februarie 01, 2013

ESTI O MARTURIE PENTRU CEL DE LANGA TINE?



„V-am trimis pe Timotei, fratele nostru si slujitorul lui Dumnezeu în Evanghelia lui Hristos, ca sa va întareasca si sa va îmbarbateze în credinta voastra, pentru ca nimeni dintre voi sa nu se clatie în aceste necazuri; caci stiti singuri ca la acestea suntem randuiti”. [I Tesaloniceni 3:2-3]

 

Curtis Schofield, un pastor renumit si presedinte al unui mare Colegiu, a povestit în repetate randuri despre oamenii care i-au influentat profund viata: “Îmi aduc aminte, spunea el, ca Al. Morton m-a ajutat în copilarie sa traiesc cele mai înalte clipe, atunci cand m-a invitat sa prticip la Scoala Duminicala. Pana a merge la Scoala Duminicala, în noul oras unde am venit sa-mi continui studiile eram un strain. Traiam ca un singuratic care a ajuns într-un mare oras venit dintr-o localitate miniera neînsemnata. Cand am ajuns însa în clasa de Scoala Duminicala, totul s-a schimbat. Am fost tratat cu multa grija si cu un deosebit respect. Acum pot sa înteleg ceea ce nu pricepeam atunci: „eram tratat asa nu pentru ca as fi fost cineva, ci pentru ca învatatorii mei îmi dovedeau dragostea Domnului Isus, care le atinsese viata. Puterea exemplului lor, exprimata în acele momente cand eram stapanit de singuratate, egocentrism si prejudecati, mi-a atins viata! Îmi amintesc, spunea el, cum Ruth Davis, una dintre învatatoare a venit sa ma caute acasa, atunci cand eu am început sa lipsesc. De cateva ori n-am mers la Scoala Duminicala, pentru ca preferam sa merg la partidele de golf, pentru a castiga bani ca si copil de mingi. De fiecare data însa cand lipseam trei duminici la rand, Ruth Doris, venea unde locuiam si-mi spunea: „Curtis, maine dimineata voi fi aici la ora 9 sa te iau la Scoala Duminicala; sa fii gata!”

Din dragoste si respect pentru acea învatatoare, eram todeauna gata înainte ca ea sa opreasca în fata casei. Pentru acea jertfa pe care ea a facut-o pentru mine atunci cand nu aveam pe nimeni, Ruth a ramas pentru mine o persoana speciala, de care îmi aduc aminte todeauna cu mare placere!

Cunosti persoanele care ti-au influentat în mod pozitiv viata? Fii pregatit sa le adresezi un cuvant de apreciere, iar daca nu mai sunt în viata, fii gata sa le rasplatesti jertfa depusa, ajutand pe altcineva sa ajunga în familia celor credinciosi.

ianuarie 30, 2013

FII RECUNOASCATOR


“Voi face din tine un neam mare, si te voi binecuvanta; îti voi face un nume mare, si vei fi o binecuvantare.” [Geneza 12:2]

 

Bob Castleberry, din Texas, a castigat la pariurile de la cursele de cai 10 milioane de dolari. Nemaiavand nevoie de salariul de la slujba sa, a hotarat sa se implice în administratia locala. A candidat pentru postul de primar, si la castigat. El a marturisit: „acum avand independenta financiara, pot avea sansa sa fac ceva pentru cei din localitatea mea. Slujindu-i pe altii fara a primi nici un fel de retributie, el dorea sa-I multumesca lui Dumnezeu pentru binecuvantarea pe care tocmai o primisera.

Toti trebuie sa gasim o cale prin care sa spunem „multumesc „! Poate unii dintre voi mi-ar spune: „Opreste-te putin”! Daca as castiga numai un milion de dolari la pariuri, mi-as permite sa-mi investesc viata în ceva care sa merite! Nu trebuie sa uiti ca deja esti printre castigatori: daca esti în viata, ai sanatate fizica si spirituala, daca traiesti într-o tara libera si ai pe cineva care te iubeste si ai mangaierea Domnului Isus: ai castigat! si esti cel mai bogat!

