iunie 11, 2010

CUM ÎȚI PĂSTREZI ASTĂZI CURATĂ CĂRAREA?

“Cum isi va tine tânarul curata cararea? Îndreptându-se dupa Cuvântul Tau.” (Psalmul 119:9)
Biblia. O carte invechita, pe care o citea si bunica. Cartea care o poarta sub brat niste fanatici care orice fac aduc referire la ea. Si oare cate astfel de pareri mai exista despre Scriptura? Cati mai sunt cei care cred cu adevarat ca aceasta este Cartea Cartilor? Are Biblia ceva de transmis tinerilor din ziua de azi?
Uite ca DA! In cel mai lung capitol al ei, Scriptura intreaba: “Cum isi va tine tanarul curata cararea?” (Psalm 119:9). Scrisa in urma cu atatea mii de ani si totusi se adreseaza direct tinerilor de astazi? Bineinteles. Daca stam putin sa ne gandim la cararea tinerilor de pe vremea lui David, si cararea zilelor noastre, oare cand era mai greu de pastrat curata? Nu incepem aici sa enumeram mizeriile care se pun in calea tinerilor de azi dar, oricine ai fi, gandeste-te la pacatele cu care te lupti tu acum! Ai un pacat ascuns pe care Il cunosti doar tu si Dumnezeu! Unul mic?! In fata lui Dumnezeu nu exista pacate mici sau mari! Toate sunt egale, iar “plata pacatului este moartea..” (Romani 6:23). O, daca s-ar termina aici acest verset, singurul rost al Bibliei ar fi acela de ne duce fata in fata cu starea noastra, si a ne face sa ne simtim vinovati tot restul vietii.
Dar versetul din Romani 6:23 doar incepe cu partea de mai sus urmand, fara puncte de suspans care sa ne tina in tensiune, sa aduca si solutia pentru viata noastra: “dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viata vesnică în Isus Hristos, Domnul nostru.” Daca in Psalmul 119 vedem ca viata zbuciumata a unui tanar contemporan poate gasi indreptare in Cuvantul lui Dumnezeu, iata ca versetul din Romani este doar una din multele vesti bune pe care Biblia le are pentru tine.
Cineva obisnuieste sa spuna ca tineri sunt toti cei de pana la 99 de ani, si uite ca astfel, Dumnezeu iti vorbeste si astazi personal. Primeste Vestea Buna a Scripturii si alege astazi sa-ti indrepti calea dupa Cuvantul lui Dumnezeu.