august 23, 2010

OARE, STIM CU ADEVARAT CINE SUNTEM? (1)

“…Duhul cel rău le-a răspuns: "Pe Isus Îl cunosc, si pe Pavel îl stiu; dar voi, cine sunteti?" [Faptele Apostolilor 19:13-20]

Daca cititi intreg pasajul, veti observa ca foarte multi oameni se regasesc acolo…ei spun ca au credinta, ca Il cunosc pe Dumnezeu, ca pot face minuni si ca pot scoate dracii, folosindu-se de Numele lui Isus Hristos, dar nu-si cunosc identitatea in Hristos.
Diavolul ne cunoaste pe fiecare in parte. El stie cand ne este teama, stie cand tremuram, stie cand suntem mandrii, stie absolut tot…Simte cand ne prezentam in fata lui goi si descoperiti, fara Isus Hristos, ajutorul nostru. Ii place sa-L imite pe Dumnezeu foarte bine, folosindu-se si el de asemenea, de Cuvantul lui Dumnezeu pe care si el il crede si stie ca este adevarat, de aceea se lupta ca sa ne duca in eroare, sa nu mai stim cine ne vorbeste: oare este Domnul, oare diavolul sau este mintea noastra care o ia razna?? Ne lasa sa fim confuzi, ne lasa sa bajbaim, ne lasa seci, ne ia si ceea ce stim din Cuvantul Lui Dumnezeu, daca noi nu perseveram in Cuvantul Sfant.
Interesul lui este sa rastalmaceasca cuvintele lui Dumnezeu, sa ne faca sa nu credem in legamantul care l-a facut Dumnezeu cu noi, acea pecetluire pe vecie. El stie ca pe baza acestui legamant noi intram in posesia autoritatii lui Dumnezeu, intram in promisiunile lui Dumnezeu, care sunt DA si Amin si intram, de asemenea in folosirea Puterii Domnului.
In psalmul 119, David spunea:’’ STRANG Cuvantul Tau in inima mea…” Daca noi am strange Cuvantul Lui Dumnezeu in inima si viata noastra, am stii cu adevarat cine suntem, cum sa ne infatisam inaintea vrajmasului si cum sa luptam. Ne-am cunoaste pozitia in armata lui Dumnezeu, asta si doreste Dumnezeu, o armata cu care sa se mandreasca in fata diavolului, cu care sa-i dea peste nas.
Nu poti lupta spiritual fara sa-ti cunosti valoarea in Hristos, nici nu ai ce cauta pe taram spiritual daca nu stii cine esti!!! Pentru ca daca o faci, esti mancat de viu. Asa cum au patit si acei exorcisti, duhul cel rau le-a spus: “Pe Isus Îl cunosc, si pe Pavel îl stiu; dar voi, cine sunteti?"
Si omul, în care era duhul cel rău, a sărit asupra lor, i-a biruit pe amândoi, si i-a schingiuit în asa fel, că au fugit goi si răniti din casa aceea.”
Multi cred ca pot face minuni, pot face vindecari in trupurile oamenilor eliberandu-i de boli si nu numai, dar nu-L au pe Hristos cel viu in inima si viata lor. Nu-L au ca arma, nu-L au ca protectie, nu traiesc dupa indemnurile Duhului Sfant, ci dupa indemnurile lor.
In Efeseni 6 Dumnezeu ne spune sa ne luam toata armatura, nu partial, pentru a merge la lupta. Armatura inseamna Isus Hristos, pentru ca El este: adevarul, platosa neprihanirii, incaltamintea noastra, scutul credintei noastre, coiful mantuirii noastre si nu in ultimul rand sabia noastra cu care luptam.
Deci, Isus Christos. este TOTUL: imbracamintea, incaltamintea si accesoriile noastre.

Felicia P.- Timisoara