martie 30, 2012

ISUS E LANGA TINE IN ORICE CLIPA.. TREBUIE DOAR SA-L LASI SA-TI FIE ALATURI

“Drept raspuns, împaratul le va zice: „ Adevarat va spun ca, oridecate ori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neînsemnati frati ai Mei, Mie mi le-ati facut”. [Matei 25:40]



Noi suntem mainile prin care Dumnezeu lucreaza, picioarele care Il duc pe El la cei bolnavi, si vasele prin care Dumnezeu împlineste nevoile celor din jur.

Lacrimile din ochii celor ce plang vor fi sterse, foamea ce-o traiesc cei ce n-au ce manca va fi alinata iar singuratatea celor ce n-au pe nimeni va fi alungata, pentru ca noi le slujim fiind reprezentanti ai Domnului Isus. Fiul lui Dumnezeu care raspunde oricarei nevoi, se exprima prin noi.

Stiu ca nu toti cei care se numesc crestini sunt gata pentru aceasta slujire. Redand aceasta situatie un autor necunoscut i-a prezentat pe unii dintre acestia spunand:

-   Am fost flamand si mi-ai vorbit de bogatia cerului.

- Am fost în temnita si te-ai rugat pentru eliberarea mea.
-  Am fost gol si mi-ai spus care sunt hainele ce mi s-ar potrivi.

-  Am fost bolnav si mi-ai recomandat un medic.

- Am fost fara adapost si mi-ai predicat de ocrotirea lui Dumnezeu.
- Am fost singur si mi-ai spus sa-mi caut un prieten.

Arati a fi un om spiritual; dar cu toate acestea eu sunt flamand, fara haine si adapost, singur, în suferinta si fara sa-L am pe Hristos în viata mea.

Aceste cuvinte ranesc, nu-i asa? Ele ranesc pentru ca exprima atitudinea fariseica a multora dintre noi. De aceea slujindu-L pe Dumnezeu si slujindu-ne unii pe altii, putem lucra împreuna pentru o reala schimbare si împlinirea multor nevoi.



Anonim   

martie 29, 2012

TINTA ESTE INAINTE

„Si noi, dar, fiindca suntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne înfasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte”. [Evrei 12:1]



Daca te-ai înscris în competitia vietii, trebuie sa alergi în asa fel ca sa castigi! Pentru aceasta trebuie sa fii dedicat si disciplinat. Aceasta înseamna sa cauti sa împlinesti lucrarea pentru care Dumnezeu te-a creat. Sa stii încotro mergi si unde trebuie sa ajungi, împlinind cu credinciosie lucrurile pe care Dumnezeu ti le pune înainte.

Apoi trebuie sa biruiesti orice lucru care te-ar distrage si te-ar împiedica sa ajungi la tinta. Sa îndepartezi orice pacat din viata ta, care ti-ar putea fi o povara si sa anticipezi gloria sfarsitului.

Trebuie sa fii deplin încredintat ca la sfarsit nu vei ajunge pe un drum înfundat, ci vei trece linia de sosire spre Împaratia lui Dumnezeu. Pastrand aceste reguli, cu ajutorul lui Dumnezeu, vei fi învingator în tot ceea ce vei face.





Anonim

martie 28, 2012

ISUS A MURIT SI PENTRU TINE

“Hristos, de asemenea, a suferit… pentru cei nelegiuiti” [1 Petru 3:18]



La cruce vedem două lucruri:

1) Ce simte Dumnezeu fată de păcat. Dumnezeu care este sfânt consideră păcatul nostru în toate formele lui complet ofensiv si îl pedepseste cu moartea. Iată ce spune Domnul despre poporul acesta: “Le place să alerge încoace si încolo. Nu-si crută picioarele; de aceea Domnul n-are plăcere de ei;.. si le pedepseste păcatele!” (Ieremia 14:10). Subiectul pocăintei nu este prea agreat într-o generatie care face speculatii în privinta păcatului. Dar un doctor bun îti va spune cât esti de bolnav pentru a te face să iei medicamentul care te va salva.

