aprilie 23, 2010

Multumiri..

Multumim foarte mult tuturor celor care ne-au fost alaturi, care s-au rugat si au contribuit la propovaduirea in acest fel a Cuvantului lui Dumnezeu.

Deoarece unii dintre dumneavoastra au inteles ca suntem Fundatia SEER sau ca avem vre-o legatura cu ei, vreau sa clarific putin situatia explicandu-va faptul ca trimiterea acestor mesaje pe e-mail a aparut dupa ce eu personal (un tanar din Romania) am fost cercetat prin aceste mesaje zilnice si am dorit ca sa le impartasesc cu cat mai multa lume pentru ca Dumnezeu sa le poata vorbi si in acest fel. (deoarece sunt tot mai multe persoane care petrec foarte mult timp pe internet si este cea mai rapida metoda de transmitere a unui mesaj in intreaga lume)
Am inceput si continuat lucrarea in anonimat din simplul motiv ca doream ca intreaga slava sa fie a lui Dumnezeu. Am omis sa cer cuiva dreptul de a face acest lucru, crezand ca scopul nostru este acelasi: de a duce Cuvantul lui Dumnezeu pana la marginile Pamantului, si acesta a fost felul in care am simtit eu ca fac lucrarea lui Dumnezeu.
Echipa (care multi credeau ca se afla in spatele acestor mesaje trimise si postate pe internet) era compusa din mine si sotia mea, si ne bucuram nespus cand primeam mailuri prin care tot mai multi oameni erau deschisi pentru Cuvant.
Prin nerespectarea drepturilor de autor am creat probleme Fundatiei SEER (cea care se ocupa cu traducerea si distributia acestor meditatii in limba romana) si a fost puse in pericol si drepturile lor de a continua aceasta lucrare, fapt pentru care vreau si pe aceasta cale sa imi cer scuze.
Asa cum am spus si la inceput fac lucrarea aceasta pentru ca Duhul lui Dumnezeu sa poata vorbi si in acest fel celor care au inima deschisa. Deoarece nu se mai poate continua cu distributia acestor meditatii, voi continua sa caut alte astfel de devotionale pe care sa am dreptul sa le impartasesc zilnic cu romanii din intreaga lume, rugaciunile dumneavoastra ne pot fi de folos pentru ca stim ca Domnul de fiecare data cand inchide o usa deschide alta.
Pentru cei dintre dumneavoastra care nu au acces la librariile enumerate in e-mailul anterior, recomand sa contactati Fundatia SEER telefonic sau prin posta pentru a discuta posibilitatea trimiterii lor catre dumneavoastra, in acest fel contribuind si la distribuirea brosurilor care, ca o paranteza, ajung si in inchisorile din Romania, la oameni care au mult mai putin acces la Cuvantul lui Dumnezeu decat oricare dintre noi. Tin sa precizez ca de fiecare data cand fac referire la Cuvantul lui Dumnezeu nu vorbesc despre brosura cu acest nume ci despre orice fel in care Dumnezeu ne vorbeste prin Cuvantul Sau, fie ca este tiparit sau transmis in mod digital.
Ce putem si ar trebui sa invatam fiecare dintre noi din aceste meditatii este un mod de a citi si de a ne relationa la Scriptura si anume: citirea zilnica a Bibliei nu este o obligatie si nu trebuie facuta ca o munca la norma – azi am de citit un verset, un capitol etc – important nu este sa citim 20 de capitole pe zi si sa trecem peste ele fara a ramane cu nimic, ca o simpla lectura ci, asa cum am vazut in fiecare din aceste meditatii, sa luam un verset, sau chiar parte dintr-un verset si sa cautam sa ii intelegem esenta, mesajul care Dumnezeu vrea sa ni-l transmita prin el. Acesta este motivul pentru care toti simteam ca ne este adresat direct si personal – era explicat atat de limpede incat ramaneam uimiti de simplitatea prin care Dumnezeu ne vorbea. Aceste meditatii nu inlocuiau timpul de partasie cu Dumnezeu ci erau menite sa ne ajute, ca un fel de ..vitamine spirituale J si aprinda in noi dorul dupa momentele de partasie, un timp personal in care sa facem liniste in viata noastra zbuciumata si sa primim mesajul din partea lui Dumnezeu.

Fie ca Dumnezeu sa va calauzeasca pe fiecare pentru ca impreuna cu cei dragi sa descoperiti in fiecare zi care este voia Lui cu privire la viata dumneavoastra. Cat despre noi, ramane sa gasim usa deschisa prin care sa putem continua aceasta lucrare.

Va multumim inca odata pentru sprijin si pentru mesajele incurajatoare. Toate rugaciunile sunt ascultate! (doar ca nu primim intotdeauna raspunsul asteptat de noi; asta doar pentru ca Dumnezeu are pregatit ceva mai bun pentru vietile noastre).

Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti!

aprilie 22, 2010

. : Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi : .

Ne pare rau sa va anuntam dar incepand de astazi vom sista postarea si trimiterea acestor meditatii prin internet, datorita faptului ca organizatia UCB Europe nu permite acest lucru.
:
Fundatia SEER Romania detine drepturile de copyright doar pentru publicarea brosurilor tiparite, acesta ramanand deocamdata singurul loc unde veti putea citi "Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi". Nu putem continua aceasta lucrare (prin internet) deoarece ar putea periclita drepturile de publicare a brosurilor, astfel ca am ales sa sacrificam persoanele care pana acum citeau on-line aceste meditatii in favoarea distribuirii lor sub forma de brosura tiparita.
:
Pentru a intra in posesia brosurii "Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi" contactati:
Fundatia SEER Romania, C.F. 14495643
OP 1 CP 5, 455200 JIBOU, JUD. SALAJ
tel. 0747 123470 de luni pana vineri intre orele 9.00 - 19.00
COD IBAN: RO65BTRL03201205226788XX - CONT LEI
RO14BTRL03204205226788XX - CONT EURO
BANCA TRANSILVANIA ZALAU
:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
:
"Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi" este disponibil de acum pentru dumneavostra sa-l procurati gratis din urmatoarele orase:
:
ARAD - Librăria Crestină Candela, Piata Gării Nr 2
BAIA MARE - Librăria Crestină Logos, Str. Oituz Nr 9/1A
- Librăria Crestină Betel, Str. Republicii Nr 21 /21
BRASOV - Librăria C.LC, Str. Constantin Brâncoveanu Nr 37
BUCURESTI - Librăria Stephanus S.R.L, Str. Bizescu Vodă Nr 1, Sector 4, (Piata Unirii)
- Universitatea Biblică din România, Str, Răsăritului Nr 59
program: luni până vineri intre orele 9.00 - 17.00
BISTRIŢA - S.C. Providence, Str. Trandafirilor Nr 39
- Librăria Revelatii, Str. L Rebreanu Nr 14
CLUJ NAPOCA - Librăria Crestină Kerigma, intrarea in Str. F.D. Roosvelt
- Librăria Pheonix, Str. luliu Maniu Nr 10
GALAŢI - Librăria Peniel Ierihon, Str. Tecuci (vis a vis de Masnită)
IASI - Librăria Filocarte, Str. Smârdan Nr 13 (Zona Bucsinescu)
MEDIAS - Librăria Samuel,, Str. Honterus Nr 31
ORADEA - Radio Vocea Evangheliei, Str. Zlatnei Nr 13
- Librăria Crestină Kerigma, Pta 1 Decembrie Nr 11
PLOIESTI - Librăria Eliana, Str. Mărăsesti, colt cu Torcători, (Ceoceanu)
SATU MARE - Librăria Crestină Mana, Str. luliu Maniu Nr 3/1,
program: Marti si Joi, intre orele 11.00 - 16,00
SIBIU - Librăria New-Life, Str. Morilor Nr 47
SUCEAVA - Biblioteca Micul Betleem, Aleea Lazăr Vicol Nr 13, Bl. E36, Se. A, Ap. 1
TIMISOARA - Librăria Crestină Kerigma, Str. Gh. Doja Nr 12
- Librăria C.LC., Sos.. Calea Aradului Nr 17, Ap. 4
:
:
Multumim lui Dumnezeu pentru voi toti care contribuiti la inaintarea acestei lucrări cu caracter devotional, dăruind: "după cum ati hotărât in inima voastră" stiind că "pe cine dă cu bucurie, il iubeste Dumnezeu, iar osteneala voastră in Domnul nu este zadarnică." (citat din brosura "Cuvantul lui Dumnezeu pentru astazi")

aprilie 21, 2010

DACĂ NU TU, ATUNCI CINE?

“Vom vesti neamului de oameni care va veni” (Psalmul 78:4)

