martie 27, 2012

SLUJIREA

„Doamne daca am capatat trecere înaintea Ta, te rog sa mergi în mijlocul nostru, Doamne; poporul acesta este în adevar un popor încapatanat; dar iarta-ne faradelegile si pacatele noastre, si ia-ne în stapanirea Ta„ [Exod 34:9]



Desi a început prin poporul Israel, planul Sau desavarsit, Dumnezeu l-a descoperit prin Hristos. Astazi Dumnezeu îl continua prin cei care îl urmeaza pe Domnul Isus. Datorita a ceea ce Dumnezeu este, si ceea ce El vrea sa realizeze, todeauna a lucrat folosind oameni alesi.

Odata cineva a vizitat un targ de animale. Aici el a vazut pe altcineva cu un cal frumos, bine înseuat. Vizitatorul l-a întrebat: „este un cal pentru calarie„? Nu domnule! a raspuns proprietarul calului. Atunci este un cal pentru carausie? a întrebat omul! Nu! a raspuns celalalt. A fost înhamat odata la o trasura; dar a alergat pana a facut-o bucati! Bine; dar pentru ce este bun? De ce este aici? Raspunsul a fost foarte sec: „Figuratie” domnule! „figuratie”! Oamenii vin si îsi fac poze cu el. Uite ce bine arata în poza!

Odata am vizitat o biserica si am vazut oameni bine îmbracati venind la serviciul de dimineata. Atunci l-am întrebat pe predicator: Acesti oameni sunt cei ce lucreaza în biserica? Nu! a raspuns el cu tristete! Merg ei la bolnavi? Îi slujesc pe saraci? Mai participa si la alte slujiri ale Bisericii? Niciodata! a fost raspunsul pastorului! Iata aplicatia situatiei întalnita în targ! ”Figuratie! numai „figuratie”!

De multe ori nu actionam ca „Oameni alesi” si pentru ca nu ne împlinim slujba încredintata, lucrarea lui Dumnezeu este întarziata!



Anonim