august 28, 2010

SFINTESTI ZIUA DE ODIHNA?

“Adu-ti aminte de ziua de odihna ca s-o sfintesti. Sa lucrezi şase zile si sa-ti faci lucrul tau. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Domnezeului tau. Sa nu faci nicio lucrare in ea nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.” [Exod 20:8–10]


Nu vreau sa polemizez cu nimeni daca ziua de odihna este sambata sau duminica. Fiecare cu lumina pe care a primit-o. Am o alta intrebare: ai o zi de odihna, o zi pusa de o parte pentru odihna? Nu mai suntem in antichitate sau evul mediu, sau in alte perioade istorice in care sambata sau duminica ne odihnim toti. Unii lucram in ture, in firme cu foc continue, indiferent ca sunt spitale, brutarii, benzinarii sau mai stiu ce alt profil. Ziua de odihna nu mai e totdeauna sambata sau duminica. Ai un sabat al tau in care te odihnesti fizic si spiritual?
Dumnezeu ne spune ca avem nevoie de ziua de odihna. „Sase zile sa lucrezi, iar a saptea sa te odihnesti.“ Simplu ca „buna ziua“. In programul tau supraaglomerat, nu cumva ai uitat asta? Daca esti tanar e mai usor sa uiti pentru ca rezisti la oboseala pe termen lung. Cand treci de o anumita varsta, incepi sa-i simti nevoia. Dar Dumnezeu spune ca toti avem nevoie de ziua de odihna, indiferent cati ani avem. El ne-a facut si stie cel mai bine cum functionam. Pune-ti de o parte o zi pentru odihna, chiar daca pentru asta familia te va privi ciudat, prietenii vor spune ca ratezi ocazii de a face bani, si cine stie ce alteceva vei mai auzi si simti din privirile lor. Respectarea unui principiu al lui Dumnezeu ne va face uneori ridicoli in fata oamenilor, dar noi vom functiona mai bine, iar Dumnezeu va fi onorat de ascultarea noastra.

 
 
Daniela

august 26, 2010

OARE, ȘTIM CU ADEVĂRAT CINE SUNTEM? (2)

“De aceea vă spun: Nu vă îngrijorati de viata voastră, gândindu-vă ce veti mânca, sau ce veti bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veti îmbrăca. Oare nu este viata mai mult decât hrana, si trupul mai mult decât îmbrăcămintea? “ [Matei 6:25]

O data ce am facut legamantul de pace cu Dumnezeu. NU trebuie sa ne mai ingrijoram: ce vom manca, ce vom bea sau cu ce ne vom imbraca trupul, deoarece prin acel legamant noi am intrat automat in posesia hranei, a bauturii sfinte si a imbracamintei care este ISUS HRISTOS!!
Multi vorbesc de Dumnezeu., spun ca ei cred in Dumnezeu., dar de Fiul Lui Unic Isus Christos de ce nu vorbesc oamenii? De ce nu-L pomenesc?? De ce nu vorbesc de minunile Lui, de ceea ce a facut El pe pamant?
Tocmai de aceea duhurile straine isi permit sa atace oamenii, prin felurite moduri, pentru ca ele stiu ca acei oameni NU pot ajunge la Dumnezeul Cel Divin, stiu ca ei nu au putere si autoritate fara Isus Christos… Ioan 14:6: “…Nimeni nu ajunge la Tatal, decat prin Mine.”
El este USA catre Tatal Ceresc Dumnezeu!!
Pavel a ramas de fiecare data ferm, stiindu-si pozitia si valoarea in Isus Christos Mantuitorul Lui. In Isaia 49:16, Dumnezeu spune: "Iata te-am sapat pe Mainile Mele si zidurile tale sunt TOTDEAUNA inaintea ochilor Mei."
Deci, sa indraznim in orice. Prin rugaciune, noi inaltam ziduri in fata diavolului, Dumnezeu tinandu-ne pe Palmele Lui! Amin!

Felicia P.- Timisoara

august 25, 2010

CREZI?

“Ferice de aceea care a crezut pentru ca lucrurile care i-au fost spuse din parte Domnului se vor implini.” [Luca 2:45]

Crezi ce iti spune Dumnezeu? Nu toti avem parte de intalniri cu ingeri ca Maria sau Zaharia sau alti oameni din Scripturi. Dar ne intalnim cu Dumnezeu prin Cuvântul Lui, predicat sau cantat, prin fratii nostri care ne intreaba, ne incurajeaza, ne mustra, ne ridica.
Din experienta mea si a altor credinciosi stiu ca nu totdeauna auzim vocea lui Dumnezeu. Uneori avem “ceara” si in urechile spirituale, “retina slabita”, la ochii spirituali. Dar nu uita momentele in care ti-a vorbit Dumnezeu, in care L-ai auzit clar. Tine-te de El, de Cuvantul Lui ca “orbul de bata”. Lucrurile care ti-au fost spuse se vor implini, chiar daca nu vezi nimic. Daca il crezi pe Dumnezeu “care lucreaza in ascuns”, vei fi pregatit pentru implinirea promisiunii Lui si nu iti vei amara sufletul. Daca iti amaresti sufletul, El tot va implini Cuvantul Sau, dar tu nu te vei putea bucura la fel de El. Crede!

Daniela

august 24, 2010

CHEAMĂ-MĂ!!!