Ceea ce spune tatăl copilului său în intimitatea căminului nu este auzit de lume, dar este cu certitudine auzit de posteritate. Pastorul unei mega biserici scrie: ”Cu ani în urmă am fost invitat la Casa Albă să mă întâlnesc cu presedintele si câtiva lideri religiosi. A fost prima întâlnire de acest fel pe care a primit-o acest tinerel de la tară. Am telefonat acasă și am aflat că meciul de baschet al fiului meu a fost reprogramat pentru acel weekend și deja ratase unul. Era doar o chestiune de prioritate: ”Ce este cel mai important?” Guvernul functiona fără mine de ani de zile, asa că am sunat la Casa Albă si le-am spus că nu voi veni. (Si-au revenit foarte bine în urma stirii) M-am dus la meci si am avut bucuria să-mi văd fiul înscriind cosul învingător”. Pavel a spus: ”Luati seama, deci, să umblati cu băgare de seamă.. răscumpărati vremea” (Efeseni 5:15-16). Modul în care îti petreci timpul arată care sunt adevăratele tale valori si priorităti. Tatilor, petreceti voi un timp de calitate cu copiii vostri?
Karl Marx a spus că pentru a cuceri o natiune trebuie să blochezi transferul de valori, de morală si de credinte între generatii. Solomon a spus: ”Cel neprihănit umblă în neprihănirea lui; ferice de copiii lui de el!” (Proverbe 20:7). Tatiilor, fără să vă dati seama copiii vostrii vor pleca, dar ce mostenire vor lua cu ei? Copiii sunt asemini unor oglinzi, ei reflectă ceea ce văd si este greu să-L vezi pe Dumnezeu ca Tatăl lor ceresc dacă El nu este vizibil cu usurintă în cel pământesc. Asadar: ”Părintilor, cresteti-i în mustrarea si învătatura Domnului” (Efeseni 6:4). ”Spune-i generatiei care urmează despre puterea Lui si despre minunile pe care le-a făcut”. Dacă nu tu, atunci cine?

aprilie 20, 2010

ÎNCREDE-TE ÎN DUMNEZEU CÂND NU AI NICIUN RĂSPUNS

”Lucrurile ascunse sunt ale Domnului” (Deuteronom 29:29)

Pierderile din viată ne fac să suferim si sa jelim. Cancerul ne poate lua o mamă tânără sau un tată. Divortul poate lovi fericitul tău cămin. Ruina financiară îti devastează toate planurile. Un copil ajunge la închisoare, este ucis sau se sinucide. Astfel de momente ridică întrebări la care este greu, dacă nu chiar imposibil să dai un răspuns. Noi analizăm împrejurările la nesfârsit. Speculăm detaliile, căutăm indicii care ar putea avea un anume sens si care ne ajută să suportăm mai usor. Întoarcem reflectorul spre noi însine, spre altii, spre Dumnezeu, întrebându-ne ce s-ar fi putut face astfel ca să fi împiedicat lucrul acesta. Ne întoarcem spre prieteni, spre credinciosi si spre pastor pentru a auzi ceea ce par a fi ”banalităti religioase” si incercări nereusite de a ne micsora durerea. Când răspunsurile par să nu apară, iar cerul tace, ce este de făcut?
Iată două versete care te pot ajuta în astfel de 1) ”Lucrurile ascunse sunt ale Domnului, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre” (Deuteronom 29:29). Când este vorba de întelegerea lucrurilor, noi avem un teritoriu, iar Dumnezeu altul. Iar al nostru este limitat de ceea ce El hotărăste să ne descopere. În acel momen, ”Încrede-te în Domnul din toată inima ta, si nu te bizui pe întelepciunea ta!” (Proverbe 3:5); 2) ”Stim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28). Poate Dumnezeu îti va da o explicatie, poate nu. Dar El este ”Alfa si Omega, Cel dintâi si Cel de pe urmă, Începutul si Sfârsitul” (Apocalipsa 22:13) ceea ce înseamnă că El are un plan si El lucrează pentru binele nostru si pentru slava Sa. Asa că încrede-te în El.

aprilie 19, 2010

REGULI DE STĂPÂNIRE A MÂNIEI (5)

"Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul" (Efeseni 4:25)
Regula nr. 5: Păstrează problema în familie! ”Orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru” (Efeseni 4:31). Când ești mânios, este greu să rezisti tentatiei de a răspândi zvonuri. Dar vorbirea plină de răutate este ca un foc înversunat, îi consumă pe cei care îl răspândesc si pe cei care ascultă. Nu-ti afisa în public rufele murdare; tine-le acasă. Rufele murdare se spală în două feluri: 1) În public. Le arăti acolo unde stii că oamenii le vor vedea. 2) Subtil. Faci glume despre fata cuiva, despre membrii familiei, despre prieteni, etc pentru a-i înjosi. Aceasta duce la stinghereala pentru persoana pe care esti mânioasă, măreste prăpastia dintre voi si face ca împăcarea sa devină imposibilă. Solomon scrie: ”dragostea acoperă toate greselile” (Proverbe 10:12). Pavel scrie: ”La răutate, fiti prunci, iar la minte, fiti oameni mari” (1 Corinteni 14:20).
Regula nr. 6: Fă parte din echipa de curățare! Noi spunem: ”si-au facut-o cu mana lor. Sa si-o rezolve singuri. Poate au meritat-o, dar nu putem intoarce spatele si nu putem lăsa răni deschise care sa se infecteze. Noi, ”ne iertăm unul pe altul, cum ne-a iertat si Dumnezeu pe noi în Christos” (Efeseni 4:32). Cum ne-a iertat Christos? După ce am constientizat, mărturisit si ne-am pocăit de păcatul nostru? Nu. ”Atunci când eram vrăjmas, am fost împăcati cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său” (Romani 5:10). Dumnezeu a luat initiativa, asa că iarta, înainte ca sa-si ceara celalalt iertare. Si chiar daca va rămâne vrăjmasul tău pentru totdeauna, iartă-l oricum. Esti ca si cum ai face curătenie după război. Doar atunci vei fi iertat tu însuti, rănile provocate vor fi vindecate, iar vina ta înaintea lui Dumnezeu va fi stearsă!

