iunie 08, 2011

RÂVNIND SLUJBA ALTUIA

„Şi au zis: "Oare numai prin Moise vorbeste Domnul? Nu vorbeste oare si prin noi?" Şi Domnul a auzit-o.” [Numeri 12]

Moise era omul ales de Dumnezeu pentru o lucrare si este de mentionat că: Domnul îl alesese să fie slujitor, nu era pus in lucrarea aceea de un om si nici nu era vointa lui proprie, de a-I sluji lui Dumnezeu, însă stim că pentru a-l folosi, Dumnezeu a folosit ca scoală "pustia" pentru Moise, iar scoala aceasta l-a făcut cel mai blând om.
Astăzi sunt multi slujitori care spun că Domnul le-a dat slujbe în biserici, dar de fapt ei au fost aceia care si-au dorit slujbele acelea si au vorbit împotriva alesilor lui Dumnezeu, a acelor Moise, pusi de Dumnezeu peste ei, spunând si ei, ca Aron si Maria: „nu vorbeste oare si prin noi Domnul, doar prin omul acesta?” ...
Însă tocmai gândirea aceasta a supărat pe Dumnezeu si mânia Domnului s-a aprins peste ei si i-a însemnat cu lepră, ca toti să vadă că Dumnezeu are ultimul cuvânt, chiar dacă adevăratii Lui slujitori nu se apără singuri, când sunt vorbiti de rău, sau când sunt dispretuiti si înjositi în fata multimii celor răi, dar Dumnezeu este suficient pentru ei, ca să-i facă de rusine pe toti clevetitorii lor.
Reactia lui Moise dă dovadă că el era om după inima lui Dumnezeu si era vizibil că Dumnezeu era cu el, fiindcă în loc să-i urască pe fratii lui, de tot răul pe care i l-au pricinuit, el aleargă la Dumnezeu să ceară vindecarea lor. De ce a putut el să facă astfel? Pentru că Moise nu era plin de el însusi, ci el era plin de Duhul lui Dumnezeu.
În urma păcătuirii lor, Norul s-a îndepărtat de cortul întâlnirii si prin păcatul a doi oameni, întreaga adunare a rămas doar o adunătură de oameni, fiindcă Dumnezeu plecase dintre ei. Asadar, dacă în casa ta este bârfă, ranchiună si ochi rău, fii sigur că in casa ta nu locuieste Dumnezeu, si poti fi chiar un preot, ca si Aron, sau o proorocită, ca si Maria, dar dacă ti-ai permis să vorbesti de rău împotriva unui copil de Dumnezeu, norul prezentei lui Dumnezeu s-a ridicat de peste cortul tău si esti plin de lepra, esti însemnat, ca toti să te poată recunoaste si sa se ferească de tine, ca să nu murdăresti pe cei din jur cu lepra ta.
De aceea si Dumnezeu te va izola, până îti vei mărturisi păcatul acela si vei merge la fratele tău, sa-ti pui viata in ordine fata de el, recunoscându-ti păcatul si este foarte important să faci asa, altfel cei de lângă tine vor suferi din pricina păcatului tău.
Multi oameni vorbesc de rău lucrarea altora, fără rusine, desi merg în biserici, dar se poartă ca si cum nici nu i-ar auzi Dumnezeu, crezând că dacă defaimă pe cei pe care ei nu-i pot suferi, sau care le-ar fi un pericol în slujire, prin asta le vor izbuti planurile.
Dar dacă Dumnezeu va fi de partea cuiva, atunci îl va face de rușine pe cel clevetitor, înaintea tuturor, descoperindu-i faptele, iar dacă El tace încă, nu înseamnă că-i acceptă pe batjocoritori, ci înseamnă că le va bate obrazul într-o zi, descoperindu-le lepra inimii.
Domnul să ne dea întelepciunea Lui, ca să nu vorbim împotriva cuiva sau să dorim noi lucrarea vreunui slujitor, crezând că si prin noi poate vorbi Dumnezeu, ci să rămânem fiecare credinciosi lucrării la care am fost chemati, lucrând ca si pentru El, nu ca pentru om.

Cristina