Daca vrei cu adevarat sa fii recunoscator cuiva pentru ceva, acum este momentul sa-ti exprimi aceasta recunostinta!

ianuarie 29, 2013

CHEAMA-I LA POCAINTA



“Pasii mei stau neclintiti pe cararile Tale, si nu mi se clatina picioarele!” [Psalmul 17:5]

Dupa ce a ascultat pe pastorul Chuck Swindoll vorbind la radio, fiind profund miscata de chemarea la pocainta cu care acesta si-a încheiat predica, Dabbie, o fetita de 8 ani, a mers la fratiorul ei de numai 6 ani si l-a întrebat: “Tu îl cunosti pe Domnul Isus?” Desi auzisera pana atunci multe istorioare biblice, fratiorul ei David a raspuns: “Nu!” Pentru ca acest raspuns a speriat-o pe Dabbie, aceasta a continuat cu o lunga explicatie despre dragostea Domnului Isus. Cand a considerat ca a spus tot ceea ce a stiut, Dabbie a continuat cu o noua întrebare: „David, acum cand ai auzit ceea ce a facut Domnul Isus pentru tine, as vrea sa te întreb atunci cand vei muri vrei sa mergi în cer unde sa fii cu Domnul Isus, cu sora ta mai mare si cu tatal si mama ta, sau vrei sa mergi în iad, în iazul de foc împreuna cu Diavolul si toti pacatosii? Dupa ce a gandit cateva clipe, David a început sa planga si-a raspuns: „Nu vreau sa merg nicaieri; vreau sa raman aici si sa cresc mare!”

Debbie n-a prezentat o evanghelie sofisticata, dar a stiut ca punctul esential al mesajului este chemarea la poacainta! Ea a facut tot ceea ce a stiut si ce i-a stat în putinta, pentru a-l conduce pe fratiorul ei la Domnul Isus.

Fie ca Dumnezeu sa ne ajute si pe noi sa facem acelasi lucru si sa-i chemam la pocainta pe cei nemantuiti, dar cu mai multa dragoste si întelepciune.

ianuarie 28, 2013

STAI LANGA DUMNEZEU


“De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.” [Romani 8:28]

Cand Wayne Kraiss, presedintele Colegiului Southern din California, si-a început slujirea sa ca pastor în Wheaton, Illinois, a vizitat o noua membra a bisericii care tocmai emigrase în SUA, venind din Europa. Dupa ce a petrecut un timp în familia ei, a descoperit ca aceasta sora avea multe probleme si era foarte bolnava. În rugaciunea pe care a facut-o la sfarsitul întalnirii, pastorul a marturisit lui Dumnezeu toate aceste dureri, dar fara a avea speranta si nici o nadejde de schimbare a acestor conditii.
Urmarindu-i rugaciunea si expresia fetei, acea sora i-a spus înainte de plecare: „În copilarie cand locuiam cu parintii mei în Germania, am întrebat-o într-o zi pe mama mea: „Ce înseaamna ca toate lucrurile lucreaza împreuna spre bine?”

Mama tocmai facea un cozonac si în loc sa-mi dea un raspuns întrebarii mele mi-a întins o ligurita de bicarbonat de sodiu. Atunci cand l-am gustat, a fost oribil! Pentru ca nu întelesesem de ce mama mi-a dat sa încerc ceva ce avea un gust atat de rau, am întrebat-o: De ce a facut asta? Ea mi-a zis: „Asa ti-am raspuns întrebarii tale!” „Am vrut prin aceasta lectie sa nu uiti niciodata ce înseamna: „toate lucrurile lucreaza împreuna spre bine!” Multe lucruri luate singure, spunea ea, nu au un gust placut. Dar cand sunt amestecate împreuna cu alte ingrediente si-s coapte în cuptor, produc cel mai delicios cozonac. Bicarbonatul de sodiu, sigur a fost oribil. Amestecat însa în coca cozonacului totdeuna este delicios. Si credinta priveste viata în acelasi mod: nu se uita la particularitati, ci evalueaza viata ca un întreg!