februarie 28, 2014

TARUL DEGHIZAT

“Doamne, ne recunoastem rautatea noastra… caci am pacatuit impotriva Ta.” [Ieremia 14:20]

        Tarul Rusiei, Petru cel Mare, avea obiceiul ca din cand in cand sa-si dezbrace haina imparateasca si sa se imbrace modest, ca sa nu fie recunoscut atunci cand dorea sa mearga in mijlocul poporului. Cu multa vreme inainte de a urca pe tron in anul 1682, cand facea calatorii indepartate, s-a deghizat ca mestesugar sau negustor, pentru a cunoaste tara si oamenii altor popoare. In felul acesta el a strabatut Europa fara sa-i fie recunoscuta adevarata identitate.

Deghizarea este o lucrare prin care cineva se prezinta sub alta forma decat cea adevarata. Mantuitorul a rostit o serie de condamnari la adresa religiosilor din vremea Sa, care s-au prezentat in fata poporului sub forma de oameni evlaviosi, pe cand inima lor era plina de rautate. Fariseii, care aveau grija sa mentina in afara o forma de religiozitate si morala, erau plini de rautate in inimile lor. Ei, ca si noi toti, trebuiau sa curete mai intai partea dinauntru a paharului, adica sa se asigure ca inimile lor au fost curatite prin credinta si pocainta.

        Sa ne cercetam pe noi insine, daca nu cumva starea de deghizare mai stapaneste in inimile noastre. Si daca vom constata ca ne-am deghizat in altceva decat in ceea ce suntem, sa venim cu credinta si pocainta in fata Mantuitorului care doreste sa ne dea iertarea Sa.  

februarie 27, 2014

BUCURIA

“… isi vedea de drum, plin de bucurie” [Faptele Apostolilor 8:39]

        Fiecare zi din viata noastra dorim sa fie umpluta de bucurie. Cate eforturi se fac pentru a dobandi bucuria! Fiindca bucuria nu este gasita cu usurinta, cautam diferite ocazii in care sa putem savura bucuria netulburati, neperturbati de stres, probleme sau teama de viitor. Dar bucuria durabila nu se poate cumpara. Cei care cred ca si-o pot cumpara vor fi candva dezamagiti.

        Omul, despre care vorbeste versetul de astazi, era unul care cauta bucuria, desi ca ministru etiopian ocupa o pozitie inalta. Probabil, gustase bucuriile obisnuite, dar bucuria durabila ii lipsea.

        Luase parte la slujba religioasa din orasul Ierusalim. A ajuns astfel la tinta dorintelor sale? Din nefericire, nu! Va sfatuim sa cititi relatarea din Faptele Apostolilor, pentru a vedea cum Dumnezeu a intervenit din cer, pentru a-l ajuta pe acest om n cautarea bucuriei.

        Etiopianului i-a fost trimis un om a lui Dumnezeu, care i-a explicat textul biblic, pe care il avea in mana si ii citea. A intervenit o schimbare instantanee: L-a cunoscut pe Isus Christos, singurul care poate da bucuria trainica. Cu siguranta, va doriti si dumneavoastra bucuria! Dumnezeu vrea sa v-o dea prin acceptarea Fiului Sau ca Mantuitor al vietii dumneavoastra.

februarie 26, 2014

EU STIU


“… eu una stiu: ca eram orb, si acum vad.” [Ioan 9:25]

Eu stiu ca am in cer o casa,

Pe care nimeni nu mi-o ia.

Chiar daca nedreptatea lumii

M-alunga din casuta mea,

Eu stiu, eu stiu, eu stiu

Ca am in cer o casa

Pe care nimeni nu mi-o ia.

 

Eu stiu ca am sa cant odata,

Cu toti cei dragi imbratisat.

Chiar daca azi traiesc in lacrimi,

De cei iubiti prea-ndepartat,

Eu stiu, eu stiu, eu stiu

Ca am sa cant odata

Cu toti cei dragi imbratisat.

 

Eu stiu ca Rascumparatorul

Si Dumnezeul meu e viu.

Chiar nimicit sa-mi fie trupul

Si chiar uitat de toti sa fiu,

Eu stiu, eu stiu, eu stiu

Ca Rascumparatorul

Si Dumnezeul meu e viu.

 

Eu stiu ca-L voi vedea pe Domnul,

Si El va fi rasplata mea.

Chiar daca viata mea din lume

Si moartea fi-mi-ar cea mai grea,

Eu stiu, eu stiu, eu stiu

Ca-L voi vedea pe Domnul,

Si El va fi rasplata mea.

februarie 25, 2014

SA NE ADUCEM AMINTE

“El nu va striga, nu-si va ridica glasul si nu-l va face sa se auda pe ulite.” [Isaia 42:2]

Aceste cuvinte profetice arata caracterul acelui Om bland si smerit cu inima care a venit in lumea noastra impotrivitoare, in lumea noastra murdara de pacate. Domnul si Mantuitorul nostru a lucrat in puterea Duhului pentru a implini lucrarea Sa de iubire intr-o desavarsita supunere fata de voia Tatalui si a lucrat contrar obiceiului omului care face mult zgomot pentru un lucru mic.

Toate lucrurile Domnului istorisite in Evanghelii sunt impliniri ale promisiunilor si profetiilor din Vechiul Testament. Toate faptele care s-au petrecut in viata Mantuitorului sunt dovezi vadite ale implinirii Scripturii. Dorinta Domnului a fost tot timpul sa implineasca Scriptura.

Harul si adevarul trebuiau sa ajunga bucuria tuturor nenorocitilor, a tuturor celor cu inima intristata din toate veacurile si de pe toate meleagurile lumii si sa ajunga si partea noastra a credinciosilor din acest veac. Pentru aceasta insa, Mantuitorul a trebuit sa sufere o mare impotrivire fata de Sine, a trebuit sa treaca prin moarte si inviere, sa Se inalte mai sus de ceruri si de acolo, pe temeiul jertfei Sale, sadea darurile Lui alor Sai.

Sa ne aducem aminte si astazi de Cel ce a suferit asa de mult din partea pacatosilor.