iulie 15, 2011

LUCRAREA PUTERII LUI

"...taina tinuta ascunsa din vesnicii si in toate veacurile, dar descoperita acum sfintilor Lui, carora Dumnezeu a voit sa le faca cunoscut care este bogatia slavei tainei acesteia intre neamuri, si anume : "Hristos in voi, nadejdea slavei.” Pe El il propovaduim noi, si sfatuim pe orice om , si invatam pe orice om, in toata intelepciunea, ca sa infatisam pe orice om, desavarsit in Hristos Isus. Iata la ce lucrez eu, si ma lupt dupa lucrarea puterii Lui, care lucreaza cu tarie in mine. " [Coloseni 1:27-29]
 Hristos in voi, nadejdea slavei ! Ce minunatie ! Ce speranta a Tatalui si a intregului Univers !
Uneori mi-i imaginez pe ingeri si pe neprihanitii altor lumi, mijlocind pentru noi, ca sa putem creste in asemanarea cu Hristos Domnul nostru , Chipul Lui sa fie reprodus in noi !
Ce taina ! Ce nadejde ! Faca Domul sa credem in Puterea tainei Lui si sa ne prindem tare de fagaduintele Lui, si sa le cerem cu staruinta pana le primim !
"Caci , daca este cineva in Hristos, este o faptura noua; cele vechi s-au dus : iata ca toate lucrurile s-au facut noi. " (2 Corinteni 5:17)
Doamne, dorim si noi sa fim nascuti din nou, sa fim o faptura noua si cele vechi sa nu mai aiba putere asupra noastra; pacatul, pofta, faptele firii, le vrem departe de noi, straine de noi ! Imbraca-ne Doamne cu taria puterii Tale ca sa nu pierim si sa fii laudat pentru tot ce faci !

D S

_______________________________________________________________________

iulie 13, 2011

LA CE TE INDEAMNA BUNATATEA LUI DUMNEZEU?

"Dispretuiesti tu bogatiile bunatatii, ingaduintei, si indelungii Lui rabdari? Nu vezi tu ca bunatatea Lui Dumnezeu te indeamna la pocainta? Dar, cu impietrirea inimii tale , care nu vrea sa se pocaiasca, iti aduni o comoara de manie pentru ziua maniei si a aratarii dreptei judecati a Lui Dumnezeu, care va rasplati fiecarui dupa faptele lui. Si anume, va da viata vesnica celor ce, prin staruinta in bine, cauta slava, cinstea si nemurirea, si va da manie si urgie celor ce din duh de galceava, se impotrivesc adevarului si asculta de nelegiuire. " [Romani 2:4-8]

Haideti sa privim la bunatatea Lui Dumnezeu si sa ne indragostim de El, ca este vrednic !
Iata ca El este VIATA , prin El avem miscarea , fiinta , nu numai noi, ci tot ce misca in Univers si pe Pamant. Lui ii pasa in fiecare secunda de nevoile tuturor si da ploaie si soare, si peste buni si peste rai, ca un Tata iubitor.
Uneori ne vine sa strigam vazand nelegiuirea din jurul nostru : "Doamne, dar pana cand mai rabzi ? " si ne vin in minte cuvintele Domnului Hristos : "Eu nu doresc moartea pacatosului" (vezi Ezechiel 18:23,33:11, Luca 9:56)
Domnul doreste salvarea pacatosului, investeste in pacatos , timp, dragoste, binecuvantari ceresti si materiale, daruri deosebite, doar, doar...se lasa salvat.
Daca nu lasam sa creasca in noi lumina si dragostea, cu siguranta creste intunericul : "comoara de manie". Fie ca bunatatea Domnului sa ne indemne pe toti la pocainta ! Prin Puterea si Duhul Lui cel Sfant vom reusi sa ducem o viata fara pacat plina de lumina, de pace , de bucurie adevarata care vine de Sus de la Tatal luminilor.
Si fie ca toti sa fim mantuiti in Numele Lui Isus Hristos!

D S

_______________________________________________________________________

iulie 12, 2011

DESPRE VINDECARE

"Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav , si Domnul il va insanatosa, si daca a facut pacate , ii vor fi iertate." [Iacov 5:15]


Ce frumoasa fagaduinta! Dar ce crezi? Este conditionata, sau nu? Ce vrei

sa faci cu vindecarea?

