septembrie 13, 2008

TOVĂRĂȘIILE POTRIVITE!

"Dupa ce li sa dat drumul, ei s-au dus la ai lor.." (Faptele Apostolilor 4:23)

___Uneori infaptuirea voii lui Dumnezeu te poate face celebru, alteori te poate duce la necaz; mai ales in privinta celor carora "le place sa nu schimbe nimic". In Fapte capitolul 3, Petru si Ioan au fost folositi de Dumnezeu sa aduca vindecare unui om care de 38 de ani nu putea sa mearga. Apoi citim: "A intrat cu ei in Templu, umbland, sarind, si laudand pe Dumnezeu" (Fapte 3:8). In acea zi, 3000 de oameni au fost castigati pentru Hristos, iar autoritatile religioase erau in alerta, i-au amenintat pe ucenici, poruncindu-le sa nu mai pomeneasca numele lui Isus in vorbirile lor, drept pentru care ucenicii s-au strans la rugaciune si spuneau: "Si acum, Doamne, uita-Te la amenintarile lor, da putere robilor Tai sa vesteasca Cuvantul Tau cu toata indrazneala" (Fapte 4:29).
___Sa privim cu preponderenta la versetul 23: "Dupa ce li s-a dat drumul, ei s-au dus la ai lor". Unde s-au dus? Inapoi la cei care erau "umpluti de Duhul Sfant" (Fapte 4:31); la cei care erau "o inima si un suflet" (Fapte 4:32); la cei care erau atat de dedicati in lucrarea de evanghelizare pentru Hristos incat si-au vandut tot ce aveau si au investit in lucrarea Domnului (Fapte 4:32). Aceasta este tovarasia in care trebuie sa te gasesti! Psalmistul a scris: "Dumnezeu da o familie celor parasiti" (Psalmul 68:6). Ai o familie spirituala? La cine te duci ca sa fii intarit? S-a spus ca tovarasiile iti determina caracterul, iar caracterul tau iti determina destinul. Asa ca cere-I lui Dumnezeu sa te calauzeasca intr-o "tovarasie buna". Cand o vei gasi, te vei intreba cum de ai putut sta atata timp fara ea.

septembrie 12, 2008

REZOLVĂ-ȚI PĂCATUL ACUM!

"..curateste-ma de pacatul meu" (Psalmul 51:2)

___Daca nu L-ai vazut niciodata pe Dumnezeu pedepsind neascultarea, cum poti crede ca El rasplateste ascultarea? Uita-te la David; el a comis adulter, fapt pe care l-a ascuns si pentru o vreme a prosperat. Dar amanarea consecintelor nu inseamna ca ai scapat de consecinte. Ele exista intotdeauna! Adevarul este ca David era pierdut, iar cand esti pierdut te porti ca un om pierdut. David si-a pierdut calea, si-a pierdut simtul aproprierii de Dumnezeu, si-a pierdut pace inimii si a pierdut respectul pentru altii.
___Pavel scrie: "Pacatele unor oameni sunt cunoscute si merg inainte la judecata, iar ale altora vin pe urma" (1 Timotei 5:24). Iata alegerea pe care o ai de facut: inainte sau dupa? Acum sau atunci? Daca esti intelept, rezolvi problema acum, cat mai este cu putinta.
___In urma pacatului lui David numele lui a fost defaimat, Batseba a ramas insarcinata,”sotia acesteia, conducator onorabil in oastea lui Israel, a fost omorat. Dar mai Mai de toate, pacatul lui David a fost impotriva lui Dumnezeu. Acesta este un adevar pe care avem tendinta sa-l uitam: "impotriva Ta, numai impotriva Ta am pacatuit si am facut ce este rau inaintea Ta" (Psalmul 51:4). Iata un gand plin de adevar: faptul ca rugaciunea de pocainta a lui David este facuta publica sugereaza faptul ca uneori pocainta ceruta este la nivelul faradelegii. Asculta rugaciunea lui: "Intoarce-ti privirea de la pacatele mele, sterge toate nelegiuirile mele! Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic! Nu ma lepada de la Fata Ta si nu lua de la mine Duhul Tau cel Sfant. Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale" (Psalmul 51:9-12). Te-a convins Dumnezeu de pacatul tau? Rezolva-l acum!

septembrie 11, 2008

ÎN CĂUTAREA DREPTĂȚII

"Aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre.." (1 Petru 5:7)

