februarie 27, 2014

BUCURIA

“… isi vedea de drum, plin de bucurie” [Faptele Apostolilor 8:39]

        Fiecare zi din viata noastra dorim sa fie umpluta de bucurie. Cate eforturi se fac pentru a dobandi bucuria! Fiindca bucuria nu este gasita cu usurinta, cautam diferite ocazii in care sa putem savura bucuria netulburati, neperturbati de stres, probleme sau teama de viitor. Dar bucuria durabila nu se poate cumpara. Cei care cred ca si-o pot cumpara vor fi candva dezamagiti.

        Omul, despre care vorbeste versetul de astazi, era unul care cauta bucuria, desi ca ministru etiopian ocupa o pozitie inalta. Probabil, gustase bucuriile obisnuite, dar bucuria durabila ii lipsea.

        Luase parte la slujba religioasa din orasul Ierusalim. A ajuns astfel la tinta dorintelor sale? Din nefericire, nu! Va sfatuim sa cititi relatarea din Faptele Apostolilor, pentru a vedea cum Dumnezeu a intervenit din cer, pentru a-l ajuta pe acest om n cautarea bucuriei.

        Etiopianului i-a fost trimis un om a lui Dumnezeu, care i-a explicat textul biblic, pe care il avea in mana si ii citea. A intervenit o schimbare instantanee: L-a cunoscut pe Isus Christos, singurul care poate da bucuria trainica. Cu siguranta, va doriti si dumneavoastra bucuria! Dumnezeu vrea sa v-o dea prin acceptarea Fiului Sau ca Mantuitor al vietii dumneavoastra.