februarie 26, 2011

JERTFA PLACUTA LUI DUMNEZEU(2)

“Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă... Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.” [Isaia 53:10]

Ai vreo persoana draga pentru care ai vrea sa-ti dai viata ca jertfa inaintea Domnului? Pentru care ai vrea sa mijlocesti in fata tronului divin?
Prin jertfa ta, curata, Domnul va lua aminte la ceea ce ceri. Prin aceasta dovedim inaintea lui Dumnezeu, ca ne abandonam in mana Lui si ne incredem cu totul in El, in planul Lui, asa cum s-a increzut Isus Hristos.
Nu ma intelegeti gresit, noi nu putem lua pacatele altora pe umerii nostri, NU, ci doar Domnul Isus poate. Noi doar ii “caram in spate” pana la Domnul Isus, pana la intalnirea personala cu El. Aceasta inseamna sa lucram ca si madulare impreuna cu Hristos, pentru cresterea Imparatiei Lui.
Romani 12:1: “Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.”
Din nou Dumnezeu ne indeamna sa ne aducem trupurile noastre ca o jertfa VIE, aceasta nu este valabil doar pentru noi, haideti sa nu fim egoisti, nici Domnul Isus nu a fost.
Nu-ti fie teama de suferinta, dupa ea vine bucuria. Dar nu poti aprecia cu adevarat bucuria, daca nu treci prin greutati, prin probleme.
Nu-ti da Domnul mai mult decat poti duce. Priviti la Domnul Isus cat a putut duce…credeti ca noi nu putem prin El? Credeti ca noi nu avem aceasta putere? Puterea Lui este deja in noi, trebuie doar activata. Multe lucruri bune sunt deja in noi, mostenite de la El prin reinnoirea legamantului cu El, dar toate trebuiesc activate. N-ai cum sa-ti dai seama daca poti face un anumit lucru, daca nu-l activezi, sa iubesti daca nu activezi iubirea, sa te rogi daca nu activezi dorinta rugaciunii, sa daruiesti daca nu activezi aceasta si lista ar putea continua.
Daca doriti sa vedeti propasire in viata voastra, in familia voastra, atunci va indemn sa aducem impreuna trupurile noastre ca o jertfa VIE, atat pentru noi cat si pentru cei nemantuiti din casele noastre, familiile noastre, etc. Daca vom face asa, atunci Domnul ne promite: “va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.”
Simti cum lucrurile din viata ta se misca atat de greu? Te-ai saturat de acest ritm, de faptul ca nu se vede mai nimic transformare, schimbare in viata ta sau a altora pentru care te rogi de mult timp? Daca da, atunci din nou va atrag atentia caci si noi suntem asemenea lui Isus Hristos.Ne putem jertfi pentru altii si putem emana de asemenea un miros la fel de placut ca a Domnului Isus.
Crede din toata inima si vei intra in aceasta promisiune. Amin!



Felicia P.-Timisoara

februarie 24, 2011

JERTFA PLACUTA LUI DUMNEZEU(1)

“Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă... Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, va trăi multe zile, şi lucrarea Domnului va propăşi în mâinile Lui.” [Isaia 53:10]

Acest verset a inceput tot mai mult sa-mi rasune in minte. Este un verset valabil pentru toti aceia care vor cu adevarat sa traiasca precum Domnul Isus.
Dumnezeu a gasit cu cale sa-L zdrobeasca prin suferinta pe Unicul Sau Fiu, ca sa poata emana acea dragoste care a fost pusa deja in El, acel miros imbietor, acea mireasma placuta, care se ridica la Cer. Era o jertfa curata, nu era amestecata cu nimic strain, era un singur miros, unic dealtfel. Acel miros se ridica tot mai mult la Cer si Tatalui Ceresc i-a placut atat de mult, incat Domnul Isus a primit Harul de a simti lucrarea Divina in mainile Sale. Poate imi veti spune caci Tatal si Fiul sunt UNA si este foarte adevarat, dar nu uitati caci si noi suntem asemenea Lui si suntem tot UNA cu El. Nu suntem mai prejos, suntem la acelasi nivel, atentie PRIN EL.
Atunci cand ne golim de sine, cand rasturnam vasul inimii noastre si lasam sa iasa afara tot ce nu este placut inaintea Domnului, atunci Domnul gaseste cu cale sa ne zdrobeasca prin suferinta….Aceasta nu inseamna caci El nu ne mai iubeste, nu putem spune acest lucru, ar insemna ca nu L-a iubit nici pe Fiul Sau, ceea ce nu este adevarat. Priviti acum unde este Fiul, este la dreapta Tatalui Sau, este pe tronul divin, deoarece a stat in ascultare, S-a supus planului lui Dumnezeu, a acceptat sa devina o jertfa pentru pacatele mele si a tale.
Ceea ce doresc sa spun este caci si noi trebuie sa trecem prin scoala zdrobirii, chiar daca ne convine sau nu, aceasta este conditia si metoda de transformare a E-lui nostru, ajungand sa traim doar prin Duhul, acolo unde locuieste Dumnezeu. El spune caci “după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat” va trai multe zile si va vedea lucrarea Domnului propasind in mainile lui. Deci, pentru cine ai hotarat astazi sa lupti?


Felicia P.-Timisoara

februarie 22, 2011

VAS DE AUR SAU COS DE GUNOI ?

