februarie 27, 2015

CUVINTE INTELEPTE

“Fiule, sa nu se departeze invataturile acestea de ochii tai, pastreaza intelepciunea si chibzuinta!” [Proverbe 3:21]

 

Cuvintele te invata, insa exemplele sunt cele ce te pun in miscare.

Invata din greselile altora; viata este prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate.

Cand toate iti merg bine, toti sunt gata sa te ajute. Cat timp ai belsug pe masa, prietenii se imbulzesc in casa.

Interesul vorbeste tot felul de limbi si joaca tot felul de roluri.

Ce groaznic este sa prezinti concetatenilor tai o fata vesela si totusi sa fii apasat de gandul nelinistit la ziua de maine!

Vezi momentan numai nori? Gandeste-te ca deasupra norilor straluceste soarele dragostei divine! Nu vei ajunge la niciun rezultat, ingrijorandu-te mereu.

Orice intrebare are un raspuns, dar motivul neintelegerilor din casnicie nu trebuie cautat intotdeauna la gospodina casei.

februarie 26, 2015

INSEMNATATEA CRUCII

“Atunci Isus a zis ucenicilor Sai:<>” [Matei 16:24]

 

Domnul i-a invitat pe ucenici sa-L urmeze. Aceasta invitatie este valabila si pentru noi toti. A-L urma pe Domnul Isus inseamna a ne lepada de noi insine si a ne lua crucea.

A ne lepada de noi insine inseamna a renunta de bunavoie la dreptul de a ne croi propriul drum in viata; inseamna a nu alege si a nu face planuri fara voia Domnului; inseamna a-L recunoaste pe Isus ca Domn in toate domeniile vietii.

A ne lua crucea inseamna a alege viata pe care a trait-o Isus. Aceasta nu inseamna a ne impodobi cu o cruciulita, ci presupune opozitie chiar din partea celor dragi, ocara lumii, dispunerea de a renunta la multe lucruri pe care le-ar putea oferi lumea, totala predare si bizuire pe Mantuitorul, ascultare de conducerea si calauzirea Duhului Sfant, umblarea uneori singur pe cararea vietii, infruntarea ocarii din partea oamenilor religiosi, suferirea din pricina dreptatii, moartea fata de propriul eu..

A lua crucea mai inseamna si a apuca adevarata viata, a gasi motivul existentei noastre aici pe pamant.

Am inteles adevarata insemnatate a crucii si am ales cu totii adevarrata viata la care ne cheama Mantuitorul?  

februarie 25, 2015

HOROSCOPUL

“Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta!” [Proverbe 3:5]

 

Era dis-de-dimineata. In tren, alaturi de mine, sedea un tanar care citea cu mare interes horoscopul din ziarul de dimineata. Se parea ca ii placea foarte mult, caci a rupt bucata care era intitulata “scorpion”. Dintr-o data mi s-a adresat: “Nu vreti sa cititi si dumneavoastra horoscopul? Sa vi-l citesc eu? Sub ce semn zodiacal sunteti nascut?” “Nu e nevoie”, i-am raspuns eu. “Viata mea se afla sub paza celei mai bune stele dintre toate, “Steaua Betleemului”. M-a privit mirat. Am continuat: “Nu cunoasteti povestirea despre inteleptii din rasarit? Despre ei, Biblia spune:<> Cand viata mea a ajuns sub aceasta Stea, cu alte cuvinte, cand L-am cunoscut pe Isus Christos, El mi-a luat viata sub conducerea Lui. Acum nu mai am nevoie de horoscop. Acesta este numai un <> si nu spune adevarul.”

        Tanarul s-a ridicat si m-a intrebat: “Astazi in secolul al XXI-lea, credeti inca in Dumnezeu?” – “Si dumneavoastra traiti in secolul al XXI-lea”, am replicat eu, “si totusi va incredeti intr-un horoscop fara valoare! Cine va spune daca maine veti mai trai? Cum veti vrea atunci sa stati in fata lui Dumnezeu, daca nu sunteti indreptatit prin credinta in Christos?”