septembrie 07, 2008

ADU-I PE OAMENI LA ISUS

"Când le-a văzut Isus credinta.." (Marcu 2:5)

___Marcu scrie: "Au venit la el niste oameni, care i-au adus un slăbănog, purtat de patru insi. Fiindcă nu puteau să ajungă până la El, din pricina norodului, au desfăcut acoperisul si .. au coborât pe acolo patul în care zăcea slăbănogul" (Marcu 2:3-4). Când este vorba de a aduce pe cineva la Hristos, să ai mereu în minte aceste trei lucruri:
1) De fiecare dată când iei asupra ta povara altcuiva vei descoperi că apasă greu! A fost nevoie de patru oameni ca să-l ducă pe acest om la Isus, asa că nu încerca de unul singur. Găseste pe cineva care să te însotească în rugăciune: "dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este sus în ceruri" (Matei 18:19). Ce promisiune! Dar nu-i alege, după care să-i lasi baltă. Orice ai face, tine-te de angajamentul pe care ti-l iei.
2) Desfă acoperisul dacă este nevoie! Niciodată nu a fost usor să-i aducem pe oameni la Hristos, asa că fă ceea ce au făcut si cei patru. Norodul era o problemă pentru ei, asa că l-au ocolit. Acoperisul era si el o problemă, asa că l-au dat la o parte. Dar au refuzat să renunte sau să se lase descurajati. Dacă ceea ce ai încercat nu dă rezultate, roagă-te lui Dumnezeu si îti va pregăti calea. Doctorii îi pot trata pe oameni, dar numai Domnul îi poate vindeca pe dinăuntru si pe dinafară, asa că condu-i la El.
3) Foloseste-ti credinta; este lucrul care îl miscă pe Dumnezeu! Marcu scrie: "Când le-a văzut Isus credinta, a zis slăbănogului: "Fiule, păcatele îti sunt iertate! .. scoală-te, ridică-ti patul, si du-te acasă'" (Marcu 2:5, 11). Chiar dacă te rogi pentru cineva care are putină credintă sau deloc, Dumnezeu iti va onora credinta, asa că pune-o în actiune! Adu-l la Isus care asteaptă să-l primească – El nu te va dezamăgi!