„Cheama-Ma si-ti voi raspunde; si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunosti” [Ieremia 33:3]

Pentru a primi lamurire sau raspuns la intrebarile si rugaciunile tale, este o conditie sau un lucru pe care il ai de facut: cheama-Ma!!! Daca Il chemi, El iti va raspunde, si-ti va vesti lucruri mari, ascunse, pe care inca poate nu le cunosti, nu le stii. Cheama-L pe Dumnezeu in rugaciune, fa o „sedinta” imediata, fulgeratoare daca e nevoie, convoaca-L pe Dumnezeu si El va fi prezent cu siguranta la intrunire.
Daca o sedinta nu e convocata, nu te astepti sa vina nimeni, nu? Si nu gasesti rezolvare fara acea sedinta. Cu cat convocarea sedintei e mai urgenta, cu atat poate raspunsurile vin mai repede (dar nu neaparat). Daca ai avea o companie, poate repede ai convoca o intrunire, o sedinta de lucru, dar oare la fel de repede ai „zbura” si pe plan spiritual?
Rugaciunea e esentiala, e vitala, si spun asta din prisma celei care se vede limitata si neputincioasa si „ne-dornica” poate de multe ori de rugaciune, dar, oridecate ori pun in aplicare si convoc aceasta sedinta, urgenta pentru sufletul oricarui copil de Dumnezeu, si indispensabila, simt cum inima-mi se linisteste, se curata si se reorienteaza spre adevaratul sens al Universului.
Asa vorbeste Domnul: „Cheama-Ma, si-ti voi raspunde...”. Incearca, si cu siguranta vei ramanea placut surprins ca El chiar raspunde.

Delia R

august 23, 2010

OARE, STIM CU ADEVARAT CINE SUNTEM? (1)

“…Duhul cel rău le-a răspuns: "Pe Isus Îl cunosc, si pe Pavel îl stiu; dar voi, cine sunteti?" [Faptele Apostolilor 19:13-20]

Daca cititi intreg pasajul, veti observa ca foarte multi oameni se regasesc acolo…ei spun ca au credinta, ca Il cunosc pe Dumnezeu, ca pot face minuni si ca pot scoate dracii, folosindu-se de Numele lui Isus Hristos, dar nu-si cunosc identitatea in Hristos.
Diavolul ne cunoaste pe fiecare in parte. El stie cand ne este teama, stie cand tremuram, stie cand suntem mandrii, stie absolut tot…Simte cand ne prezentam in fata lui goi si descoperiti, fara Isus Hristos, ajutorul nostru. Ii place sa-L imite pe Dumnezeu foarte bine, folosindu-se si el de asemenea, de Cuvantul lui Dumnezeu pe care si el il crede si stie ca este adevarat, de aceea se lupta ca sa ne duca in eroare, sa nu mai stim cine ne vorbeste: oare este Domnul, oare diavolul sau este mintea noastra care o ia razna?? Ne lasa sa fim confuzi, ne lasa sa bajbaim, ne lasa seci, ne ia si ceea ce stim din Cuvantul Lui Dumnezeu, daca noi nu perseveram in Cuvantul Sfant.
Interesul lui este sa rastalmaceasca cuvintele lui Dumnezeu, sa ne faca sa nu credem in legamantul care l-a facut Dumnezeu cu noi, acea pecetluire pe vecie. El stie ca pe baza acestui legamant noi intram in posesia autoritatii lui Dumnezeu, intram in promisiunile lui Dumnezeu, care sunt DA si Amin si intram, de asemenea in folosirea Puterii Domnului.
In psalmul 119, David spunea:’’ STRANG Cuvantul Tau in inima mea…” Daca noi am strange Cuvantul Lui Dumnezeu in inima si viata noastra, am stii cu adevarat cine suntem, cum sa ne infatisam inaintea vrajmasului si cum sa luptam. Ne-am cunoaste pozitia in armata lui Dumnezeu, asta si doreste Dumnezeu, o armata cu care sa se mandreasca in fata diavolului, cu care sa-i dea peste nas.
Nu poti lupta spiritual fara sa-ti cunosti valoarea in Hristos, nici nu ai ce cauta pe taram spiritual daca nu stii cine esti!!! Pentru ca daca o faci, esti mancat de viu. Asa cum au patit si acei exorcisti, duhul cel rau le-a spus: “Pe Isus Îl cunosc, si pe Pavel îl stiu; dar voi, cine sunteti?"
Si omul, în care era duhul cel rău, a sărit asupra lor, i-a biruit pe amândoi, si i-a schingiuit în asa fel, că au fugit goi si răniti din casa aceea.”
Multi cred ca pot face minuni, pot face vindecari in trupurile oamenilor eliberandu-i de boli si nu numai, dar nu-L au pe Hristos cel viu in inima si viata lor. Nu-L au ca arma, nu-L au ca protectie, nu traiesc dupa indemnurile Duhului Sfant, ci dupa indemnurile lor.
In Efeseni 6 Dumnezeu ne spune sa ne luam toata armatura, nu partial, pentru a merge la lupta. Armatura inseamna Isus Hristos, pentru ca El este: adevarul, platosa neprihanirii, incaltamintea noastra, scutul credintei noastre, coiful mantuirii noastre si nu in ultimul rand sabia noastra cu care luptam.
Deci, Isus Christos. este TOTUL: imbracamintea, incaltamintea si accesoriile noastre.

Felicia P.- Timisoara