de praf acum, dar in curand vor fi albe ca zapada. Asteapta putin. O, cat de neinsemnate ti se vor parea necazurile de acumcand vei privi in urma!
Incercarile ni se vor parea necazuri trecatoare si usoare. Sa mergem inainte cu curaj. Chiar daca noaptea este neagra, dimineata vine si se va destrama in curand intunericul iadului. Stii cum sa traiesti in viitor – sa traiesti in asteptare – sa anticipezi cerul? Fericitule credincios, ce bucurie este sa ai o speranta atat de sigura si mangaietoare! Acum totul este intuneric, dar in curand va fi lumina; acum ne inconjoara necazurile, dar in curand vom fi invaluiti in fericire. Ce conteaza daca “ seara vine plansul ”, cand stii ca “ dimineata vine veselia “?

iunie 08, 2010

Pacea Domnului nostru Isus Hristos să vă inunde inima și întreaga ființă, prin Duhul Sfânt!

“Spalati-va deci si curatiti-va! Luati dinaintea ochilor Mei faptele rele pe care le-ati facut! Incetati sa mai faceti raul! Invatati-va sa faceti binele, cautati dreptatea, ocrotiti pe cel asuprit, faceti dreptate orfanului, aparati pe vaduva” (Isaia 1:16-17)
V-as spune despre ce mi-a schimbat mie viata, si ce am gasit de mare valoare pentru cresterea spirituala: RUGACIUNEA, si anume cinci pasi in rugaciune :
1. Lauda si multumirea: lauda fiind focalizarea pe atributele CELUI PREAINALT si adorarea LUI, apoi multumirile aduse pentru ceea ce face zilnic pentru mine si ceilalti;
2. Marturisirea zilnica cu specificatia: iarta-ma Te rog si curateste-ma, daca ramanem doar la iertare... nu am realizat mare lucru;
3. Rugaciunea de mijlocire, specific, dar si general;
4. Rugaciunea pentru mine, crestere spirituala, biruinta;
5. TACI IN PREZENTA DOMNULUI si-IL rogi ca si EL sa-ti vorbeasca, sa-ti puna in minte planul LUI pentru acea zi, sau pur si simplu sa vorbeasca ce doreste El. La inceput nu auzeam neaparat glasul,dar imi punea in minte lucruri la care trebuia sa renunt pentru a-I auzi glasul, sau lucruri pe care trebuia sa le fac spre slava Lui... uneori deschideam Biblia si ma mustra, Duhul Sfant ma sensibiliza cu privire la ceva anume. L-am rugat pe Domnul sa-mi arate ce pacate am de marturisit, si de parasit, evident... si am fost uimita cate mi-a aratat!!!
De cate ori deschideam Biblia gaseam cate ceva! Dar orice marturisire trebuie sa fie specifica si insotita bineinteles de cainta. Recunoaste pacatul pe nume, si impotriveste-te pana la sange!
NU UITA: orice chemare a Domnului inseamna PUTEREA DE A INFAPTUI CEEA CE TE CHEAMA SA FACI, nu te teme de nimic! EL a facut totul si face totul.
Azi pentru salvarea ta, trebuie doar disponibilitatea ta, si sa-L lasi sa lucreze in viata ta! Domnul sa faca aceasta! AMIN! Spui si tu? AMIN !!!
Anonim

iunie 07, 2010

Valea Dura

"Iata, Dumnezeul nostru caruia ii slujim, poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate din mana ta, imparate" (Daniel 3:17)
Locul in care oamenii au fost pusi fata in fata cu idolul construit de Nebucadnetar. Cate situatii sunt in vietile noastre in care avem ocazia sa ne inchinam diferitilor idoli ai zilelor noastre. Din cele aproximativ 300.000 de persoane aflate in fata idolului doar trei barbati au ramas in picioare. Cand trecem prin Valea Dura raman in picioare doar cei care au principii solide, convingeri nu doar presupuneri sau pareri.
Prima convingere a celor trei era ceea ca oamenii sunt doar oameni. Cand imparatul le-a promis ca pedeapsa pentru neascultare este cuptorul aprins nu s-au clintit. Oamenii iti pot rani doar trupul dar poti ramane cu un suflet curat. A doua convingere pe care o aveau era aceea ca Dumnezeu este in control. "Dumnezeul nostru caruia ii slujim, poate sa ne scoata din cuptorul aprins, si ne va scoate din mana ta, imparate" (Daniel 3:17) Dar nu in ultimul rand aveau convingerea ca Dumnezeu trebuie ascultat in mod neconditionat "Si chiar daca nu ne va scoate ..nu vom sluji dumnezeilor tai" (Daniel 3:18).
Cand ramai singur in picioare in fata tuturor trebuie sa stii ca Dumnezeu iti va fi sprijin oricare ar fi incercarea. Nebucadnetar ramane uimit: a trimis trei oameni in cuptor dar inauntru vede patru. Dumnezeu te asteapta in cuptorul aprins, in groapa cu lei. Cum ne putem imagina Scriptura daca Dumnezeu ar fi raspuns celor care Ii cereau sa ii pazeasca de incercare? Dumnezeu ii foloseste pe cei care ajung in incercare dar trec biruitori impreuna cu El. Cat de puternica trebuie sa fi fost marturia lor in fata tuturor celor care erau adunati acolo. Doar ca incercarile nu apar doar cand avem spectatori. Cat ii esti de loial lui Dumnezeu cand nu sunt oameni in jurul tau si trebuie sa alegi? El ne cheama la credinciosie.
Nebucadnetar l-a recunoascut pe Dumnezeu ca Dumnezeul celor trei, dar nu si ca Dumnezeul sau personal. Tu cum il cunosti pe Dumnezeu? Poti spune: "Ma-ncred in El orice s-ar intampla.."?


Ma-ncred in El, orice s-ar intampla,
Pe drumul meu sau in viata mea;
Fie ce-o fi, in orice zi, o Cerescul Tata m-a calauzi.

Cor: Ma-ncred in El! El stie soarta mea:
Pe stanca sus sau in adanc de vai;
Lovit de val, ajung la mal. o Cerescul Tata m-a calauzi.

Ma-ncred in El, oriunde as fi dus;
Chiar in cuptor de foc, de as fi pus.
In suferinti si-n bucurii, o Cerescul Tata m-a calauzi.

Ma-ncred in El, chiar si cand nu-nteleg;
Eu, voia Lui, intotdeauna-aleg,
Caci doar asa, in slava Sa, o Cerescul Tata m-a calauzi.