mai 28, 2013

BUCURIA VINE DIN LUCRURI MARUNTE


“Încolo, fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna, si orice lauda, aceea sa va însufleteasca.” [Filipeni 4:8]

 

     Nivelul energiei depinde în mare masura de atitudinea pe care o avem fata de lucrurile pe care le împlinim. O atitudine pozitiva, va genera o buna dispozitie si un mare angajament. Pe când o atitudine negativa, va aduce stres, disconfort si o puternica demotivare. Cred ca ati experimentat aceasta situatie si în mod personal: Daca ati avut o zi grea la servici, pe la ora patru dupa amiaza, nu mai aveati chef de nimic si asteptati încheierea programului de lucru numarând fiecare minut. Daca vi s-a întâmplat ca venind acasa sa mai fiti si bocati în trafic, cu siguranta ca atunci când ati coborât din masina, abia va mai miscati picioarele. Tot ce va doreati în acele momente era sa va asezati în cel mai comod scaun si sa ridicati doar telecomanda. Daca în acele momente se întâmpla însa ca un prieten sa va sune si va invite la pescuit, sau la oricare alta actiune favorita, deodata sunteti inundati de o energie neasteptata. Va faceti bagajele si va pregatiti tot echipamentul, ajungând la locul de întâlnire mult mai devereme decât ora stabilita. Aceasta experienta ne arata ca atunci când suntem antrenati în împlinirea lucrurilor care ne fac placere, suntem capabili de un efort sustinut, mânati de o energie ce pare inepuizanta. Pe când nemultumirea, ancsietatea si stresul, afecteaza profund tonosul vietii, conducând la o stare de plictiseala si inactivitate.

     Fixarea unor scopuri înalte si împlinirea unor activitati din placere, te vor face sa fii plin de energie si sa lucrezi cu devotament.