mai 03, 2012

“DATI DAR CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI, SI LUI DUMNEZEU CE ESTE A LUI DUMNEZEU”


„Atunci Isus le-a zis: „dati dar cezarului ce este al Cezarului, si lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu” [Marcu 12:17]



M-am amuzat de o povestire folosita de o universitate din Oregon, pentru a solicita suport financiar pentru studenti.

Cand regele Siamului, a venit în America pentru o operatie de ochi, cu cativa ani de zile în urma, chirurgul american nu stia ce pret sa stabileasca pentru operatia pacientului sau de origine regala! El îsi zicea: „poate fi 1000 de dolari pentru a pastra o buna relatie cu acesta, sau 10.000 dolari, pentru ca sa dovedeasca ca operatia a meritat drumul lung facut de acesta, pana în SUA.

Pentru ca nu stia la ce suma sa se hotarasca, cineva i-a sugerat sa întrebe pe avocatul regelui, care ar putea sa-i spuna suma potrivita. Zis si facut! „Nici o problema; a zis avocatul”! Regele este un om onorabil; la fel ca tine. El stie sa aprecieze valoarea. De aceea este foarte simplu: „trimite regelui o factura fara a-i indica pretul!” Scrie-i apoi langa factura un bilet de mana cu mentiunea:”Regele nu poate gresi!”

Doctorul a facut asa cum i-a sugerat avocatul! Nu dupa multe zile acesta a primit un cec de 75.000 de dolari. Chirurgului nu i-a venit sa creada cand a vazut atatia bani. Imediat i-a cumparat sotiei o blana de nurca, a comandat doua masini noi si a topit restul banilor într-o calatorie de trei luni în jurul lumii.

Cand s-a întors acasa era obosit de atata drum, dar fericit si împrospatat. Cand a ajuns acasa si a deschis cutia postala, a gasit o scrisoare cu o factura de la avocatul regelui.

Nu avea nici o suma indicata, dar langa ea era un bilet scris de mana pe care era scris mesajul: Un doctor onorabil nu poate gresi!”

Noi cui daruim cu mai multa generozitate? Cezarului sau lui Dumnezeu? Ce suma am scrie celor care ne-au slujit daca ar trebui ca noi sa alegem pretul? Ce suma am scrie pentru Dumnezeu, Cel care ne-a daruit totul?





Anonim