ianuarie 06, 2015

CU CINE NE ASEMANAM?


“Cautati-Ma, si veti trai...” [Amos 5:4]

 

La inceputul anului 2003, naveta spatiala “Columbia”, aflata la cel de al 28-lea zbor, a explodat tocmai la reintoarcerea in spatiul terestru. Inainte de catastrofa, un cotidian relata: “Un cosmonaut spune ca nu exista niciun orizont si nicio inaltime care nu pot fi atinse. Daca ne straduim, noi putem merge peste tot. prin propriile puteri putem face sa infloreasca desertul, putem cladi orase moderne pe teren nisipos si putem ajunge pana la stele..”

        Relatarea cotidianului oglindeste gandirea fireasca a fiecarui om, gandirea de inaltare a omenirii. Intr-o vreme ca aceasta in care traim, entuziasmul este bun daca are ca tinta glorificarea lui Dumnezeu. In cuvintele relatate de cosmonaut nu am gasit nicio mentionare a Numelui lui Dumnezeu. Dar fara Dumnezeu, totul este “pustiu si gol”. Cosmonautul nu cunostea cuvantul: “chiar daca ti-ai aseza cuibul intre stele, tot te voi arunca jos si de acolo, zice Domnul.”

Cat de diferit a gandit David in lupta sa cu puternicul filistean, uriasul Goliat! “David a zis filisteanului: <>” (1 Samuel 17:45).

Cu cine ne asemanam?