aprilie 05, 2013

CHRISTOS POATE ADUCE SCHIMBARE IN VIATA TA


„Voi toti locuitori ai lumii si voi locuitori ai pamântului, luati seama când se înalta steagul pe munti si ascultati când suna trâmbita.” [Isaia 18:3]

 

       O publicatie destinata oamenilor de afaceri, a facut câteva previziuni surprinzatoare cu privire la cresterea influentei crestinilor în mediul de afaceri. Desi dealungul timpului alte publicatii au facut previziuni care anuntau declinul crestinismului, aceasta publicatie financiara a anuntat ca în contextul societatii actuale, influenta celor credinciosi va creste. Stiti de ce? Pentru ca Domnul Isus aduce o schimbare în viata oamenilor care Îl urmeaza. Moralitatea în afaceri este o conditie esentiala, iar cei credinciosi se ridica la acest standard. În urma unui sondaj în care au fost cuprinse 18125 de persoane cu vârsta între 21 si 65 de ani, aceasta publicatie a descoperit ca 60% dintre femeile intervievate au marturisit ca în momentele grele din viata lor, ele îl cauta pe Dumnezeu pentru calauzire si ajutor. Aproape acelasi procent al celor intervievati au aratat ca în momente de confuzie si încercare, pentru consiliere apeleaza mai degraba la slujitorii bisericii, decât la un terapeut sau la un consilier. Toti cei care prevedeau sfârsitul misiunii Bisericii, au avut o mare surpriza, pentru ca astazi oamenii au nevoie de Hristos, mai mult decât în alte timpuri. Cunoscând pericolele societatii, tot mai multi parinti îsi doresc copiii lor sa mearga la Scoala Duminicala, unde sa fie pregatiti pentru viata învatând principiile si morala crestina.

      Mai mult însa decât a capata cunostinte si informatii despre principiile crestine, pentru toti cei care Îl cauta, Hristos poate aduce o schimbare deplina a vietii personale, a familiei si implicit a societatii.

aprilie 04, 2013

DRAGOSTEA IMPLICA JERTFE SI IN CAZUL TAU?


„Cunoastem ca iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea ca iubim pe Dumnezeu si pazim poruncile Lui. Caci dragostea de Dumnezeu sta în pazirea poruncilor Lui. [I Ioan 5:2-3]

 

      Exista un mit în cultura umana prin care se afirma ca dragostea vine de la sine. Este greu pana ce dragostea este provocata, dupa care aceasta vine în mod natural. Acest mit însa nu prezinta adevarul! Pentru a experimenta adevarata dragoste, trebuie sa lucram din greu pentru a întemeia si-a întretine bune relatii.

      Cu cativa ani de zile în urma, biblioteca Harry Truman, a dat publicitatii 1.300 de scrisori descoperite recent, pe care presedintele le-a scris sotiei sale în ultimii 50 de ani. În toti acesti ani presedintele Harry Truman si-a pastrat un obicei de a-i scrie cate o scrisoare sotiei sale în fiecare zi cand nu erau împreuna. Presedintele a fost credincios acestei hotarări si atunci cand era antrenat în afaceri sau trebuia sa paraseasca Washingtonul pentru probleme politice. Presedintele nu uita sa scrie o scrisore sotiei sale chiar si atunci cand aceasta mergea doar pentru cateva zile la parintii sai din Independence. Urmarind aceste scrisori analistii au cautat sa afle noi secrete ale diplomatiei economice si politice, ale celui mai influent lider american. Noi trebuie însa sa observam dedicarea acestuia fata de sotia sa. Va puteti imagina ca în fiecare zi cand nu era cu sotia sa, presedintele Statelor Unite si-a gasit timp printre multele probleme politice sa se aseze si în liniste sa-i scrie o scrisoare sotiei sale?

      Dragostea implica jertfa!

aprilie 03, 2013

MANDRIA SI AROGANTA SE PLATESC.. ASA CA DESPRINDE-TE DE ELE!


„Si pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile în Hristos Isus.” [Filipeni 4:7]


      Tenismenul Boris Backer, care a ajuns în topul tenisului mondial, a avut un moment în viata cand era aproape de sinucidere. Am castigat Winbledonul de doua ori spunea el; prima data cand eram numai un junior! Sunt foarte bogat si am tot ceea ce-mi doresc din punct de vedere material, dar n-am pace în suflet. Am de toate, dar îmi lipseste fericirea! Backer nu-i singurul om care a trait aceasta goliciune launtrica. Astazi sunt tot mai multi cei ce traiesc aceeasi dezamagire. Acestia se lupta pentru ceea ce nu pot avea, alearga dupa ceea ce nu pot obtine si doresc ceea ce nu le este permis.