REGULI DE STĂPÂNIRE A MÂNIEI (4)

"Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul" (Efeseni 4:25)
Regula nr. 4: Concentrează-te asupra solutiei! Cineva a spus că părtășia se aseamănă cu doi oameni aflati într-o barca: unul nu-l poate scufunda pe celălalt, fără să se scufunde si pe el. Încercând să obtii victoria pierdeti amândoi. Asa că atunci când vorbesti, să te asiguri că acel cuvant este ”unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie” (Efeseni 4:9). Încearcă să întelegi nevoia celuilalt. Nu mai scoate la iveală ofense deja mărturisite; nu-i jigni, nu glumi pe seama greutătii, înăltimii, culorii pielii, sau limitărilor mentale, fizice si emotionale; nu adu în discutie lucruri care umbresc situatia si care te împiedică să găsesti o solutie. Nu ridica vocea pentru a intimida si a manipula. Dumnezeu te-a creat cu capacitatea de a te mânia, deoarece, când este gestionată corespunzător, mânia devine combustibilul care aduce schimbarea dorită si medicamentul care vindeca. Asadar: a) caută o solutie, nu o victorie. A-l face pe cineva in fel si chip sau a-i diagnostica pe altii numai înrăutăteste situatia. Atentia nu trebuie sa se îndrepte spre ce a făcut cineva ci spre ce puteti face împreună pentru a rezolva situatia. b) recunoaste-ti propriile slăbiciuni si cere iertare. Devreme ce este nevoie de doi pentru un tango, constientizarea propriilor tale imperfectiuni îl face pe celălalt să si le recunoască mai usor pe ale sale; c) de fiecare dată când ”îi dai cuiva un impuls”, oferă-i unul pozitiv. ”Orice fapta bună aceea să vă însufletească” (Filipeni 4:8). Pentru fiecare problemă pe care i-o reprosezi cuiva, oferă si un compliment. ”Sunt sigur ca nu ti-a fost usor sa auzi asa ceva. Multumrsc pentruca m-ai ascultat cu atâta bunătate”. Dacă esti concentrat asupra solutiei, oamenii vor avea un lucru pozitiv pe care să se bazeze si nu un lucru care sa îi dărâme.

REGULI DE STĂPÂNIRE A MÂNIEI (3)

"Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul" (Efeseni 4:25)


Regula nr. 3: Rezolv-o acum! Acumularea mâniei în fiinta ta nu face decât să te rănească. Când îti descarci resentimentele începi să ti le aduci aminte si te umpli de amărăciune. "Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbeste gura" (Luca 6:45).
Când esti mânios, rezolvă situatia numaidecât. Nu lăsa ca timpul să-ti hotărască alegerile si nu sta sperând ca persoana cealaltă să fie "iluminată" si să-si ceară iertare. "Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te” (Matei 18:15). Încearcă să rezolvi problema și refă relația. Când o reprimi, îti adaugi încă o grijă în inima ta. Mai devreme sau mai târziu, doctorii vor spune: ”acum se află la stomac, îti atacă sistemul imunitar, îti predispune inima la probleme, la cancer, si la alte boli fizice, sociale si emotionale. Între timp, lucrul acesta te va preocupa, îti va manca energia, îti va schilodi creativitatea, îti va opri părtăsia cu Dumnezeu, cu prietenii, cu credinciosii; ca să nu mai vorbim de faptul că vinovatul nu va mai avea ocazia de a-si elibera constiina, de a se pocăi si de a face pace cu Dumnezeu si cu tine. Nu-ti mai alimenta trecutul, plănuind răzbunarea si făcând ca resentimentul să se transmită ca o povară generatiei viitoare. Cere-I lui Dumnezeu smerenia si curajul de a face fată problemelor prezente astăzi. Când îti pleci capul pe perna în această seară, să stii că problemele tale sunt prezente, ele sunt cunoscute de Dumnezeu si de toti ceilalti si somn usor!