aprilie 04, 2013

DRAGOSTEA IMPLICA JERTFE SI IN CAZUL TAU?


„Cunoastem ca iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea ca iubim pe Dumnezeu si pazim poruncile Lui. Caci dragostea de Dumnezeu sta în pazirea poruncilor Lui. [I Ioan 5:2-3]

 

      Exista un mit în cultura umana prin care se afirma ca dragostea vine de la sine. Este greu pana ce dragostea este provocata, dupa care aceasta vine în mod natural. Acest mit însa nu prezinta adevarul! Pentru a experimenta adevarata dragoste, trebuie sa lucram din greu pentru a întemeia si-a întretine bune relatii.

      Cu cativa ani de zile în urma, biblioteca Harry Truman, a dat publicitatii 1.300 de scrisori descoperite recent, pe care presedintele le-a scris sotiei sale în ultimii 50 de ani. În toti acesti ani presedintele Harry Truman si-a pastrat un obicei de a-i scrie cate o scrisoare sotiei sale în fiecare zi cand nu erau împreuna. Presedintele a fost credincios acestei hotarări si atunci cand era antrenat în afaceri sau trebuia sa paraseasca Washingtonul pentru probleme politice. Presedintele nu uita sa scrie o scrisore sotiei sale chiar si atunci cand aceasta mergea doar pentru cateva zile la parintii sai din Independence. Urmarind aceste scrisori analistii au cautat sa afle noi secrete ale diplomatiei economice si politice, ale celui mai influent lider american. Noi trebuie însa sa observam dedicarea acestuia fata de sotia sa. Va puteti imagina ca în fiecare zi cand nu era cu sotia sa, presedintele Statelor Unite si-a gasit timp printre multele probleme politice sa se aseze si în liniste sa-i scrie o scrisoare sotiei sale?

      Dragostea implica jertfa!