aprilie 02, 2010

MULȚUMEȘTE-I LUI DUMNEZEU PENTRU SALVARE

"Dumnezeu.. ne-a împacat cu El prin Isus Hristos" (2 Corinteni 5:18)

Tim Miiler scrie: "Fiica mea de noua ani Jennifer abia astepta sa mergem cu familia în vacanta. Dar s-a îmbolnavit si mult asteptata zi petrecuta la Sea World a fost înlocuita cu o noapte întreaga petrecuta la spital în radiografii si analize de sânge. Spre dimineata, doctorul i-a spus fetitei mele epuizate ca trebuie sa i se mai faca înca o analiza, o punctie lombara. Procedura este dureroasa, au spus ei. Apoi doctorul m-a întrebat daca doresc sa ramân în încapere. Am dat din cap, stiind ca nu puteam sa o las pe Jennifer singura în timpul chinului. Doctorul a rugat-o pe Jennifer cu blândete să-si dea jos hainele. Ea s-a uitat la mine cu modestia-i de copil ca si cum ar fi dorit să mă întrebe dacă e bine. Apoi au urcat-o într-un mic balon. Mi-am acoperit fata în mâinile ei si am îmbrătisat-o. Când a intrat acul înăuntru a plâns. Pe măsură ce s-a amplificat durerea, a suspinat de mai multe ori: "Tată, tată, tată", vocea ei devenind tot mai sinceră cu fiecare cuvânt. Era ca si cum spunea: "0, tată, nu poti face ceva?" Lacrimile mele s-au amestecat cu ale ei. Mi s-a frânt inima si am simtit că mi se face rău. Pentru că o iubeam, îngăduiam să treacă prin cea mai dureroasă experientă din viata ei. În mijlocul punctiei lombare, gândurile mi-au fugit la cruce. Prin ce durere de nespus au trecut Tatăl si Fiul; de dragul nostru".
Dar datorită crucii lui Hristos, noi avem parte de: a) împăcare: "Dumnezeu.. ne-a împăcat cu El"; b) nastere din nou: "ati fost născuti din nou" (1 Petru 1:23); c) înviere: "oricine vede pe Fiul.. Eu îl voi învia în ziua de apoi" (loan 6:40). Multumeste-i lui Dumnezeu pentru salvare.

aprilie 01, 2010

"SĂ DĂM LA O PARTE”

"Sa dam la o parte orice piedica.. si sa alergam cu staruinta" (Evrei 12:1)


Biblia spune: "Nu stiti ca cei ce alearga în locul de alergare, toti alearga, dar numai unul capata premiul? Alergati, deci, în asa fel ca sa capatati premiul!" (1 Corinteni 9:24). În viata ai ocazia de a alerga o singura data, asa ca alearga ca sa câstigi. Ca sa nu te împiedici sau sa-ti pierzi locul, nu privi în urma ta. Nu putem alunga trecutul, dar multumim lui Dumnezeu ca putem trage învataturi si-l putem lasa în urma. Nu te îngrijora la gândul curbei urmatoare, concentreaza-te asupra pasului urmator. Daca nu întelegi lucrul acesta se poate întâmpla sa cazi si sa nu te mai ridici. Fara sa-ti dai seama înapoia ta vor exista mai multe curbe decât înaintea ta, asa ca priveste fiecare pas ca fiind important: "sa dam la o parte orice piedica, si pacatul care ne înfasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta în alergarea care ne sta înainte". Multi dintre noi ducem poverile si ne îngrijoram de lucruri pe care oamenii mai în vârsta si mai întelepti le considera lipsite de însemnatate. Ne irosim puterile stingând incendii care daca le-am lasa în pace s-ar stinge singure. Timpul este resursa ta cea mai de pret. Economiseste-l si astfel bunurile tale de pret vor creste, iar datoriile tale vor scadea. Scapa de bagajul vechilor relatii, temerilor inutile si îndatorarilor false fata de cei care cauta sa te manipuleze. Si asa sunt destule încercari în viata ta; de ce sa le mai suporti si pe cele pe care le poti da deoparte?
Când orbul Bartimeu a aflat ca Isus este în cetate, si-a aruncat haina de pe el ca sa nu-l împiedice si a alergat spre el. Iar credinta lui a fost rasplatita: "îndata orbul si-a capatat vederea, si a mers pe drum dupa Isus" (Marcu 10:52). Astazi da deoparte povara ta si alearga!

