martie 14, 2013

TU UNDE VEI FI?


“Îmi vei arata cararea vietii; înaintea fetei tale sunt bucurii nespuse si desfatari vesnice în dreapta Ta”. [Psalmul16:11]

Preotilor anglicani li s-a cerut odata sa citeasca în timpul slujbei de Duminica, o proclamatie a regelui Charles I. Regele cerea tuturor sa participe la actiunile sportive care se desfasurau duminica. Cei mai multi dintre preoti, au refuzat sa citeasca acest edict. Unul dintre ei însa s-a hotarat sa-l citeasca, în auzul tuturor membrilor prezenti la închinare. Preotul a citit cu voce tare, cuvant cu cuvant porunca regelui ce-i îndemna pe toti locuitorii Angliei, sa vina la jocurile sportive de duminica. Apoi a continuat: “Adu-ti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti si sa o petreci în închinare!” Dupa ce a încheiat cu aceste cuvinte edictul regelui, a adaugat: “Fratilor, v-am pus înainte porunca regelui nostru si porunca Dumnezeului nostru! Va las libertatea sa judecati si sa hotarati singuri, pe cine doriti sa-l ascultati! Niciunul dintre cei prezenti n-a ales sa împlineasca ordinul regelui, ci toti au hotarat sa respecte Cuvantul lui Dumnezeu!

Sunt decizii pe care si noi trebuie sa le luam în fiecare zi. Pentru noi, vocea cui va avea autoritate? Pe cine vom asculta?

martie 11, 2013

NU TE LEGA DE LUCRURI PAMANTESTI

 
„Ferice de cel ce rabda ispita. Caci dupa ce a fost gasit bun, va primi cununa vietii, pe care a fagaduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” [Iacov 1:12]
 
Înt-un desen animat numit „Indiana Jones si ultima cruciada”, Indiana, eroul principal al actiunii, a pierdut globul de cristal. Era un glob pe care aceasta îl folosea la descantece. Elsa Schneider, una dintre rivale, dupa multe încercari si dificultati, a gasit acest glob. Imediat dupa ce l-a luat în brate, s-a starnit un mare cutremur de pamant, care a facut sa crape stancile deschizand o mare prapastie chiar în fata ei. Alunecand, cu o mana încerca sa se sustina de mal, iar cu cealalta, tinea globul. In acest moment apare rivalul ei, Indiana care încearca sa o salveze. A prins-o de mana cu care acesta se tinea de mal, incercand sa o scoata la loc larg. “Nu pot sa te ridic!” a spus el în repetate randuri. “Da-mi si mana cealalta!” Elsa ignora chemarea, strangand la piept si mai strans globul de cristal. Atentia ei era îndreptata spre glob, pe care-l dorea cu orice pret! În timp ce Indiana se lupta sa o salveze, Elsa s-a prabusit în prapastie! În acel moment Indiana a reusit sa prinda globul de cristal pe care Elsa îl scapase, dar a lunecat în prapastie, sprijinindu-se doar cu o singura mana de marginea ei. Indiana stia cat de mare a fost pretul platit de rivala lui, fiindca n-a vrut sa renunte la lucrul pe care si-l dorea atat de mult. Cu toate acestea, cand a venit tatal lui sa il salveze cerandui mai intai globul de cristal, n-a vrut sa i-l dea. Tinand strans ceea ce voia sa patreze numai pentru el, s-a prabusit asemenea Elsei în aceeasi prapastie!
Care sunt lucrurile de care ti-ai legat viata si la care nu vrei sa renunti? Legandu-ne inima de ele, acestea ne vor împiedica sa primim ajutorul care este atat de aproape!