___Multi dintre noi am crescut crezand ca exista Domnul Perfect acolo sus care vine pe un cal alb, este lipsit de probleme proprii si poate face ca lucrurile sa fie minunate pentru noi. Adevarul este ca probabil Domnul Perfect este in cautarea cuiva care sa raspunda anuntului sau "caut ajutor". Chiar crezi ca va veni cineva care cauta genul de povara pe care problemele tale ar reprezenta-o pentru el? Chiar daca sunt dispusi sa o faca (si majoritatea nu sunt), sunt ei in stare? Oamenii nu sunt ca Dumnezeu. Doar Domnul poate restaura ceea ce ai pierdut si poate face ca viata ta sa fie ceea ce ar trebui sa fie. Asa ca incepe sa cauti persoana potrivita – pe Dumnezeu! Lucrurile vor incepe sa se imbunatateasca cand incetezi sa-l cauti pe Domnul Perfect care sa fie antibioticul pentru toate infectiile vietii si raspunsul la toate intrebarile vietii. Doar Dumnezeu poate vindeca ceea ce ai incercat sa remediezi sau sa pretinzi emotional de la altii. Doar el poate veni pe aripile sperantei in mijlocul problemelor tale si le poate gasi o solutie. O atingere a mainii Sale iti poate aduce pacea, chiar si in mijlocul celor mai tragice evenimente care par fara sens. Da, El este Acela care iti poate alina durerea si poate face ordine in viata ta haotica.
___Intrebarea este, ii vei da voie? Ne bazam atat de mult pe noi insine incat nu ne mai incredem in Dumnezeu; nu-L mai cautam pe Dumnezeu, asa ca sfarsim prin a ne juca de-a Dumnezeu, inceteaza sa mai faci asa! Cauta-L astazi si lasa-L sa te ajute: "aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi".

septembrie 10, 2008

ÎNVAŢĂ ȘI MERGI MAI DEPARTE

"..uitând ce este in urma mea, si aruncându-mă spre ce este inainte" (Filipeni 3.13)

___Într-o zi, aflându-se într-o livadă, micul Walter în vârstă de sapte ani zări o cucuvea dormind pe o creangă. Gândindu-se că ar vrea să o ia acasă, se apropie tiptil si o apucă de picior. Într-o agitatie de aripi, ochi duri si tipete de spaimă, pasărea se zbătu asa încât băiatul o aruncă la pământ, o calcă si muri. Îngrozit de faptele sale, plecă. Când se întoarse mai târziu să o îngroape, fiecare lopată de pământ fu amestecată cu lacrimi de regret. Incidentul nu-i dădu pace si nu spuse nimănui despre el – până după câtiva ani când amintirea trezi în el o proaspătă apreciere a vietii. Toate promisiunile din lume nu puteau aduce înapoi acea cucuvea, dar prin moartea ei se năstea o lume a animalelor. Băiatul nu mai este, dar ceea ce a lăsat el trăieste în desenele lui Walter Elias, cunoscut si ca Walt Disney.
___Charles Dickens a spus: "Reflectează asupra binecuvântărilor tale din care fiecare om are din belsug si nu la esecurile tale trecute din care toti oamenii au câteva". Învată din trecut si apoi "aruncă-te spre ce e înainte". Paul Harvey scrie: "Relatiile în care am intrat, în care am rămas sau pe care le-am încheiat ne-au învătat lectii importante. Unii dintre noi ne-am ridicat din împrejurări dureroase, având o părere fermă despre ceea ce suntem si ce ne dorim. Greselile noastre sunt necesare! Frustrările noastre, esecurile.. sunt încercări timide de crestere si progres; si ele sunt necesare! Cu fiecare pas de pe cale am învătat. Am trecut exact prin ceea ce era nevoie pentru a deveni ceea ce suntem astăzi. Este trecutul tău o greseală? Nu. Greseala ta este să confunzi lucrul acesta cu viitorul". Dumnezeu poate să-ti remodeleze trecutul în lumina harului si a milei care te-au adus acolo unde te afli astăzi. Asa că învată din trecut si mergi mai departe.

septembrie 09, 2008

CINEVA ARE NEVOIE DE CEEA CE DEŢII

"..ce am văzut cu ochii nostri, ce am privit si ce am pipăit cu mâinile noastre.." (1 Ioan 1:3)

___Cineva care îti este foarte apropiat în prezent are nevoie de ceea ce ai tu. Poate nu sunt constienti de asta, dar totusi au nevoie. Care este lucrul de care au ei nevoie? Hristos! "..ce am văzut si am auzit, aceea vă vestim si vouă, ca si voi să aveti părtăsie cu noi. Si părtăsia noastră este cu Tatăl si cu Fiul Său Isus Hristos" (1 Ioan 1:3). Dar înainte ca altii să fie atrasi la Hristos, ei trebuie să-L vadă mai întâi lucrând în viata ta. La urma urmelor, dacă încăltămintea pe care o ai în picioare nu pare confortabilă, de ce să dorească ei să o încerce?
___După acea întâlnire care i-a schimbat viata pe drumul spre Damasc, Dumnezeu i-a spus lui Saul din Tars: "M-am arătat tie, ca să te pun slujitor si martor atât al lucrurilor, pe care le-ai văzut cât si al lucrurilor pe care mă vei vedea făcându-le" (Faptele Apostolilor 26:16). Trebuie să întelegi un lucru: fiecare experientă pe care ai avut-o cu Dumnezeu are un scop, acela de a te face "slujitorul" si "martorul" Lui. Aceasta este misiunea ta! Dacă esti serios în această privintă, păzeste-ti limba! Nu vei câstiga niciodată oameni pentru Hristos dacă tot ceea ce aud din gura ta este "ce e rău" la biserică, la predicatori, la crestini, etc. După cum spune si zicala: "Crestinii nu sunt oameni perfecti, ci doar niste oameni iertati!" Biserica este un spital în care Isus, marele Doctor îi face întregi pe cei răniti, iar în vreme ce unii din biserică se simt bine, altii sunt la terapie intensivă. Dacă acest lucru este bine înteles si prezentat, oamenii ar trebui să fie atrasi la Isus si nu îndepărtati de la El. Asadar, care este slujba ta? Să-I fii slujitor si martor, aducându-i pe oameni la Hristos, Cel pe care L-ai văzut cu proprii tăi ochi si pe care L-ai atins cu propriile tale mâini; El va face restul!

