decembrie 11, 2014

STRIDIA

“Daca ma voi sui in cer, Tu esti acolo; daca ma voi culca in locuinta mortii, iata-Te si acolo.. mana Ta ma va calauzi si dreapta Ta ma va apuca.” [Psalm 139:8, 10]

 

Un scafandru pastra valva unei stridii, care ii salvase viata, dar nu pentru timp, ci pentru vesnicie. In timp ce se deplasa pe fundul marii, observa o stridie care tinea in valva ei o bucata de hartie. Curios, scoase hartia din valva si o apropie de ochelarii castii sale de scafandru, pentru a o citi. Ceea ce citi era vechea si totusi vesnic noua veste despre dragostea salvatoare a Mantuitorului Isus Christos, despre venirea Sa pe acest pamant, nu penru a i se sluji, “ci ca El sa slujeasca si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi”. Dumnezeu a permis ca o bucata dintr-un pliant sa ajunga pana pe fundul marii si apoi sa se prinda de o stridie, pentru a-i trimite lui o asemenea veste. Scafandrul a fost coplesit de aceasta dragoste a Mantuitorului, a recunoscut inaintea lui Dumnezeu vinovatia sa si a gasit iertare si pace, fiind sigur ca sangele lui Isus Christos curateste toate pacatele.

Astfel merge Dumnezeu, in dragostea Sa, dupa oamenii pierduti. El spune: “Voi cauta pe cea pierduta, voi aduce inapoi pe cea ratacita..” (Ezechiel 34:16). Dragostea cautatoare a lui Dumnezeu este inca dispusa sa-ti ierte pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele.”

decembrie 10, 2014

DORINTA LUI DUMNEZEU

“...Dumnezeu, Mantuitorul nostru.. voieste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunostinta adevarului.” [1 Timotei 2:4 ]

 

Un mare savant care nu credea in existenta vietii vesnice, avea o servitoare credincioasa. Savantul s-a imbolnavit foarte grav, si servitoarea era ingrijorata de starea sufletului lui in timp ce il ingrijea. Intr-o noaptea crezand ca el doarme, servitoarea s-a plecat pe genunchi langa patul savantului si s-a rugat pentru el. Savantul insa era treaz si a auzit-o rugandu-se. a intrebat-o ce face. Ea i-a spus ca se roaga pentru mantuirea sufletului lui.

Auzind cat de mult se intereseaza servitoarea de mantuirea sa, a intrebat-o despre credinta ei. Discutia a durat mai mult de o ora. Ea i-a spus ca Isus Christos are puterea sa mantuiasca pe toti care se incred in El. “Ah, poate ca Isus Christos are puterea de a mantui, dar oare va vrea sa faca acest lucru si cu mine?” Servitoarea a spus deplin incredintata: “Credeti dumneavoastra ca Mantuitorul ar fi murit pentru noi, daca n-ar vrea sa ne mantuiasca?”

Da, Isus Christos doreste sa ne salveze din moarte si mantuieste pe toti care-L accepta ca Salvatorul vietii lor. Primeste-L si tu, cititorule, pe Mantuitorul in viata ta!

 

 

decembrie 08, 2014

TRECUT-PREZENT-VIITOR

“Strig ziua, Dumnezeule, si nu-mi raspunzi; strig si noaptea, si tot n-am odihna.” [Psalm 22:2]
 
Psalmii 22, 23 si 24 vorbesc despre Domnul Isus. Psalmul 22 vorbeste despre suferintele mari ale Mantuitorului nostru, cand atarna pe cruce. In cele trei ore de intuneric a trebuit sa fie parasit chiar de Dumnezeul cel sfant. Citind acest psalm privim in urma si vedem ce s-a intamplat acum 2000 si ceva de ani. Domnul Isus a trebuit sa spuna de pe cruce: “Dar Eu sunt vierme, nu om.” Asa a simtit Mantuitorul nostru ceea ce i-au facut acei oameni.
        In contrast cu aceasta, Psalmul 23 vorbeste despre ceea ce este Domnul Isus in prezent pentru noi. Ca Pastor plin de grija, El Se ingrijeste de fiecare oaie. El conduce turma Sa cu mare dragoste si rabdare. El o paste pe pasuni verzi si o duce la ape de odihna. Nu putem spune impreuna cu psalmistul: “Nu voi duce lipsa de nimic.. caci Tu esti cu mine”?
Psalmul 24 arata spre viitor. Se apropie timpul cand Domnul Isus va reveni in slava si va fi recunoscut si onorat in public. Fiecare genunchi se va pleca inaintea Lui si orice limba va trebui sa-L onoreze ca Domn. Atunci se va putea spune: “Al Domnului este pamantul cu tot ce este pe el, lumea si cei ce o locuiesc.” (Psalm 24:1)