“Într-o casă mare nu sunt numai vase de aur şi de argint, ci şi de lemn şi de pământ. Unele sunt pentru o întrebuinţare de cinste, iar altele pentru o întrebuinţare de ocară. Deci, dacă cineva se curăţă de acestea, va fi un vas de cinste, sfinţit, folositor stăpânului său, destoinic pentru orice lucrare bună.” [2 Timotei 2:20-21]

Trebuie stiut ca atunci cand Biblia vorbeste despre vase , ea vorbeste despre persoane; tot asa si noi vom face.
Cu parere de rau, trebuie spus ca exista oameni pe pamantul acesta care sunt “vase de ocara“. Ocara, care, fie le-a fost transmisa din generatie in generatie ( sub forma unei mosteniri spirituale rele ), fie ca ei insisi (constienti sau nu) si-au atras-o in urma unor fapte imorale ori pur si simplu viata lor s-a intersectat cu “ceva rau “ la un moment dat si din toata treaba asta ei s-au ales cu “ocara “ pe care trebuie sa o poarte pana scapa de ea!
In toate cazurile de mai sus, sub nici o forma nu dorim sa acuzam pe semenii nostri, ba mai degraba ii binecuvantam in Numele Domnului nostru Isus, cu vindecare, indreptare cat si tarie sa se smulga de sub puterea satanei si sa vina la Dumnezeu in Imparatia Dragostei LUI!
Imi place asa de mult povestioara aceea cu oaia si porcul.. Se spune ca un porc oricat de mult l-ai curati si oricat de mult l-ai imbaia si oricat de mult l-ai degresa sau deodoriza, vara, uita de toate acestea si la prima baltoaca cu noroi sare in ea tavalindu-se si pe o parte si alta …
Cu oaia insa, lucrurile nu stau deloc asa; daca cumva fara sa bage de seama s-a departat de turma (“plecand dupa ale gurii “) si aluneca in mlastina, tipa dupa ajutor cat o tine gura! Asta inseamna ca nu-i place murdaria iar ceea ce s-a intamplat cu ea a fost tocmai un “accident” si doreste cu disperare sa scape imediat din mizeria aia si sa revina numaidecat la “normalitate“.
Tot asa este si cu cel nenascut din nou = ii place si se complace in ocara /mediul pacatos! Pentru el e un mod de viata, un fel de a doua natura, caci aceasta este obisnuinta!
Copilul lui Dumnezeu ,nascut din apa si din Duh, uraste “ocara/murdaria sufleteasca! Pentru un crestin veritabil pacatul este un accident nedorit si tare suparator. Daca cumva ai pacatuit si acest lucru te tulbura si te supara = e un semn bun … mergi in audienta la El si se va rezolva; daca s-a intamplat si esti nepasator e rau! Du-te neaparat la Medicul de suflete cat mai repede! Ca si roada a Duhului Sfant in credincios, gasim :”infranarea poftelor“ adica autocontrolul! Si aici trebuie sa spunem destul de clar: tu si cu mine ca si crestini trebuie sa avem “sita deasa“ si “filtrul bun” pentru a nu lasa sa patrunda prin ureche si ochi tot felul de pacate/mizerii care nu fac altceva decat sa te scufunda incet dar sigur! Tu ai aceasta arma foarte puternica a Duhului Sfant : autocontrolul! Trebuie sa i-l lasi pe Duhul Sfant sa preia “volanul “ vietii tale si sigur nu va da cu masina ta (viata ) in gard! Trebuie sa iti dezvolti aceasta sensibilitate (sa i-L lasi pe EL sa o dezvolte in omul cel nou) aceea de a filtra tot ceea ce doreste sa patrunda in fiinta ta! TOT! Pentru ca tu esti o valoare si diavolul (ca si hot) nu fura lucruri fara valoare! Asa ca stai la “poarta cetatii si fa trierea de acum incolo, iar ce ti se pare rau murdar sau indoielnic, spune: refuz, nu accept, resping! Inclusiv stirile care unele sunt incarcate cu o asa “energie negativa “ dar asa de bine mascata ca iti ia ochii ambalajul! Poate vei zice: un pacatel mititel nu e o tragedie! Asa e, nu e! Dar poate fi! Totdeauna am spus-o, si o repet: O corabie nu se scufunda turnand in ea o ceasca cu apa! Asa e! Dar la a ”nu stiu cata ceasca“ sigur se va scufunda!! Tu nu esti chemat sa fi cos de gunoi ci vas de cinste!!! Asa ca curateste-te de toate "ocarile" si fi vas de aur /de cinste folositor Stapanului in orice lucru bun! A lui Dumnezeu si tatal nostru sa-i fie Slava prin Fiul Sau Iisus Hristos! Acum si totdeauna.. Amin!


N.B.- tr. mag.



februarie 21, 2011

ALEARGĂ LA EL!

„El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.” [Psalmul 18 :30b]

Se întâmplă uneori să nu mai ai nici o apărătoare în fata ispitelor, oamenilor, durerilor, loviturilor. Asa că te gândesti că e mai bine să fugi!
Si fugi o vreme... Nu cunosti tinta, dar la un moment dat îti întorci privirea si realizezi că încă esti urmărit: ispite, oameni, dureri, lovituri.
Am gresit. Ai gresit.
Când Isus e tinta spre care alergi, fii sigur că vei avea un scut împotriva celor ce sunt pe urmele tale! Si când te vei opri, El îti va lua apărarea.
El e acolo. El va fi acolo. Este si va fi un scut pentru cei ce aleargă la El.



Diana T., Timisoara