august 29, 2010

ESTI O FAPTURA MINUNATA

“Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” Psalm 139:14

Am putea crede, citind acest verset, ca David era un barbat trasnet de frumos. Fals. Saul intr-adevar a fost un barbat frumos, dar David? Destul de scund, fata de fratii lui; Samuel a fost impresionat de blandetea lui, nu de statura sau frumusetea lui. Stim ca juniorul era puternic: luptase cu lei si ursi ca sa-si apere oile. Canta la harpa. Stia sa danseze sau macar sa topaie de bucurie in fata Domnului. Era lider militar bun, era prietenos, dar nu frumos. Si totusi se vede minunat pentru ca l-a cunoscut pe Dumnezeu si intelepciunea Lui.
Te vezi minunat? Majoritatea suntem oameni comuni, banali ca aspect fizic. Nu ne putem compara nici de la distanta cu modelele sau starurile din filme. Dar Dumnezeu ne spune ca ne-a facut minunati, cu pistrui, ochi mici sau mari, de alta culoare decat am vrea noi; cu par lins cand noi vrem cret; cu par cret daca noi vrem lins; cu tendinta de ingrasare cand la moda e sa fii slab; scheletici, cand noi vrem sa ne ingrasam un pic; scunzi, dar noi vrem sa fim mai inalti; inalti, iar noi am vrea macar cinci centimetri in minus, cu probleme de sanatate si chiar handicapuri.
Dumnezeu ne-a facut minunati in trupul acesta pe care ni l-a dat si pe care trebuie sa-l ingrijim pentru ca e templul Duhului Sfant. Cand ajungem sa-L cunoastem pe Dumnezeu si intelepciunea Lui, ajungem sa ne acceptam pe noi insine si pe cei de langa noi asa cum arata. Dumnezeu in intelepciunea Lui ne-a dat aceste caracteristici. Suntem fapturi minunate create de Dumnezeu pentru faptele bune care ne-au fost puse inainte, pentru planul Lui pentru noi.





Daniela