2) Ce simte Dumnezeu fată de păcătosi. “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viata vesnică” (loan 3:16). Potrivit ziarului Chicago Tribune, în 22 iunie 1997, instructorul de parasutism Michael Costello în vârstă de patruzeci si doi de ani din Mt. Dora, Florida a sărit dintr-un avion de la 12.000 picioare altitudine cu un novice pe nume Gareth Griffith, de douăzeci si doi de ani. Novicele urma să-si dea repede seama cât de bun este instructorul lui. Îndreptându-se glont spre sol, el s-a aflat în fata unei morti sigure. Dar apoi instructorul a făcut un lucru uimitor. Chiar înainte de a lovi solul, instructorul s-a rotit pentru ca el să lovească mai întâi pământul, iar novicele să aterizeze peste el. Instructorul a murit instantaneu. Novicele si-a fracturat coloana în urma căzăturii, dar nu a paralizat.

La cruce Domnul Isus “a suportat căderea” în locul tău. Astăzi, El îti cere să trăiesti pentru El. Vrei?



Anonim

martie 27, 2012

SLUJIREA

„Doamne daca am capatat trecere înaintea Ta, te rog sa mergi în mijlocul nostru, Doamne; poporul acesta este în adevar un popor încapatanat; dar iarta-ne faradelegile si pacatele noastre, si ia-ne în stapanirea Ta„ [Exod 34:9]



Desi a început prin poporul Israel, planul Sau desavarsit, Dumnezeu l-a descoperit prin Hristos. Astazi Dumnezeu îl continua prin cei care îl urmeaza pe Domnul Isus. Datorita a ceea ce Dumnezeu este, si ceea ce El vrea sa realizeze, todeauna a lucrat folosind oameni alesi.

Odata cineva a vizitat un targ de animale. Aici el a vazut pe altcineva cu un cal frumos, bine înseuat. Vizitatorul l-a întrebat: „este un cal pentru calarie„? Nu domnule! a raspuns proprietarul calului. Atunci este un cal pentru carausie? a întrebat omul! Nu! a raspuns celalalt. A fost înhamat odata la o trasura; dar a alergat pana a facut-o bucati! Bine; dar pentru ce este bun? De ce este aici? Raspunsul a fost foarte sec: „Figuratie” domnule! „figuratie”! Oamenii vin si îsi fac poze cu el. Uite ce bine arata în poza!

Odata am vizitat o biserica si am vazut oameni bine îmbracati venind la serviciul de dimineata. Atunci l-am întrebat pe predicator: Acesti oameni sunt cei ce lucreaza în biserica? Nu! a raspuns el cu tristete! Merg ei la bolnavi? Îi slujesc pe saraci? Mai participa si la alte slujiri ale Bisericii? Niciodata! a fost raspunsul pastorului! Iata aplicatia situatiei întalnita în targ! ”Figuratie! numai „figuratie”!

De multe ori nu actionam ca „Oameni alesi” si pentru ca nu ne împlinim slujba încredintata, lucrarea lui Dumnezeu este întarziata!



Anonim

martie 26, 2012

NU TE SPERIA DE LOVITURI (3)

„Măgărita a văzut pe Îngerul Domnului stând în drum, cu sabia scoasă din teacă în mână, s-a abătut din drum, si a luat-o pe câmp. Balaam si-a bătut măgărita ca s-o aducă la drum. Îngerul Domnului S-a asezat într-o cărare dintre vii, si de fiecare parte a cărării era câte un zid. Măgărita a văzut pe Îngerul Domnului; s-a strâns spre zid, si a strâns piciorul lui Balaam de zid. Balaam a bătut-o din nou. Îngerul Domnului a trecut mai departe, si S-a asezat într-un loc unde nu era chip să te întorci nici la dreapta nici la stânga. Măgărita a văzut pe Îngerul Domnului, si s-a culcat sub Balaam. Balaam s-a aprins de mânie, si a bătut măgărita cu un băt. Domnul a deschis gura măgăritei, si ea a zis lui Balaam: "Ce ti-am făcut, de m-ai bătut de trei ori?" Balaam a răspuns măgăritei: "Pentru că ti-ai bătut joc de mine; dacă as avea o sabie în mână, te-as ucide pe loc." Măgărita a zis lui Balaam: "Nu sunt eu oare măgărita ta, pe care ai călărit în tot timpul până în ziua de azi? Am eu oare obicei să-ti fac asa?" Si el a răspuns: "Nu." Domnul a deschis ochii lui Balaam, si Balaam a văzut pe Îngerul Domnului stând în drum, cu sabia scoasă în mână. Si s-a plecat, si s-a aruncat cu fata la pământ. Îngerul Domnului i-a zis: "Pentru ce ti-ai bătut măgărita de trei ori? Iată, Eu am iesit ca să-ti stau împotrivă, căci drumul pe care mergi, este un drum care duce la pierzare, înaintea Mea. Măgărita M-a văzut, si s-a abătut de trei ori dinaintea Mea; dacă nu s-ar fi abătut dinaintea Mea, pe tine te-as fi omorât, iar pe ea as fi lăsat-o vie." Balaam a zis Îngerului Domnului: "Am păcătuit, căci nu stiam că te-ai asezat înaintea mea în drum; si acum, dacă nu găsesti că e bine ce fac eu, mă voi întoarce." Îngerul Domnului a zis lui Balaam: "Du-te cu oamenii acestia; dar să spui numai cuvintele pe care ti le voi spune Eu.” [Numeri 22:22-35]



