iulie 31, 2010

DESPRE POCĂINȚĂ (1)

“Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si sa nu mai pacatuiesti.” [Ioan 8:1-14]

Aceste versete mi-au rasunat in minte, iar Duhul Sfant mi-a vorbit prin Cuvantul lui Dumnezeu, prin dragostea si bunatatea Lui. Carturarii si fariseii au pandit aceasta femeie, practic asteptau sa comita o greseala, pentru a o acuza inaintea lui Dumnezeu.
Acelasi lucru face si Diavolul cu toti argatii lui, ne pandesc, ne urmaresc si asteapta clipa si momentul ca noi sa gresim si sa pacatuim, ca sa ne poata tari si tranti la pamant inaintea lui Dumnezeu.
Acesti carturari si farisei, erau niste oameni care pe dinafara pareau ca aveau frica de Dumnezeu, si ca respectau Legea Domnului, dar practic ei erau niste prefacuti, la fel cum le este si numele. Ei nu erau calauziti de Duhul Sfant, ci IN ei erau alte duhuri, care practic se foloseau de ei.
Atunci cand gresim si venim cu pocainta inaintea Domnului, marturisindu-ne pacatele, Domnul NU sta indiferent la glasul nostru, chiar daca diavolul vine si ne acuza MEREU. El, Dumnezeu, NU ne lasa singuri cu aceste duhuri, ci ramane cu noi, asa cum a promis ca o va face intotdeauna. Trebuie sa avem aceasta siguranta, ca Dumnezeu este cu noi atunci cand noi dorim sa ne pocaim de faptele noastre.

Felicia P.-Timisoara

iulie 30, 2010

PROMISIUNE = PORUNCĂ

“..Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau. Aceasta este cea dintai si cea mai mare porunca...” [Matei 22:34-40]

Ce oare poate insemna ispita cu care fariseul s-a apropiat de Domnul Isus? Sa fi fost oare cineva in Israel care nu cunoastea legea pe care Dumnezeu a dat-o prin Moise? Si mai ales PRIMA porunca!
Daca ne intoarcem in Vechiul Testament, in Deutoronom cap30 incepand cu v1, vom citi ca Dumnezeu pune in fata poporului binecuvantarile care ii astepta, daca vor face voia Lui. Apoi in v6, Dumnezeu face o lucrare deosebita. Si anume, le modeleaza inima ca sa-L poata iubi si sa asculte de El. Pentru ca omul sa intre in binecuvantarile Domnului, El face din aceasta o porunca bazata pe caracterul Lui – dragostea.
Mai mult, Dumnezeu, incepand cu v11 tot din Deutoronom, spune poporului ca porunca data (v6), nu este departe de ei. Nimic de pe pamant nu poate tine pe om departe de acesta porunca, doar sa vrea sa o implineasca. Este chiar in inima lor, o au pe buzele lor. Si mai mult, Dumnezeu indeamna oamenii de pretutindeni sa aleaga sa faca voia Lui. ...”Alege viata ca sa traiesti...” v.18b.
In textul din Matei intelegem mai usor cum acest fariseu care trebuia sa invete pe altii legea Domnului, sa lamureasca altora porunca care duce la asigurarea vietii, nici el nu o credea!
Sa ne ajute Domnul Dumnezeu pe toti care avem in inima aceasta Promisiune = Porunca, sa nu ne indoim de ea, ci s-o spunem si celor care inca nu o cunosc!

Cornel

iulie 29, 2010

CAUTATI FATA DOMNULUI

’…daca poporul Meu peste care este chemat numele Meu se va smeri, se va ruga, si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele, - il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul, si-i voi tamadui tara. Ochii Mei vor fi deschisi de acum, si urechile Mele vor fi cu luare aminte la rugaciunea facuta in locuinta acesta.’’ (2 Cronici 7:14-15)

Daca eu si tu, peste care este chemat Numele Domnului, ne vom smeri, ne vom ruga si vom cauta cu adevarat Fata Domnului, si ne vom abate de la caile noastre rele, atunci si numai atunci Dumnezeu ne va asculta din ceruri (si nu de oriunde) din locul acela preacurat, ne va ierta pacatele si ne va tamadui; atunci ochii Domnului vor fi deschisi si urechile Lui vor fi cu luare aminte la rugaciunea facuta in locul in care esti.
Daca relatia mea si a ta cu Dumnezeu nu este buna, nu este sincera, nu este deschisa, nu este profunda, atunci trebuie sa urmarim ceea ce ne indeamna Dumnezeu in versetele de mai sus, cu alte cuvinte sa ne pocaim, sa fim sinceri cu Dumnezeu si abia atunci Dumnezeu ne va tamadui: tara, orasul, biserica, familia, fratii, etc…o tamaduire vesnica care numai la Dumnezeu o putem gasi.
Facand lucrurile acestea Dumnezeu PROMITE ca ne asculta in locul in care suntem, chiar in acel moment.
Dumnezeu sa ne ajute sa veghem la starea noastra, sa fim buni strajeri, sa ne ridicam mainile si sa ne rugam pentru tot ceea ce El ne indeamna prin Duhul Sau cel Sfant.





