mai 31, 2013

ALEGE DOAR CEEA CE MERITA!


Iata i s-a îngâmfat sufletul, nu este fara prihana în el; dar cel neprihanit va trai prin credinta lui.” [Habacuc 2:4]

 

     Cred ca va aduceti aminte ca în urma cu numai câtiva ani, întâlneam peste tot reclame precum: „Dati copiilor ciocolata!” „Consumati Coca Cola!”Scopul acestora era cresterea vânzarilor. Aceste reclame si-au atins scopul pentru ca vânzarile pentru produsele prezentate au crescut cu aproape 60%. Din anii 70, reclamele au intrat si pe terenurile sportive, având un îndemn si mai persuasiv: „Ciocolata este cea mai buna alegere, mergi si cumpara acest produs!” Astazi însa, reclamele ne coplesesc. Spre deosebire de anii trecuti, acestea apeleaza acum la cele mai adânci sentimente si trairi umane. Suntem îndemnati sa cumparam anumite produse pentru ca în felul acesta facem economie sau primim ceva gratis. Sau daca cumparam anumite produse, vom deveni mai buni si mai puternici fara a schimba ceva din comportamentul nostru. Un institut de cercetare a marketingului, a inventariat aproape 9.000 de afirmatii folosite pentru reclame ce urmareau de la spalarea creierului, pâna la determinare spirituala.

     Într-o lume în care suntem atât de influentati în decizii, trebuie sa descoperim care sunt adevaratele valori, pentru ca sa putem lua decizii întelepte. Hotarâti-va sa cumparati sau sa împliniti doar lucrurile pe care le-ati descoperit ca merita; si nu ve-ti fi înselati niciodata!

mai 30, 2013

INCREDE-TE IN DOMNUL DIN TOATA INIMA TA



„Arata-mi Doamne caile Tale, si învata-ma cararile Tale. Povatuieste-ma în adevarul Tau, si învata-ma; caci Tu esti Dumnezeul mântuirii mele, Tu esti todeauna nadejdea mea!” [Psalmul 25:4-5]

 

     Chiar si oamenii ce au locuinte rezistente si o buna prosperitate materiala, au temeri cu privire la ceea ce li se poate întâmpla în viitor. Aceasta teama se naste din nesiguranta zilei de mâine, pericolul catastrofelor naturale, sau al atacurilor teroriste. În realitate însa, teama îsi are radacinile în saracia spirituala. Suntem plini de teama din pricina goliciunii launtrice; pentru ca înca n-am gasit pe Cel ce ne poate umple viata cu binecuvântarile Sale, asigurându-ne paza si ocrotirea Lui în orice vreme.

     Jimmy Stewart a fost unul dintre cei mai iubiti si respectati actori de la Hollywood. Dupa toate indiciile el si-a dobândit aceasta integritate a caracterului chiar din timpul copilariei, deoarece a fost crescut de parinti ce au umblat în frica lui Dumnezeu. El însusi a povestit deseori despre întelepciunea tatalui sau si de grija cu care acesta l-a îndrumat chiar si atunci când a trecut prin cele mai dificile momente ale vietii. Când Jimmy a mers sa lupte în cel de-al doilea Razboi Mondial, tatal sau i-a scris o scrisoare de încurajare prin care îi spunea: “Dragul meu Jimmy. Când vei deschide acesta scrisoare, te vei afla în zona cu cel mai mare pericol prin care ai trecut vreodata. Îti doresc ca toate lucrurile sa-ti mearga bine, iar pentru a scapa de frica îti trimit alaturat o copie a psalmului 91. Citind acest psalm vei întelege ca ceea ce poate sa-ti alunge frica si îngrijorarea din viata ta, este numai bogatia promisiunilor lui Dumnezeu, la care eu nu mai am nimic de adaugat. Te iubesc atât de mult încât nici nu pot scrie aceasta în cuvinte. Tata!”