            Sigur că o să spuneti că n-a avut nimic de câstigat măgărita, dimpotrivă, ea chiar a suferit din plin pentru intentia ei de a-l scăpa din primejdie pe Balaam, si poate că fiecare ne întrebăm dacă merită să continuăm să ne rugăm pentru cei ce ne „rănesc si lovesc” prin cuvintele lor, sau dacă a ne pune împotriva păcatului cuiva este un lucru întelept… însă, din versetele de azi înteleg că dacă vom iubi pe cei pentru care ne rugăm, nu vom renunta la lupta spirituală indiferent de câte lovituri am primit si vom continua, simtind regret pentru cei ce nu văd pe Îngerul Domnului stând împotriva căilor lor…

            Astfel că ori de câte ori ne vom opune păcatului din casa noastră sau din viata cuiva, vom simti loviturile aprige ale satanei, care ne vor lovi inima, vom auzi cuvinte mânioase din partea celor ce vor spune că ne batem joc de ei, acuzându-ne că stăm împotriva voii lor, asa cum îsi acuza si Balaam măgărita, dar ei nu stiu că Însusi Dumnezeu stă împotriva lor si nu împotriva celor ce doresc binele lor trebuie să lupte ei, ci împotriva păcatului din viata lor.

            Oare pe cine reprezentăm noi astăzi: pe Balaam, pe omul mânios care loveste în stânga si-n dreapta pentru a-si apăra cauza, pentru a-si scoate el dreptatea, pentru a demonstra că e bună calea pe care merge el, sau reprezentăm măgărita, care vede în lumea spirituală, care întelege pericolul si care alege mai bine să fie bătută decât să piardă viata celui pe care-l iubeste? Da, putem fi ca si Balaam, omul furios si mânios, a cărui limbă e ca o sabie care ucide si care poate omorî oricând pe oricine nu este de acord cu calea lui cea rea…

            Dar ferice este de noi dacă alegem mai degrabă să fim în rolul măgăritei lui Balaam, stiind că Domnul Dumnezeu va face lucruri uimitoare pentru noi, lucruri la care nu ne-am astepta si doar asa vor fi deschisi ochii oricărui Balaam pentru care ne rugăm, dar dacă noi vom renunta la lupta spirituală, ei nu vor scăpa de robiile lor, ci vor rămâne în continuare în capcana păcatului.

            Dacă în viata noastră Dumnezeu a pus un mesager al lui, care prin ceea ce face sau prin ceea ce spune ne fereste de rău, si rabdă loviturile biciului limbii multora, si chiar dacă nu ne place felul acela de a ne proteja, este ferice de noi dacă ascultăm, fiindcă suntem iubiti de Dumnezeu, El dorind să ne deschidă ochii si să putem vedea atacurile satanei… dar dacă vom dori să scăpăm de „măgărita” aceea, închizându-i pentru totdeauna gura, crezând că asa nu vom mai avea bătăi de cap si ne vom putem urma linistiti calea, e vai de noi…!



Cristina