septembrie 08, 2008

AȘTEAPTĂ

"Casa .. să aibă temelii tari" (Ezra 6:3)

___Dumnezeu este un constructor de oameni, iar când construieste, El pune accentul pe temelie. El stie ce greutate vei fi chemat să porti si furtunile pe care va trebui să le înfrunti, asa că El va zidi temelia ca atare. Biblia spune că Domnul Isus "crestea în întelepciune, în statură, si era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor" (Luca 2:52), deci îngăduie-ti timp ca si tu să cresti!
___Uită-te la Moise, Mesia Vechiului Testament. Privind la "adunarea" lui formată din mioare si capre, cine s-ar fi gândit că într-o bună zi el va fi căpetenia celei mai mari miscări din istoria Vechiului Testament? Dar Avraam? Într-o zi îl vedem folosindu-se de sotie pentru a-si scăpa viata, iar după un timp devenind tatăl popoarelor! Nu putem spune ce se află înlăuntrul oamenilor doar privind la exteriorul lor!
___Dumnezeu asază temelia răbdării, a caracterului si a concentrării cât timp esti în "scoala unde nimic nu se întâmplă". Dar mergi în continuare la cursuri. Dă-ti examenele. Lasă-L să lucreze spre binele tău! (vezi Romani 8:28).
___Indiferent ce încerci să construiesti, fie că este o afacere, o lucrare sau o relatie, trebuie să astepti să crească! Cele mai mari prietenii se dezvoltă din cele mai mici. Unii dintre cei mai puternici crestini se aflau ei însisi într-o nevoie disperată de rugăciune.Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi este acesta: Asteaptă ca Dumnezeu să lucreze în tine!

septembrie 07, 2008

ADU-I PE OAMENI LA ISUS

"Când le-a văzut Isus credinta.." (Marcu 2:5)

___Marcu scrie: "Au venit la el niste oameni, care i-au adus un slăbănog, purtat de patru insi. Fiindcă nu puteau să ajungă până la El, din pricina norodului, au desfăcut acoperisul si .. au coborât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul" (Marcu 2:3-4). Când este vorba de a aduce pe cineva la Hristos, să ai mereu în minte aceste trei lucruri:
1) De fiecare dată când iei asupra ta povara altcuiva vei descoperi că apasă greu! A fost nevoie de patru oameni ca să-l ducă pe acest om la Isus, asa că nu încerca de unul singur. Găseste pe cineva care să te însotească în rugăciune: "dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este sus în ceruri" (Matei 18:19). Ce promisiune! Dar nu-i alege, după care să-i lasi baltă. Orice ai face, tine-te de angajamentul pe care ti-l iei.
2) Desfă acoperisul dacă este nevoie! Niciodată nu a fost usor să-i aducem pe oameni la Hristos, asa că fă ceea ce au făcut si cei patru. Norodul era o problemă pentru ei, asa că l-au ocolit. Acoperisul era si el o problemă, asa că l-au dat la o parte. Dar au refuzat să renunte sau să se lase descurajati. Dacă ceea ce ai încercat nu dă rezultate, roagă-te lui Dumnezeu si îti va pregăti calea. Doctorii îi pot trata pe oameni, dar numai Domnul îi poate vindeca pe dinăuntru si pe dinafară, asa că condu-i la El.
3) Foloseste-ti credinta; este lucrul care îl miscă pe Dumnezeu! Marcu scrie: "Când le-a văzut Isus credinta, a zis slăbănogului: "Fiule, păcatele îti sunt iertate! .. scoală-te, ridică-ti patul, si du-te acasă'" (Marcu 2:5, 11). Chiar dacă te rogi pentru cineva care are putină credintă sau deloc, Dumnezeu iti va onora credinta, asa că pune-o în actiune! Adu-l la Isus care asteaptă să-l primească – El nu te va dezamăgi!