octombrie 10, 2014

PLEAVA

“…Isi va strange graul in granar; dar pleava o va arde intr-un foc care nu se stinge.” [Matei 3:12]

        Un ucenic tamplar a parasit patria sa. Mama sa l-a rugat la despartire sa frecventeze biserica oriunde ar locui. Ea i-a dat si un pliant care vorbea despre pleava si grau. Baiatul a recunoscut ca apartine de pleava. Cand a sosit in primul loc de ucenicie, i-a istorisit mesterului sau despre nelinistea produsa de citirea acelui pliant. Acesta l-a sfatuit sa nu-l mai citeasca. A facut asa, dar cat de mult s-a speriat cand la prima frecventare a unei biserici a auzit tocmai o predica despre acelasi text. Apoi a plecat in alta localitate, unde in prima duminica a auzit predicandu-se iarasi despre pleava si grau. Nelinistea sa a crescut si mai mult. In alta localitate in care si-a desfasurat activitatea, a auzit din nou citindu-se textul din Matei 3. A fost adanc miscat, dar a reusit sa indeparteze acest gand din constiinta sa dedandu-se placerilor. Cand a izbucnit razboiul, s-a inrolat ca soldat. Intr-o zi, regimentul sau a participat la o slujba religioasa. Predicatorul acela a citit textul in care este vorba despre grau si pleava. Atunci n-a mai putut sa se opuna Domnului, care il cauta de mult timp. El a cazut inaintea lui Dumnezeu fiind constient de vinovatia sa, a recunoscut intreaga sa viata si a gasit iertarea si pacea.

octombrie 09, 2014

AM FOST RELIGIOS (2)

“El (Isus) S-a dat pe Sine Insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege...” [Tit 2:14]

        In cautarea raspunsurilor mele, mi-am adus aminte de Biblia care statea undeva in dulap. Am scos-o de acolo si am citit-o la intamplare. Am fost pus in incurcatura citind despre vietile imparatilor lui Iuda si Israel, dar in acelasi timp am fost impresionat de autoritatea divina care parea sa-si puna amprenta pe fiecare pagina a Bibliei.

        Apoi am vizitat un credincios. El m-a invitat la o evanghelizare. M-am dus, vorbitorul expunea adevarurile, de parca ar fi avut toate raspunsurile la intrebarile mele. Atunci am inteles minunatul plan al mantuirii, pe care Dumnezeu l-a facut in Fiul Sau. Asa am cunoscut dragostea fara margini a lui Dumnezeu, dar si jertfa desavarsita a Mantuitorului pentru mine, un sarman pacatos. Am aflat ca sangele lui Isus Christos ne curate de orice pacat. Ajuns acasa m-am pus pe genunchi si am recunoscut in fata Mantuitorului ca am fost un om religios, care ar fi mers in pierzarea vesnica. De acum doream sa-i fiu credincios Lui si Cuvantului Sau. Lumina divina a rasarit in sufletul meu si pacea de sus a inundat fiinta mea. Curand am gasit o grupa de credinciosi, care se strangeau in simplitate, in Numele Domnului Isus. Astfel, totul a inceput sa se schimbe in viata mea si doresc sa se schimbe si in viata ta, cititorule!


octombrie 08, 2014

AM FOST RELIGIOS (1)

“…In toate privintele va gasesc foarte religiosi.” [Faptele Apostolilor 17:22]

        In casa noastra, Biblia nu exista. Familia mea era foarte religioasa, dar nu si credincioasa adevaratului biblic. Pe cand aveam 14 ani am primit cadou o Biblie de la un coleg de scoala, dar n-am citit-o. astfel am crescut in religia mea, dar nu L-am cunoscut pe Dumnezeu si nici n-am avut dorinta sa-L cunosc.

        Crescand mai mare am parasit casa parinteasca si m-am facut marinar. Disciplina si severitatea vietii de marinar m-au inaltat si mai mult in mandria mea. Insa Dumnezeu mi-a vorbit in mod raspicat. Intr-o zi am calatorit cu o masina si am avut un accident grav. Atunci I-am multumit lui Dumnezeu, pe care nu-L cunosteam, ca n-am murit. Dupa cateva zile de la accident am primit vestea trista ca tatal meu a murit. Pe cand urmaream cu privirea cum era coborat sicriul in groapa, m-am intrebat ce va fi dupa moarte. Sufletul mi s-a umplut de dorinta de a-L cunoaste pe Dumnezeu si, chiar daca eram intru totul nestiutor in privinta adevarurilor spiritual, am vazut desertaciunea acestei lumi. Dupa ce am revenit la locul meu de munca, m-am hotarat sa aflu un raspuns la intrebarile mele cu privire la viata de aici si la ce va fi dincolo de mormant.

octombrie 07, 2014

RUGACIUNI DIN BIBLIE

“Pleaca-ti urechea spre mine, grabeste de-mi ajuta! Fii pentru mine o stanca ocrotitoare, o cetatuie unde sa-mi gasesc scaparea!” [Psalm 31:2]

        Doamne, Dumnezeul mantuirii mele! Zi si noapte strig inaintea Ta! S-ajunga rugaciunea mea inaintea Ta! Ia aminte la cererile mele (Psalm 88:1-2).

        Pleaca-ti urechea la cuvintele mele. Doamne! Asculta suspinele mele! Ia aminte la strigatele mele.. caci catre Tine ma rog! Doamne, auzi-mi glasul, dimineata! Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine si astept (Psalm 5:1-3).

        Pleaca-ti urechea, Doamne, la rugaciunea mea, ia aminte la glasul cererilor mele! Te chem, in ziua necazului meu, caci m-asculti. Indreapta-ti privirile spre mine si ai mila de mine.. caci Tu ma ajuti si ma mangai, Doamne! (Psalm 86:6,7,16,17).

        Doamne, asculta—mi rugaciunea, si s-ajunga strigatul meu pana la Tine! Nu-mi ascunde Fata Ta in ziua necazului meu! Pleaca-Ti urechea spre mine, cand strig! Asculta-ma degrab! … Iar Tu, Doamne, Dumnezeule, lucreaza pentru mine.. izbaveste-ma! Ajuta-mi Doamne, Dumnezeul meu! Scapa-ma prin bunatatea Ta! (Psalm 102:1-2; 109:21, 26).

octombrie 06, 2014

CUVINTE INTELEPTE

“Caci El (Dumnezeu) da omului placut Lui intelepciune, stiinta si bucurie...” [Eclesiastul 2:26]

        Averea pierduta o poti recastiga; timpul pierdut insa, niciodata.

        Cei mai mari dintre oameni intotdeauna si-au recunoscut in smerenie micimea, pe cand cei mai mici dintre oameni niciodata nu-si gasesc egali marimii, in parerile lor.

        Unii oameni vad mai multe lucrari ale lui Dumnezeu plimbandu-se in jurul casei, decat vad altii facand calatorii in jurul lumii.

        Interesul vorbeste tot felul de limbi si joaca tot felul de roluri.

        Cheltuielile mici sunt ca soriceii intr-un hambar. Daca sunt multi, pricinuiesc pagube mari.

        Nu lasa ca linistea ta sa fie tulburata necontenit de personae care vin ca prieteni sa povesteasca ce spun dusmanii tai.

        Orice nedreptate izvoreste din prea multa iubire fata de noi insine si din lipsa de dragoste fata de altii.