august 28, 2010

SFINTESTI ZIUA DE ODIHNA?

“Adu-ti aminte de ziua de odihna ca s-o sfintesti. Sa lucrezi şase zile si sa-ti faci lucrul tau. Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Domnezeului tau. Sa nu faci nicio lucrare in ea nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta.” [Exod 20:8–10]


Nu vreau sa polemizez cu nimeni daca ziua de odihna este sambata sau duminica. Fiecare cu lumina pe care a primit-o. Am o alta intrebare: ai o zi de odihna, o zi pusa de o parte pentru odihna? Nu mai suntem in antichitate sau evul mediu, sau in alte perioade istorice in care sambata sau duminica ne odihnim toti. Unii lucram in ture, in firme cu foc continue, indiferent ca sunt spitale, brutarii, benzinarii sau mai stiu ce alt profil. Ziua de odihna nu mai e totdeauna sambata sau duminica. Ai un sabat al tau in care te odihnesti fizic si spiritual?
Dumnezeu ne spune ca avem nevoie de ziua de odihna. „Sase zile sa lucrezi, iar a saptea sa te odihnesti.“ Simplu ca „buna ziua“. In programul tau supraaglomerat, nu cumva ai uitat asta? Daca esti tanar e mai usor sa uiti pentru ca rezisti la oboseala pe termen lung. Cand treci de o anumita varsta, incepi sa-i simti nevoia. Dar Dumnezeu spune ca toti avem nevoie de ziua de odihna, indiferent cati ani avem. El ne-a facut si stie cel mai bine cum functionam. Pune-ti de o parte o zi pentru odihna, chiar daca pentru asta familia te va privi ciudat, prietenii vor spune ca ratezi ocazii de a face bani, si cine stie ce alteceva vei mai auzi si simti din privirile lor. Respectarea unui principiu al lui Dumnezeu ne va face uneori ridicoli in fata oamenilor, dar noi vom functiona mai bine, iar Dumnezeu va fi onorat de ascultarea noastra.

 
 
Daniela