septembrie 08, 2015

RASPUNSUL LUI DUMNEZEU



„Cheama-Ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi. " [Psalm 50:15]

 

Intr-o luni dimineata, copiii au fost rugati sa spuna ce au retinut de la scoala duminicala. Micutul Augustin nu-si amintea nimic, doar versetul:”Cheama-Ma in ziua necazului, si Eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi!”

-    Ai retinut cam putin”, spuse invatatorul, dar tocmai acest verset a devenit mai tarziu o binecuvantarepentru Augustin.

Augustin devenise un barbat, se casatorise si lucra intr-un oras mare, dar munca sa era atat de slab platita, incat salariul sau nu prea ajungea pentru trai. Intr-o seara, cand Augustin veni acasa si nu gasi nimic de mancare, iar sotia sa plangea din aceasta cauza, isi aminti deodata de versetul de mai sus. Dar amintirea Dumnezeului atotputernic il facu constient si de faptul; ca el era un mare pacatos, care nu intrebase niciodata de Dumnezeu, si de aceea nu indrazni sa-L cheme in necazul sau. A doua zi seara, cand veni abatut si fara speranta acasa, gasi masa pusa, iar sotia ii povesti cu bucurie cum castigase ceva bani facand o munca de ocazie. Inainte sa strige la Dumnezeu, El raspunsese. “Ce indurator este Dumnezeu”, gandi el, “incat m-a ajutat pe mine pacatosul sa ies din necaz”. Curand, a auzit vestea buna despre Isus Christos, Mantuitorul, prin care a fost mantuit si a devenit un copil al lui Dumnezeu.