martie 31, 2010

OPT PRINCIPII DE VIAȚĂ

"Pastreaza întelepciunea si chibzuinta! Caci ele vor fi viata sufletului tau, si podoaba gâtului tau" (Proverbe 3:21-22)

Oamenii care îsi stabilesc obiective realizeaza mult mai multe decât oamenii cu aceeasi educatie si abilitati, dar care nu-si stabilesc. Cu aceasta idee în minte, zideste aceste opt principii în viata ta.
1) Hotaraste-te ce îti doresti. Dar mai întâi consulta-L pe Dumnezeu. "Omul face multe planuri în inima lui, dar hotarârea Domnului, aceea se împlineste" (Proverbe 19:21). 2) Pune-ti gândurile pe hârtie. Faptul de a-ti scrie obiectivele pe hârtie îti da sentimentul permanentei, plus, îti da energie, "întelepciunea si chibzuinta.. vor fi viata sufletului tau". Obiectivele ezitante nu te vor duce acolo unde doresti sa mergi. 3) Stabileste-ti un termen limita. Fara un început si un sfârsit clar este usor sa ratacesti si sa nu ajungi nicaieri. 4) Fa-ti o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faci. Tine-o înaintea ochilor tai neîncetat; te ajuta sa-ti croiesti un drum. 5) Transforma-ti lista într-un plan. Vezi ce trebuie sa faci mai întâi si ce trebuie sa faci mai apoi. Un plan organizat este întotdeauna mai bun decât sa încerci sa faci totul în capul tau. 6) Actioneaza imediat. "Luati seama, deci, sa umblati cu bagare de seama, nu ca niste neîntelepti, ci ca niste întelepti. Rascumparati vremea" (Efeseni 5:15-16). Fa ceva! Un plan mediocru implementat, este mai bun decât unul bun care nu este implementat. 7) Fa ceva în fiecare zi care sa te duca înainte. Fa-ti un orar. De exemplu, citeste sistematic din Biblie, suna un anumit numar de clienti, angajeaza-te într-o activitate fizica pe o perioada data. 8) Stabileste-ti un obiectiv caruia doresti sa-ti dedici viata. Si stai cu privirea atintita asupra lui. " Invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima înteleapta!" (Psalmul 90:12).

martie 30, 2010

EL A ALES SĂ TE SALVEZE!

"Pe altii i-a mântuit iar pe Sine nu Se poate mântui?" (Matei 27:42)



Când pastorul l-a prezentat pe vorbitorul venit în vizita, el a pasit la amvon si a relatat urmatoarea povestire: "Un tata, fiul lui si prietenul acestuia navigau de-a lungul coastei Pacificului când furtuna le-a întors barca, rasturnându-i în apele oceanului. Prinzându-se de o frânghie de salvare, într-o fractiune de secunda tatal a trebuit sa ia cea mai teribila decizie din viata lui - carui baiat sa-i arunce celalalt capat al frânghiei si pe care sa-l sacrifice. Stia ca fiul sau îl primise pe Hristos, iar prietenul lui nu. Plin de durere, tatal a strigat: "Te iubesc, fiule" si a aruncat frânghia prietenului, fiului sau. Când l-a tras pe baiat la barca rasturnata, fiul sau disparuse deja în valuri. Trupul lui nu a fost gasit niciodata. Tatal stia ca fiul sau va pasi în vesnicie cu Isus si nu suporta gândul ca prietenul lui sa fie pe vecie fara Hristos". La sfârsitul serviciului, s-a apropriat de el un adolescent si i-a spus: "E o poveste draguta, dar ce tata cu mintea întreaga si-ar sacrifica fiul în speranta ca celalalt baiat va deveni crestin?" "Ai înteles foarte bine", i-a spus predicatorul, "nu e realist. Dar astazi îti spun ca aceasta povestire ma ajuta sa înteleg cum a fost când Dumnezeu Si-a sacrificat Fiul pentru noi. Vezi tu.. eu am fost acel tata, iar pastorul vostru este prietenul fiului meu".
Fariseii care l-au vazut pe Hristos murind au spus: "Pe altii i-a mântuit iar pe Sine nu Se poate mântui!" Si au avut dreptate; El nu le putea face pe amândoua, deci El a ales sa te salveze. Astazi vei accepta tu oferta Lui de mântuire?

martie 29, 2010

CUNOSCÂND "CE ESTE SCRIS"

