iunie 25, 2010

CE MOTIV AI SA NU FI BUCUROS? (2)

1 Tesaloniceni 5:16" Bucuraţi-vă întotdeauna".

Este POSIBIL sa trecem peste aceste piedici prin cativa pasi practici oferiti tot de Domnul Isus in Cuvantul Sau:
1.POCAIESTE-TE URGENT de pacatul comis, fugi la Dumnezeu sa-ti marturisesti pacatul inainte sa fuga Satan sa te parasca Lui si crede din toata inima 1Ioan 1:9 "Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire." si nu-l lasa pe Satan sa te insele, necrezand promisiunea Lui, si noi sa ne tot cerem iertare pentru acelasi pacat crezand ca nu am primit iertarea.2.INCREDE-TE IN CEVA VESNIC, NU VREMELNIC. Isus le-a spus ucenicilor sa nu se bucure pt ca au puteri sa scoata draci si sa faca minuni (chiar si in Numele Lui) ci pentru ca numele lor este scris in cartea vietii, cel mai important lucru. Increde-te in Dumnezeu.
Psalmul 74:4,5Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra,El va face să strălucească dreptatea ta ca lumina, şi dreptul tău ca soarele la amiază.
3.PRIMESTE MUSTRAREA CU BUCURIE, intelegand scopul ei.Evrei 12:11 Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii.
Evrei 12:6,11 “Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte.”
4.Domnul Isus ne-a promis ca o sa avem necazuri, dar nu doar atat, ci si ca nici o ispita nu ne este data pe care sa n-o putem rabda. 1Corinteni 10:13"Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda." si mai mult, chiar Isus a fost supus acelorasi slabiciuni ca si noi, El a indraznit, si a biruit lumea, Ioan 16:33 "V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” deci putem si noi s-o facem!
Bucuria - privilegiu si porunca pentru un crestin!Roada Duhului Sfant

Ce motiv ai sa nu fii bucuros?
Anonim

iunie 24, 2010

CE MOTIV AI SA NU FI BUCUROS? (1)

1 Tesaloniceni 5:16" Bucuraţi-vă întotdeauna".

Chiar crezi ca s-ar putea bucura un om intotdeauna? IMPOSIBIL - din punct de vedere omenesc - pentru ca... exista anumite piedici in viata noastra care ne pot fura extrem de usor bucuria noastra, fara sa ne dam seama si anume (cateva):
1.PACATUL din viata ta - cel pe care nu-l stie nimeni decat tu si Dumnezeu. Chiar David, mahnit, dupa ce pacatuieste spune “Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale” in Psalmul 51:12. Pacatul creeaza un zid de despartire intre om si Dumnezeu, rupe partasia.
2.INCREDEREA plasata GRESIT in lucruri pamantesti (cariera, bani, oameni etc. orice altceva decat in Dumnezeu) lucruri care iti ofera o bucurie "cat un abur". De asemenea chiar si noi crestinii ne asemanam cu ucenicii si ne bucuram foarte tare de succesele noastre chiar spirituale.
3.PEDEAPSA si MUSTRAREA Tatalui nostru ceresc. Mustrarea are un efect neplacut, rusinos sau chiar jignitor la adresa noastra daca nu o privim si primim cum trebuie.
4.INCERCARILE vietii acesteia. Domnul Isus ne-a promis ca o sa avem necazuri, (Ioan 16:33 "..În lume veţi avea necazuri..") viata de crestin nu-i una usoara si in puf! Ci din contra, e chiar mai mult decat o provocare (cerul e un loc pregatit pentru oameni pregatiti!) DAR este POSIBIL sa trecem peste aceste piedici prin cativa pasi practici oferiti tot de Domnul Isus in Cuvantul Sau.

Bucuria - privilegiu si porunca pentru un crestin! Roada Duhului Sfant


Anonim

iunie 23, 2010

BIRUINȚA IMEDIATĂ SAU ASCULTAREA DE DUMNEZEU ÎN ORICE VREME?

