mai 04, 2012

REINCEPE O NOUA RELATIE CURATA CU DUMNEZEU


„N-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi„ [Luca 5:32]



Un aspect deosebit este subliniat în paragraful de început al unei povestiri cu un ursulet care coboara scarile lunecand pe spate si izbindu-se cu capul de fiecare treapta. Este singurul mod pe care îl stie pentru a cobori treptele! Daca s-ar putea opri pentru un moment si ar judeca ar descoperi si alte solutii.

Daca si tu îti lovesti capul, coborand scarile; poate ca este momentul sa te opresti si sa gasesti un alt mod pentru a face acest lucru! Uneori asa numitele raniri, sunt simple semnale de alarma, care ne arata ca suntem pe un drum gresit.

Elie Wiesel, a spus ca potrivit traditiei iudaice, creatia nu s-a terminat cu omul; ci a reînceput cu el. Cand Dumnezeu a creat pe om, i-a încredintat un secret. Acest secret a fost; cum sa dea creatiei un nou început! Cu alte cuvinte; nu i s-a dat omului autoritatea pentru a crea noi lucruri ( aceasta autoritate apartine numai lui Dumnezeu), omului i s-a dat autoritatea ca lucrurilor create sa le dea un reînceput ( sa le dea semnificatie si sens într-un nou cadru).

Unii dintre noi au nevoie de un reînceput. Aceasta este tot ceea ce înseamna pocainta!



Anonim