iunie 12, 2010

TU CU CE TE HRĂNEȘTI?

„Este scris: „Omul nu trăieSte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu.” (Matei 4:4)
Contextul in care Mantuitorul rosteste aceste cuvinte, este, sau mai bine zis ar trebui sa fie unul foarte cunoscut. Dupa botez, Domnul Isus a petrecut 40 de zile in pustie in post si rugaciune. Suna greu dar parca si frumos. 40 de zile de pace si liniste, 40 de zile petrecute doar in prezenta lui Dumnezeu, 40 de zile fara persoane care sa depinda de tine, fara termene limita, fara examene si rapoarte.. Cred ca multi dintre noi am fi dispusi sa incercam si aceast lucru (postul si rugaciunea) daca ne-ar da cineva o asigurare ca astfel am scapa de stresul de zi cu zi.
O, dar nu! N-a fost nicidecum asa! In Matei gasim pe scurt o prezentare a celor 40 de zile. Oare de ce atunci cand incerci sa iti dedici o zi Domnului in post si rugaciune – una, nu cinci sau zece – se gaseste cineva, un coleg, un membru al familiei, cineva din anturajul tau care, parca intentionat incearca sa iti saboteze ziua de jertfa? Pentru ca nici pentru Isus nu a fost altfel. Satan a fost acolo si pentruca pe Isus nu Il putea ispiti – ca pe noi – cu lucruri lumesti a trecut la Scriptura.
Atunci cand Cuvantul nu este puternic intiparit in inima si mintea ta acesta este unul din cele mai sensibile puncte in care Diavolul poate lovi. El cunoaste Scriptura poate mai bine decat multi dintre noi si se foloseste de aceasta pentru a lovi din temelie credinta ta. Mantuitorul compara Cuvantul lui Dumnezeu cu painea fara de care omul nu poate trai. Cum ar arata trupul tau daca te-ai hrani cu paine doar atunci cand te hranesti din Cuvant.
Iar atunci cand o faci, gandeste-te si la cei care poate nu inteleg anumite pasaje din Scriptura atat de bine cum o faci tu, sau nu au reusit sa descifreze ce vrea Domnul sa le vorbeasca. Impartind din Cuvant cu ceilalti e ca si cand i-ai hrani din painea pe care o ai tu; doar ca marea diferenta dintre Cuvant si paine este ca painea impartita scade, in timp ce Cuvantul impartasit se multiplica hranind tot mai multe inimi.