mai 22, 2014

SA STAPANIM VORBIREA!

“Buza care spune adevarul este intarita pe vecie, dar limba mincinoasa nu sta decat o clipa.” [Proverbe 12:19]

Doi oameni nu se aflau in cele mai bune relatii. Unul dintre ei spunea numai lucruri rele despre celalalt, dar surprinzator, celalalt spunea tuturor numai cuvinte frumoase despre cel dintai. Mirat si contrariat, un ascultator s-a dus la cel ce spunea lucruri frumoase si i-a zis:

-      Bine, dar tu nu ai auzit ce spune el despre tine si despre purtarea ta? El spune ca tu esti de vina, ca esti un om rau, nebun, desfranat etc. Cum se face ca tu nu spui numai cuvinte frumoase despre el? Dupa ce a stat putin sa se gandeasca, omul bun a raspuns:

-      S-ar putea sa spunem adevarul amandoi sau s-ar putea sa mintim amandoi. Tu trebuie sa vezi care este realitatea!

Vorbirea este un dar minunat al Creatorului pentru om. Cum ar fi lumea noastra fara acest dar al comunicarii? Toti suntem supusi greselilor, dar cine stie sa-si stapaneasca limba, reusind sa nu faca diverse pacate asociate cu vorbirea, acea persoana este cu adevarat implinita si disciplinata. Singurul care ne poate invata adevarul, stapanirea vorbirii este Domnul si Mantuitorul care ne cheama sa venim la El.

mai 20, 2014

SA NE APROPIEM DE DUMNEZEU

“Indrazneala, pe care o aveam la El, este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta.” [1 Ioan 5:14]
Inainte sa facem cel mai mic pas pentru a obtine lucrul de care avem nevoie, ne intrebam daca persoana, careia avem intentia sa ne adresam, este in stare sa ne dea un raspuns satisfacator. Ce diferenta fata de modul in care ne apropiem de Dumnezeu! Stim ca El este atotputernic, stim de asemenea ca ne iubeste: Dumnezeu nu L-a crutat pe Singurul Sau Fiu; atunci cum nu ne va da oare toate lucrurile impreuna cu El? Pe langa aceasta mai stim ca nu putem adresa Lui cu deplina libertate, oricand, fara teama ca-L deranjam.
Da, stim toate aceste lucruri! Dar le credem cu adevarat, cand ne rugam lui Dumnezeu? Oare nu ni s-a intamplat niciodata ca rugandu-ne sa ne gandim sau sa ne ingrijoram ca nu va fi asa? De ce stau lucurile astfel? Foarte simplu! Pentru ca ne facem o imagine despre Dumnezeu in limita gandirii omenesti. Parcurgand paginile Bibiei, observam ca ea vorbeste despre diferite atribute ale lui Dumnezeu: puterea Sa cu care lucreaza cum Ii place, fidelitatea fata de promisiunile Sale, bunatatea care se arata prin grija Lui mereu reinnoita fata de noi. Cunoscandu-L tot mai mult, suntem in stare sa intelegem tot mai bine voia Sa si prin urmare sa ne rugam cu mai multa intelepciune.

mai 19, 2014

IMITATORI AI EXEMPLELOR BUNE

“Dar, multumita ajutorului lui Dumnezeu.. am marturisit inaintea celor mici si celor mari.. ca Christosul trebuie sa patimeasca si ca.. Cel dintai din invierea mortilor, va vesti lumina...” [Faptele Apostolilor 26:22-23]

Cu multi ani in urma, un tanar polonez a auzit Evanghelia, si-a predat Mantuitorului viata si a inceput sa traiasca o viata decenta, dupa voia lui Dumnezeu. Deoarece sufletul sau era plin de bucuria mantuirii, a inceput sa spuna si altora despre Mantuitorul sau. Multi oameni s-au intors la adevarata viata crestina.

Pe vremea aceea in Polonia era o mare prigoana impotriva adevaratului crestinism. Tanarul a fost arestat si apoi exilat in Siberia. Dupa trei ani si sase luni de exil a fost eliberat. Neavand resurse pentru a putea intreprinde lunga calatorie de reintoarcere in tara sa natala, a ramas in Siberia si a lucrat ca fierar. Acolo, tanarul nu a incetat sa marturiseasca pe Christos si mai tarziu s-a intemeiat o biserica crestina in care s-a vestit Evanghelia.

“Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire.” (Romani 10:10) – iata marele adevar biblic pe care orice tanar si tanara si-l poate insusi ca o comoara de mare pret!