ianuarie 29, 2013

CHEAMA-I LA POCAINTA



“Pasii mei stau neclintiti pe cararile Tale, si nu mi se clatina picioarele!” [Psalmul 17:5]

Dupa ce a ascultat pe pastorul Chuck Swindoll vorbind la radio, fiind profund miscata de chemarea la pocainta cu care acesta si-a încheiat predica, Dabbie, o fetita de 8 ani, a mers la fratiorul ei de numai 6 ani si l-a întrebat: “Tu îl cunosti pe Domnul Isus?” Desi auzisera pana atunci multe istorioare biblice, fratiorul ei David a raspuns: “Nu!” Pentru ca acest raspuns a speriat-o pe Dabbie, aceasta a continuat cu o lunga explicatie despre dragostea Domnului Isus. Cand a considerat ca a spus tot ceea ce a stiut, Dabbie a continuat cu o noua întrebare: „David, acum cand ai auzit ceea ce a facut Domnul Isus pentru tine, as vrea sa te întreb atunci cand vei muri vrei sa mergi în cer unde sa fii cu Domnul Isus, cu sora ta mai mare si cu tatal si mama ta, sau vrei sa mergi în iad, în iazul de foc împreuna cu Diavolul si toti pacatosii? Dupa ce a gandit cateva clipe, David a început sa planga si-a raspuns: „Nu vreau sa merg nicaieri; vreau sa raman aici si sa cresc mare!”

Debbie n-a prezentat o evanghelie sofisticata, dar a stiut ca punctul esential al mesajului este chemarea la poacainta! Ea a facut tot ceea ce a stiut si ce i-a stat în putinta, pentru a-l conduce pe fratiorul ei la Domnul Isus.

Fie ca Dumnezeu sa ne ajute si pe noi sa facem acelasi lucru si sa-i chemam la pocainta pe cei nemantuiti, dar cu mai multa dragoste si întelepciune.