“Sa mai pornesc la lupta impotriva fratelui meu Beniamin, sau sa ma las?” Domnul a raspuns: “Suiti-va caci maine ii voi da in mainile voastre” Judecatori 20:28
Domnul a batut pe Beniamin inantea lui Israel. Judecatori 20:35a
Este a treia oara cand Israel se suie la lupta. Pana acum a avut numai infrangeri cu toate ca de fiecare data a intrebat pe Domnul si Domnul i-a spus sa merga la lupta. Dar ceea ce este ciudat este ca doar a treia oara ii spune ca Ii va da in mainile lor.
Domnul te trimite uneori la lupta poate pentru a te invata unele lucruri pe care nu le poti invata in alt fel. Poate planul Sau nu este victoria imediata ci vrea sa se foloseasca de tine. Esti tu gata sa-L asculti chiar si atunci cand in loc de biruinta trebuie sa faci fata esecului? Dar fi sigur ca in momentul in care Domnul iti promite biruinta, o vei avea.
Deci, cand Domnul te trimite la lupta, du-te. Chiar daca nu ai biruinta imediata, fi sigur ca Domnul este in control. Nu te teme si nu te inspaimanta ci in orice vreme asculta glasul Sau.
Chiar daca esti invins, si simti ca nu mai ai putere, alearga la Cel care stie, care poate si care iti asigura ca “toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu”.
Anonim

iunie 22, 2010

FERICIREA

"Acum Israele, ce alta cere de la tine Domnul Dumnezeul tau, decat sa te temi de Domnul, Dumnezeul tau, sa umbli in toate caile Lui, sa iubesti si sa slujesti Domnului, Dumnezeului tau din toata inima ta si din tot sufletul tau. Sa pazesti poruncile Domnului si legile Lui pe care ti le dau astazi ca sa fi fericit." Deuteronom 10:12-13
De multe ori ne trezim alergand frenetic dupa fericire. Credem ca atunci cand vom avea o masina mai buna, o casa mai mare, o familie mai unita (si lista poate continua) vom fi ferciti. Iar uneori obtinem lucrul respectiv si ne dam seama ca tot nu sunem ferciti cum ne asteptam. De asemenea ne dam toate silintele pentru a-i face pe cei din jur fericiti. Credem ca in momentul in are vom implini asteptarile lor, vor fi fericiti; si ne dam seama ca nu este asa.
In acest verset avem reteta fericirii:
· sa te temi de Domnul
· sa umbli in toate caile Lui
· sa-L iubesi
· sa slujesti Domnului din toata inima si din tot sufletul
Numai la pieptul Lui Dumnezeu si sub aripile Lui putem fi fericiti. Iar pentru a putea sta langa Domnul trebuie sa stam departe de rau.
Nu mai alerga dupa fercire! Nu mai incerca cu disperare sa-i faci pe ceilalti ferciiti! Numai in Dumnezeu se gaseste adevarat fercire. Fa din inima ta si din familia ta un altar pe care sa aduci o jertfa necurmata Domnului. Aceasta nu-ti garanteaza o fericire ca si a lumii, ci una care intrece imaginatia noastra. O fericire chiar si in necazuri, in suferinte si in boala. O fercire ca esti acolo unde Dumnezeu te vrea. Esti in Mana Sa.
L'Or

iunie 21, 2010

PLATA PĂCATULUI...

“Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa vesnica...” (Romani 6:23)
Cu multa vreme in urma un prieten a avut un vis, la prima vedere banal, dar in esenta foarte important. In vis statea la coada la un magazin si in fata lui era o fata din lumea showbiz-ului. Pentru cateva secunde aceasta s-a intors spre el si l-a intrebat de vorba, iar el nu a stiut ce sa ii spuna. De fapt nu a avut putere sa ii spuna ca are nevoie de Hristos, ca se indreapta spre iad. Visul s-a terminat si s-a trezit parandu-i rau ca a ratat ocazia, poate singura si ultima ocazie sa ii spuna acelei persoane despre Dumnezeu.
Cand ne-a povestit visul n-am prea inteles, mi se parea ca n'are sens sa spui cuiva sa se opreasca din a pacatuii ca oricum nu te va asculta si va face in contra, dar am pastrat visul asta in inima mea.
De curand eu am fost cea care a avut un vis. Dumnezeu in intepelciunea Sa a avrut sa ma faca sa inteleg. Sa inteleg cum s-ar simti oamenii carora le spunem: "Opreste--te! ce faci acum nu e bine!"
De data asta in vis eu eram cea care pacatuiam si nu era nimeni care sa imi spuna sa ma opresc, doar constiinta mea! Totusi a venit cineva la mine si mi-a spus in soapta: "Opreste-te! ce faci acum e un pacat!"
Cuvintele astea au avut asa de mare impact ca imediat inima mea a fost cercetata si pur si simplu m-am trezit in lacrimi. M-am bucurat ca a fost doar un vis dar am inteles care este impactul cuvintelor noastre atunci cand dorim salvarea oamenilor.
Ieri am luat o colega in masina de la servici pana la o statie de metrou si discutand in masina m-am trezit in situatia ca nu am curaj sa ii spun ca eu nu ascult decat muzica cu versuri crestine, ca muzica lumii acesteia promoveaza violenta si pacatul si ca asta este urat in fata lui Dumnezeu. A venit peste mine o asa mare rusine ca nu am putut sa ii spun.
Acum regret, dar visul asta m-a facut sa prind curaj si sa pot spune tot ce stiu despre Dumnezeu cu cuvintele pe care mi le da El.
mica cris

iunie 20, 2010

CUM AM FOST SALVATĂ

„Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, si n-a găsit. Atunci a zis vierului: „Iată că sunt trei ani, decând vin si caut rod în smochinul acesta, si nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă si pământul degeaba?” „Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l si anul acesta; am să-l sap de jur împrejur, si am să-i pun gunoi la rădăcină.” Luca 13:6-8)


Mă aflam în camera mea în acea zi, si eram nedumerită. Să merg pe calea cea strâmtă sau să ascult de părinti si rude, că poate această pocăintă este o himeră? Aveam întrebări, îmi lipsea curajul să mă împotrivesc tuturor.
Aveam o Biblie primită cadou de la viitorul meu sot. Am deschis-o, cerându-i lui Dumnezeu un răspuns. Ochii mi-au căzut peste aceste versete. Cât de clar mi-a fost totul din acel moment. Cât de simplu mi-a vorbit Domnul meu preaiubit... Atunci se împlineau trei ani de când avusesem primele experiente cu biserica penticostală, atunci plânsesem pentru prima dată în ani si ani de zile, lacrimi de rusine, de căintă, acolo mă cercetase prima dată Dumnezeu. Si trecuseră 3 ani iar eu nu făcusem nimic. Nu dădusem curs rugămintii Tatălui, nu mă pocăisem, nu avusesem curajul. Îmi era groază de ce va zice lumea, de faptul că va trebui să port batic, de toate stigmatele pe care societatea urma să mi le aplice, de părerile colegilor si prietenilor mei.
Dar în acea zi am înteles că Domnul Isus intervenise pentru mine, pentru egoismul meu, si îsi rugase Tatăl să mai aibă răbdare cu mine. El a venit mereu, si mi-a bătut finut la usa sufletului, cu răbdare, cu gratie si iubire. Iar acel smochin pentru care S-a luptat a făcut rod într-o zi.
Mi-am înfruntat familia, iar cu multe lacrimi am păsit în apa botezului, spunând întregii lumi că Isus este Domnul inimii mele, El singur, si nu lumea. Am simtit că tot cerul se bucura în rând cu mine. De atunci nu m-am mai simtit niciodată singură, de atunci sunt purtată pe brate în necaz si multumesc mereu pentru binecuvântările care curg peste mine.
Plâng câteodată când mă gândesc cât necaz I-am pricinuit si cum Dumnezeu nu m-a tăiat ca pe un pom neroditor, ci dimpotrivă, m-a cercetat cu dragoste, a săpat putin câte putin în sufletul meu, până a ajuns la rădăcină. Ce Domn mare si minunat avem!

Anonim