mai 04, 2012

REINCEPE O NOUA RELATIE CURATA CU DUMNEZEU


„N-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi„ [Luca 5:32]



Un aspect deosebit este subliniat în paragraful de început al unei povestiri cu un ursulet care coboara scarile lunecand pe spate si izbindu-se cu capul de fiecare treapta. Este singurul mod pe care îl stie pentru a cobori treptele! Daca s-ar putea opri pentru un moment si ar judeca ar descoperi si alte solutii.

Daca si tu îti lovesti capul, coborand scarile; poate ca este momentul sa te opresti si sa gasesti un alt mod pentru a face acest lucru! Uneori asa numitele raniri, sunt simple semnale de alarma, care ne arata ca suntem pe un drum gresit.

Elie Wiesel, a spus ca potrivit traditiei iudaice, creatia nu s-a terminat cu omul; ci a reînceput cu el. Cand Dumnezeu a creat pe om, i-a încredintat un secret. Acest secret a fost; cum sa dea creatiei un nou început! Cu alte cuvinte; nu i s-a dat omului autoritatea pentru a crea noi lucruri ( aceasta autoritate apartine numai lui Dumnezeu), omului i s-a dat autoritatea ca lucrurilor create sa le dea un reînceput ( sa le dea semnificatie si sens într-un nou cadru).

Unii dintre noi au nevoie de un reînceput. Aceasta este tot ceea ce înseamna pocainta!



Anonim


mai 03, 2012

“DATI DAR CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI, SI LUI DUMNEZEU CE ESTE A LUI DUMNEZEU”


„Atunci Isus le-a zis: „dati dar cezarului ce este al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu” [Marcu 12:17]



M-am amuzat de o povestire folosita de o universitate din Oregon, pentru a solicita suport financiar pentru studenti.

Cand regele Siamului, a venit în America pentru o operatie de ochi, cu cativa ani de zile în urma, chirurgul american nu stia ce pret sa stabileasca pentru operatia pacientului sau de origine regala! El îsi zicea: „poate fi 1000 de dolari pentru a pastra o buna relatie cu acesta, sau 10.000 dolari, pentru ca sa dovedeasca ca operatia a meritat drumul lung facut de acesta, pana în SUA.

Pentru ca nu stia la ce suma sa se hotarasca, cineva i-a sugerat sa întrebe pe avocatul regelui, care ar putea sa-i spuna suma potrivita. Zis si facut! „Nici o problema; a zis avocatul”! Regele este un om onorabil; la fel ca tine. El stie sa aprecieze valoarea. De aceea este foarte simplu: „trimite regelui o factura fara a-i indica pretul!” Scrie-i apoi langa factura un bilet de mana cu mentiunea:”Regele nu poate gresi!”

Doctorul a facut asa cum i-a sugerat avocatul! Nu dupa multe zile acesta a primit un cec de 75.000 de dolari. Chirurgului nu i-a venit sa creada cand a vazut atatia bani. Imediat i-a cumparat sotiei o blana de nurca, a comandat doua masini noi si a topit restul banilor într-o calatorie de trei luni în jurul lumii.

Cand s-a întors acasa era obosit de atata drum, dar fericit si împrospatat. Cand a ajuns acasa si a deschis cutia postala, a gasit o scrisoare cu o factura de la avocatul regelui.

Nu avea nici o suma indicata, dar langa ea era un bilet scris de mana pe care era scris mesajul: Un doctor onorabil nu poate gresi!”

Noi cui daruim cu mai multa generozitate? Cezarului sau lui Dumnezeu? Ce suma am scrie celor care ne-au slujit daca ar trebui ca noi sa alegem pretul? Ce suma am scrie pentru Dumnezeu, Cel care ne-a daruit totul?





Anonim

aprilie 30, 2012

SECRETUL REUSITEI – DISCIPLINA SI ANTRENAMENTUL


“Si noi dar, fiindca suntem înconjurati cu un nor asa de mare de martori, sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne înfasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte.” [Evrei 12:1]



Fostul antrenor al echipei de fotbal al statului Michigan, Dufly Daugherty, a povestit o întamplare despre o lovitura de pedeapsa executata de unul dintre jucatorii acestei echipe, numit Dave Kaiser. Acesta urma sa execute lovitura de pedeapsa, si trebuia neaparat sa marcheze, pentru ca echipa sa sa castige meciul. Jocul a avut loc în Los Angeles, si cu golul marcat de acest jucator echipa sa a castigat cu 17-14 împotriva echipei UCLA.

Cand Dave Kaiser, dupa marcarea golului, a venit la banca de rezerve a echipei sale sa primeasca felicitarile colegilor, antrenorul l-a chemat si i-a zis: „Dave; am observat ca dupa ce ai lovit mingea n-ai mai urmarit balonul! Cum se poate asa ceva?

Kaiser a raspuns: “Aveti dreptate!” n-am urmarit mingea. Eu am asteptat reactia arbitrului si-a întregului stadion. Mi-am uitat lentilele de contact la hotel; si nu vedeam nici unde sunt stalpii portii!

Antrenorul a fost socat si la început a devenit furios, pentru ca Kaiser nu i-a spus de lentilele de contact. Dupa ce s-a gandit putin si-a schimbat total atitudinea. De ce sa nu bata lovitura Kaiser si fara lentilele de contact? Acesta a fost un jucator disciplinat la antrenamente si a exersat multe ore. El stia bine unghiurile si distantele fata de poarta, chiar daca n-o putea vedea.

Întregul proces al executarii loviturii a fost programat în trupul si-n mintea lui, printr-un antrenament si-o disciplina zilnica. În acel moment cand mingea a trecut printre barele portii, disciplina a învins!

Disciplina învinge todeauna! Daca te urci într-un taxi în New York , si-i ceri soferului: “cum sa ajung pe stadionul Yankee? Sa nu te surprinda sa auzi:”exerseaza, exerseaza, exerseaza!”

Secretul reusitei este disciplina si practica (antrenamentul). Aceasta este adevarat în orice domeniu: la scoala, la servici si se aplica si în slujirea spirituala si partasia cu Domnul.

Anonim