Am trecut si eu printr-o mare suferinta, si ma scarbisem de medicamente, si de boala... si am spus cazand in genunchi ... "Doamne, ia-ma daca vrei, dar eu nu mai merg la medici..dar, daca ma vindeci iti promit ca voi trai pentru Tine! Si Dumnezeu a inceput vindecarea chiar atunci, doar ca El nu dorea vindecarea mea pentru a trai pentru pacat, pentru egoism, El dorea sa ma invete sa traiesc fara pacat deci, cu rabdare si cu dragoste a facut curat in viata mea, in ceea ce mancam, in ceea ce vedeam, in ceea ce ascultam, in ceea ce beam...in ceea ce simteam, in toate lucrurile !

"Fie ca mancati, fie ca beti , fie ca faceti altceva , sa faceti totul pentru slava Lui Dumnezeu." M-a pregatit pentru vindecare, apoi m-a vindecat ! Pentru neprihanire !

In Ioan 5:14 Domnul spune unui bolnav de multa vreme, dupa ce l-a vindecat : "Iata ca te-ai facut sanatos, de acum sa nu mai pacatuiesti, ca sa nu ti se intample ceva mai rau" (Ioan 5:14)

Satan vine si el cu contrafacerile lui de vindecare , de iubire, de liniste , pentru toate are o contrafacere, dar sa nu ne lasam inselati ! Doar Tatal Ceresc ne poate vindeca deplin in Numele Lui Isus Hristos si fie ca toti sa cunoastem aceasta vindecare reala si vesnica !

Domnul sa fie laudat pentru toate!

ds

iulie 11, 2011

ARMATURA LUI (2)

"Incolo fratilor, intariti-va in Domnul si in Puterea Tariei Lui. Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului" [Efeseni 6:10-11]

     Fiti plini de Duh! Iata esenta vietii! Nu vom putea face binele si nu vom putea implini poruncile Domnului fara Duhul Sfant, nu vom birui pacatul , firea si duhurile rele! Nu ne putem umple noi cu Duh Sfant, nici nu putem imbraca armatura Lui Dumnezeu, dar ne putem aseza intr-o stare in care Domnul sa faca aceasta...
    Dimineata, devreme, in camaruta... acolo Domnul ne imbraca cu toata armatura , daca stam suficient sa ne termine de imbracat , apoi suntem facuti in stare sa veghem pe parcursul intregii zile. Iar seara cand ne facem bilantul inaintea Domnului, ii vom da slava Lui pentru fiecare biruinta si ne vom ruga din nou consistent, pentru toate problemele care s-au ivit peste zi la noi sau la cei din jur, rugand pe Domnul sa ne curateasca pe noi si familia noastra de influentele rele, cu care inevitabil, am avut tangenta peste zi.
     De altfel, am invatat sa cer aceasta curatire pentru familie de mai multe ori pe zi si apoi neincetat, si astfel ne intarim in Domnul , noi si cei dragi ai nostri , si apoi desigur multi altii, pentru ca cerem in Numele Domnului Christos, si spre slava Lui! Domnul sa fie binecuvantat in veci ! Fie ca Domnul sa ne imbrace cu adevarul si cu platosa neprihanirii , si fie ca noi sa iubim si sa pretuim aceasta haina aici si in veci !

                                                                        ds

iulie 10, 2011

ARMATURA LUI (1)

"Incolo fratilor, intariti-va in Domnul si in Puterea Tariei Lui. Imbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu ca sa puteti tine piept impotriva uneltirilor diavolului" [Efeseni 6:10-11]

     Ce minunat! Doamne, dar cum se face asta? Vrem si noi! Si Domnul ne da si raspunsul in Efeseni 5:18 :"fiti plini de Duh". Vorbiti intre voi cu Psalmi, cu cantari de lauda, si cu cantari duhovnicesti, si cantati si aduceti din toata inima lauda Domnului. Multumiti intotdeauna Lui Dumnezeu Tatal, pentru toate lucrurile, in numele Domnului nostru Isus Hristos.

     Ce frumos vorbeste Domnul! Si ce spune El are si o uimitoare incarcatura de Putere! Fiindca atunci cand Domnul iti cere ceva iti si da PUTEREA pentru a inplini cuvantul, voia Lui...

     Intr-o dimineata ma rugam pentru putere pentru ziua respectiva (inca nu prea faceam diferenta intre puterea fizica, mentala, spirituala), si am auzit un glas in mintea mea, care ma intreaba "Ce vrei sa faci cu ea? " Doamne! Buna intrebare! Ce facem cu puterea fizica ? Domnul ne tine, ne-o da! Dar cu puterea spirituala? Daca nu o folosim pentru bine, cu siguranta ajunge sa fie folosita pentru rau. Daca nu o folosim pentru adevar , atunci sigur o folosim pentru minciuna. Si este destul un moment de neveghere, un moment de slabiciune, in care sa luam o decizie devastatoare pentru noi si nu numai.

ds