       Sunt convins ca unele dintre aceste nazuinte umane îsi au ca motivatie originea noastra divina. Acest fapt ne motiveaza sa facem mai mult si sa fim mai deosebiti decat reusim în conditii normale. Oamenii care au reusit sa realizeze lucruri mari în aceasta lume, au fost animati de nazuinte ce treceau dincolo de lucrurile obisnuite. Aceste realizari au condus însa deseori la o stare de mandrie. Atunci cand cei ce au realizat lucruri deosebite, n-au multumit lui Dumnezeu pentru toate acestea, ci s-au încrezut tot mai mult în ei însisi au trebuit sa plateasca pretul. Acest pret înseamna o inima nemultumita, un duh zbuciumat si o stare de inacceptare si nefericire.

      Daca ai reusit sa atingi în viata mari performante, trebuie sa stii ca aceste rezultate nu-ti apartin. Tot ceea ce avem si tot ceea ce suntem am dobandit numai prin ajutorul lui Dumnezeu. De aceea trebuie sa-I cerem Celui Preaînalt sa ne dea un duh multumitor.

      Apostolul Pavel a stiut aceasta, de aceea a marturisit celor din Filipi: ”m-am deprins sa fiu multumit cu starea în care ma gasesc. Stiu sa traiesc smerit, si stiu sa traiesc în belsug. În totul si pretutindeni m-am deprins sa fiu satul si flamand, sa fiu în belsug si sa fiu în lipsa. Pot totul în Hristos care ma întareste.” Filipeni 4:11-12

      Avand o inima multumitoare, apostolul Pavel a gasit pacea în Hristos. Acea pace care izvoraste dintr-o acceptare în supunere si tacere, a tuturor situatiilor din timpul vietii. Cere atitudinea inimii tale fata de situatiile prin care treci! Mandria si aroganta se vor plati cu insatisfactie dezamagire si nefericire, pe cand acceptarea în dragoste a tuturor circumstantelor vietii îti vor aduce împlinire, binecuvantare si fericire deplina.

aprilie 01, 2013

AI GRIJA DE CINE SAU DE CE „ITI LEGI” VIATA!


„Daca vrei sa fii desavarsit,” i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, da la saraci, si vei avea o comoara în cer! Apoi vino, si urmeaza-Ma!” [Matei 19:21]

 

      Doi oameni care mergeau printr-o padure, au ajuns pe marginea unei mari prapastii. „Vai ce adanca este!”, a afirmat cel dintai! „Nici nu i se poate vedea adancimea”, a completat cel de-al doilea! „Sa cautam niste pietricele si sa le aruncam în prapastie; a intervenit din nou cel dintai. Omul al doilea a aruncat pietricelele în prapastie, dar nu s-a auzit nici un zgomot. Este cu adevarat adanca; a raspuns primul om. Iata aici bucata aceasta de stanca; daca vom reusi s-o aruncam în prapastie, aceasta va face cu adevarat zgomot! Cei doi oameni au prins amandoi de bucata de stanca si-au aruncat-o în prapastie. Au asteptat apoi îndelung, dar nici un zgomot! Surprinsi de cele întamplate, acestia si-au zambit unul atuia cu nedumerire. Mergand prin iarba, unul dintre ei a gasit o bucata de sina de cale ferata. L-a chemat repede pe colegul sau si l-a rugat sa-l ajute sa arunce acea bucata de sina de cale ferata în prapastie, pentru ca metalul va face cu siguranta zgomot atunci cand va ajunge la fundul prapastiei. Muncind din greu, cei doi calatori au ridicat bucata de metal si-au aruncat-o cat au putut de tare spre mijlocul haului. Spre surprinderea lor, nici de data aceasta nu s-a auzit nici un zgomot. De undeva însa dintre pomi a aparut o capra, care a trecut pe langa ei ca vantul. Bietul animal, alerga cat îl tinea picioarele, iar cand a ajuns pe malul gropii desi voia sa se opreasca, a sarit în aer si s-a prabusit apoi în abis. Cei doi drumeti au ramas înmarmuriti de ceea ce le-au vazut ochii! Cand încercau sa gaseasca raspuns la cele întamplate, din padure a venit un fermier care i-a întrebat: „Hei voi cei de colo! „N-ati vazut cumva capra mea pe aici?” Auzindu-i întrebarea, unul dintre cei doi drumeti i-a raspuns : „Am vazut o capra care tocmai alerga nebuneste si-a sarit în prapastie!” Nu se poate sa fie capra mea, i-a raspuns fermierul, pentru ca eu am legat-o de o sina foarte grea de cale ferata! Biata capra; a fost legata de ceva care a tras-o în cea mai adanca prapastie!

      Tu de ce ti-ai legat viata? Aceasta este una dintre cele mai serioase întrebari la care trebuie sa raspundem! Fiecare dintre noi ne-am ancorat de ceva: unii si-au legat viata de prieteni, altii de bogatie sau lucrurile lumii, altii de placere, sau lucrurile de moment. Toate aceastea îi vor trage în prapastia pacatului si-a mortii. Numai cei ce si-au legat viata de Hristos, vor fi înaltati!