Felcia-P. Timisoara



iulie 28, 2010

URMARITI BINELE LUI DUMNEZEU SI NU AL NOSTRU

“Urmariti binele cetatii, in care v-am dus in robie, si rugati-va Domnului pentru ea, pentru ca fericirea voastra atarna de fericirea ei.’’ [Ieremia 29:7]

Este versetul care mi-a captivat gandirea si mintea pe ziua de astazi.
Daca citim de mai multe ori un verset, Dumnezeu ne captiveaza, ne lumineaza si ne descopera tot mai profund dorintele Lui cu privire la noi. Daca ne dorim si noi acelasi lucru, atunci vom intra in posesia tainelor lui Dumnezeu.
Dumnezeu vrea sa urmarim binele tarii noastre, a orasului nostru, Dumnezeu vrea sa urmarim binele bisericii noastre, binele familiei noastre, vrea sa urmarim binele fratilor nostrii, binele relatiilor cu oamenii,cu prietenii, Dumnezeu vrea sa urmarim binele locului nostru de munca, in care ne-a pus, si ne cere sa ne rugam pentru acestea, caci fericirea noastra, practic atarna de fericirea acestora.
Dumnezeu vrea sa urmarim binele tuturor acestor lucruri, care practic sunt tot ale Lui, apartin Lui. Dumnezu NU se refera la faptul ca noi depindem de oameni, de puterea lor, de ceea ce ei pot sa ne ofere, ci, fericirea noastra atarna de ceea ce facem noi pentru toate acestea, atarna de felul cum si cat ne implicam in ele…Dumnezeu ne spune in Isaia 26:12:’’…caci TOT ce facem noi, Tu IMPLINESTI pentru noi.’’
Atentie mare!!! Cat facem noi, cat ne implicam noi, atat va implini Dumnezeu pentru noi, atat ne va descoperi Dumnezeu din mareata lui gandire!!!
Apoi, Dumnezeu vrea sa urmarim relatia noastra cu El, Dumnezeu vrea sa urmarim sfatul, indrumarea, calauzirea Duhului Sfant, caci fericirea noastra atarna de acestea!!! Intr-adevar asa si este…
Cu alte cuvinte Dumnezeu VREA sa urmarim CUVANTUL SAU si cred ca aceasta spune totul!!!





Felcia-P. Timisoara

iulie 27, 2010

OMUL LUI DUMNEZEU

“Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde, si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste care au venit sfarsiturile veacurilor” [1 Corinteni 10:11]

Cand citesc despre faptele de seama ale oamenilor lui Dumnezeu in Vechiul Testament, imi arde inima in mine. Cauza numelui lui Dumnezeu apasa asa de mult pe inima acestor slujitori, si asa lucrari puternice faceau, ca mintea majoritatii crestinilor de astazi ramane uluita.
Acesti sfinti din vechime erau precum stanca in refuzul lor de a inainta fara cuvant de la Domnul. Si plangeau, si jeleau zile intregi datorita conditiei decazute din casa Lui...
Ezra a fost un om al lui Dumnezeu care a trezit întreg poporul sau. Scriptura spune ca Ezra era un om care avea mâna lui Dumnezeu asupra lui. Ezra a marturisit, "am fost întarit de mâna Domnului, Dumnezeului meu, care era asupra mea" (Ezra 7:28). Cu alte cuvinte, Dumnezeu a Si-a întins mâna, l-a cuprins pe Ezra si l-a transformat într-un om diferit.
De ce ar fi facut Dumnezeu acest lucru cu Ezra? Doar în Israel erau sute de scribi la vremea aceea. Toti aveau aceeasi chemare pentru a studia si explica oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu. Ce l-a facut pe Ezra deosebit de ceilalti? Ce l-a determinat pe Domnul sa-Si puna mâna Sa tocmai pe acest barbat, si sa-i dea sub stapânire peste 50.000 de oameni pentru a reconstrui orasul decazut al Ierusalimului?
Scriptura da raspunsul: “Caci Ezra îsi pusese inima sa adâncească si să împlinească Legea Domnului, si să învete pe oameni în mijlocul lui Israel legile si poruncile” (Ezra 7:10). E simplu: Ezra a luat o decizie constienta. El a hotarât mai presus de orice sa se adâncească in Cuvantul lui Dumnezeu si sa-i dea ascultare. Si nu s-a abatut de la acea decizie. El si-a spus: "am de gând sa studiez Cuvântul. Si am de gând sa actionez in totalitate conform cu ce citesc, conform Cuvântului."
Cu mult inainte ca Dumnezeu sa-Si fi întins mâna Sa peste Ezra, acest barbat a fost sârguincios în cercetarea Scripturii. El s-a lasat pe el însusi sa fie examinat de ea, spalat de ea, si purificat, curatit de toata murdaria trupului si sufletului. Ezra a tânjit dupa Scriptura si s-a bucurat in ea. El a permis Scripturii sa pregateasca inima sa pentru orice lucrare pe care Dumnezeu avea sa o aleaga pentru el. Iata de ce Domnul a întins mâna Sa peste Ezra si l-a uns.

Anonim

iulie 26, 2010

O ALTĂ ȘANSĂ

“Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, si vesteste acolo strigarea pe care ti-o voi da!” [Iona 3:1-2]
 
Acesta vreau sa fie un mesaj de imbarbatare pentru toti acei care cred ca sunt prea pacatosi pentru a mai putea fi iertati.
Slavit sa fie Dumnezeu, că, atunci când cădem o dată, Domnul ne dă a doua sansă. Daca ai gresit inaintea Domnului nu ezita sa te intorci la El si sa te caiesti, Dumnezeu asteapta sa-ti mai dea o sansa! Nu lasa ca indoiala si neincrederea sa-si faca loc in inima ta!
El nu este doar Dumnezeul celei de-a doua sanse, pentru că majoritatea dintre noi ne-am risipit si a doua sansă cu mult timp în urmă. El este Dumnezeul unei alte sanse, indiferent de câte ori ai căzut!
Incearca sa ai experiente cu Dumnezeu si sa te increzi deplin in EL, vei vedea ce minunat este!

Anonim