"De asemenea este scris, a zis Isus" (Matei 4:7)



Dupa binecuvântare vine batalia! Si Domnul Isus nu a facut exceptie. Dupa ce a fost botezat, "îndata Duhul a mânat pe Isus în pustie" (Marcu 1:12) si dupa ce a postit timp de patruzeci de zile I S-a facut foame. În acel moment a aparut Satan si a spus: "Daca esti Fiul lui Dumnezeu, porunceste ca pietrele acestea sa se faca pâini" (Matei 4:3). Poti fii sigur ca vrasmasul se va arata în momentele tale cele mai vulnerabile. Si ar fi bine ca atunci sa stii ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu – nu doar fragmente si citate pe care le-ai auzit la mâna a doua sau a treia. "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa învete .. în neprihanire" (2 Timotei 3:16). Noi luam partile din Scriptura care ni se potrivesc stilului nostru de viata si care vin în sprijinul teologiei noastre, dar când vrajmasul manipuleaza Cuvântul lui Dumnezeu si îl foloseste împotriva ta, trebuie sa poti spune: "De asemenea este scris". Trebuie sa stii ce altceva mai spune Dumnezeu. Biblia spune ca Satan "va rosti vorbe de hula împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfintii Celui Prea înalt, si se va încumeta sa schimbe vremurile si legea" (Daniel 7:25). Satan stie ca Cuvântul lui Dumnezeu este "o sabie cu doua taisuri" (Evrei 4:12), dar el tot va încerca sa te provoace la duel!
"De asemenea este scris" a zis Isus: "Sa nu ispitesti pe Domnul, Dumnezeul tau". El stia ce a spus Tatal si a refuzat sa-l lase pe Satan sa-i dicteze raspunsurile, inclusiv ce sa manânce. Care este meniul din care manânci azi? Te asemeni cu fiul risipitor care mânca ce le dadea porcilor în timp ce Tatal tau a pregatit un festin pentru tine? Spune-i lui Satan "înapoia mea" (Matei 16:23) si nu-l mai lasa sa te pacaleasca cu minciuni si jumatati de adevar! Citeste Cuvântul lui Dumnezeu si lasa-l sa patrunda în tine!

martie 28, 2010

CARE ESTE CHEMAREA TA? (3)

"Voi sunteti sarea pamântului" (Matei 5:13)


Sa remarcam:
1) Chemarea ta este deseori legata de lucrul care te framânta cel mai tare. Pentru Moise a fost opresiunea poporului sau. Asa ca Dumnezeu S-a folosit de lucrul acesta si l-a chemat pe Moise sa duca poporul la libertate. Pentru William Wilberforce a fost sclavia. El si-a dedicat întreaga viata eradicarii sclaviei din Anglia, fapt ce s-a întâmplat cu putin timp înainte de moartea sa. Pentru Dr Martin Luther King Jr a fost nedreptatea societatii care îi înrobea si îi oprima pe afro-americani. Asa ca el a avut un vis, a predicat, a mers înainte, a organizat si a boicotat si asa s-a conturat Miscarea pentru Drepturile Omului. Daca doresti sa-ti descoperi chemarea, începe sa te rogi pentru ceea ce te framânta cel mai tare. De obicei încercam sa evitam lucrurile neplacute, dar daca crezi ca, chemarea ta implica ajutarea saracilor, petrece timp cu cei saraci. Lasa ca inima ta sa fie miscata, poarta în tine convingerea ca lucrurile trebuie schimbate si roaga-te în continuare: "Doamne, fa-ma un agent al schimbarii".
2) Chemarea ta arata ca Dumnezeu crede în tine. Când Dumnezeu i-a chemat pe ucenici, ei nu aratau a învingatori. În general, în vremurile acelea, daca cineva urma un învatator, lucrul acesta se întâmpla mult mai devreme. În plus, învatatorii nu recrutau, ei primeau înscrieri. Dar nu si Domnul Isus. El a ales un doctor, un vames si pescari, spunând: "Cred în voi. Ceea ce stiu Eu va voi învata si pe voi". El le-a promis: "cine crede în Mine, va face si el lucrarile pe care le fac Eu" (Ioan 14:12). Nu e nicio mirare ca si-au parasit cuiburile! Domnul Isus i-a împuternicit pe urmasii Sai sa mearga si sa traiasca cum a trait El. Astazi la lucrul acesta te cheama El.