      Când fiul a citit psalmul trimis de tatal sau, a scapat de povara fricii, pentru ca a fost întarit de cuvintele: „Pentru ca zici: „Domnul este locul meu de adapost si faci din Cel Prea Inalt turnul tau de scapare, de aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tau. Caci El va porunci îngerilor Sai sa te pazeasca în toate caile tale; si ei te vor duce pe mâini ca nu cumva sa-ti lovesti piciorul de vre-o piatra.” Din acea zi Jimmy, nu mai vedea armata vrajmasa si nici pericolele care îl înconjurau, privind fiecare situatie cu ochii credintei, vedea todeauna îngerii lui Dumnezeu pregatiti sa-i ofere ajutorul.

mai 28, 2013

BUCURIA VINE DIN LUCRURI MARUNTE


“Încolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna, si orice lauda, aceea sa va însufleteasca.” [Filipeni 4:8]

 

     Nivelul energiei depinde în mare masura de atitudinea pe care o avem fata de lucrurile pe care le împlinim. O atitudine pozitiva, va genera o buna dispozitie si un mare angajament. Pe când o atitudine negativa, va aduce stres, disconfort si o puternica demotivare. Cred ca ati experimentat aceasta situatie si în mod personal: Daca ati avut o zi grea la servici, pe la ora patru dupa amiaza, nu mai aveati chef de nimic si asteptati încheierea programului de lucru numarând fiecare minut. Daca vi s-a întâmplat ca venind acasa sa mai fiti si bocati în trafic, cu siguranta ca atunci când ati coborât din masina, abia va mai miscati picioarele. Tot ce va doreati în acele momente era sa va asezati în cel mai comod scaun si sa ridicati doar telecomanda. Daca în acele momente se întâmpla însa ca un prieten sa va sune si va invite la pescuit, sau la oricare alta actiune favorita, deodata sunteti inundati de o energie neasteptata. Va faceti bagajele si va pregatiti tot echipamentul, ajungând la locul de întâlnire mult mai devereme decât ora stabilita. Aceasta experienta ne arata ca atunci când suntem antrenati în împlinirea lucrurilor care ne fac placere, suntem capabili de un efort sustinut, mânati de o energie ce pare inepuizanta. Pe când nemultumirea, ancsietatea si stresul, afecteaza profund tonosul vietii, conducând la o stare de plictiseala si inactivitate.

     Fixarea unor scopuri înalte si împlinirea unor activitati din placere, te vor face sa fii plin de energie si sa lucrezi cu devotament.

mai 27, 2013

LUNI – UN NOU INCEPUT DE SAPTAMANA CU DUMNEZEU!


„Întariti-va dar mâinile obosite si genunchii slabanogiti; croiti carari drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce schiopateaza sa nu se abata din cale, ci mai degraba sa fie vindecat.” [Evrei 12:12-13]

 

     Ai fost vreodata asa de obosit, încât sa nu mai ai putere nici pentru ati misca picioarele? Te-ai simtit vreoadata la fel ca acest autor anonim care a scris versurile: ”As vrea sa fiu o stânca asezata; Pe-un deal în fata cerului senin, Sa m-odihnesc nederanjata; Dormind adânc, un somn deplin!”

     Traim într-o lume în care tot mai multi oameni sunt frânti de oboseala si fara vointa de a mai face ceva. Pe de alta parte, oamenii de succes sunt etichetati a fi: ”oameni plini de energie”! Ei reusesc sa relizeze foarte multe lucruri, pentru ca sunt persoane active. Se învârt toata ziua ca un titirez fiind prezenti peste tot. Urmarindu-le activitatea, ti se pare ca sunt „supermani”, având o energie inepuizanta.

      Daca te numeri printre aceia carora luni dimineata le este greu sa coboare din pat, ca sa mearga la scoala, sau la servici, asculta îndemnul apostolului Pavel: „întariti-va dar mâinile obosite si genunchii slabanogiti; croiti carari drepte cu picioarele voastre, pentru ca cel ce schiopateaza sa nu se abata din cale!”