mai 19, 2014

IMITATORI AI EXEMPLELOR BUNE

“Dar, multumita ajutorului lui Dumnezeu.. am marturisit inaintea celor mici si celor mari.. ca Christosul trebuie sa patimeasca si ca.. Cel dintai din invierea mortilor, va vesti lumina...” [Faptele Apostolilor 26:22-23]

Cu multi ani in urma, un tanar polonez a auzit Evanghelia, si-a predat Mantuitorului viata si a inceput sa traiasca o viata decenta, dupa voia lui Dumnezeu. Deoarece sufletul sau era plin de bucuria mantuirii, a inceput sa spuna si altora despre Mantuitorul sau. Multi oameni s-au intors la adevarata viata crestina.

Pe vremea aceea in Polonia era o mare prigoana impotriva adevaratului crestinism. Tanarul a fost arestat si apoi exilat in Siberia. Dupa trei ani si sase luni de exil a fost eliberat. Neavand resurse pentru a putea intreprinde lunga calatorie de reintoarcere in tara sa natala, a ramas in Siberia si a lucrat ca fierar. Acolo, tanarul nu a incetat sa marturiseasca pe Christos si mai tarziu s-a intemeiat o biserica crestina in care s-a vestit Evanghelia.

“Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire.” (Romani 10:10) – iata marele adevar biblic pe care orice tanar si tanara si-l poate insusi ca o comoara de mare pret!