octombrie 02, 2014

DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU ARATA LA GOLGOTA

“Dragostea lui Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu...” [1 Ioan 4:9]

        Dragostea lui Dumnezeu isi are originea in inima Sa, si patria ei este acolo unde locuieste Dumnezeu. Dar dragostea, care umple cerul, s-a aratat. Cand si unde? In urma cu aproximativ 2000 de ani la crucea de la Golgota.

        Acolo Dumnezeu L-a dat pe Fiul Sau la moarte. Pentru cine? Pentru noi, care eram pacatosi, dar care prin credinta in acest Mantuitor am primit viata vesnica. Atunci El a dat cea mai mare dovada, ca te iubeste si ma iubeste.

        Si care este masura dragostei Sale pentru rascumparatii Sai? Este darul Fiului Sau. Dumnezeu a dat ce a avut mai scump si mai drag, pe Fiul dragostei Sale, pentru a ne arata dragostea Sa. Da, asa de mare este masura dragostei divine. Ea nu poate fi epuizata niciodata de nevoile noastre. Ce pace si ce liniste da aceasta inimilor noastre!

        Sa nu uitam niciodata: Cat de mult m-a iubit Dumnezeu, se arata in darul Fiului Sau. Inima mea se odihneste in aceasta dragoste, care s-a descoperit la cruce, ea ramane aceeasi, ieri, astazi si in veci. Ea s-a aratat la cruce si este eterna.

        Acum putem sa traim zilnic in aceasta dragoste. Ce minunat!

octombrie 01, 2014

CONSTANTIN VON TISCHENDORF

“Iar a Celui ce, prin puterea prin care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi, a Lui sa fie slava...” [Efeseni 3:20-21]

        Constantin von Tischendorf a fost decis deja de tanar sa faca totul pentru a reconstitui cu cea mai mare acuratete textul Bibliei, in mod deosebit cel al Noului Testament. In acest scop a mers la Paris, unde era doua manuscrise vechi. Cele doua manuscrise, in mod deosebit unul dintre ele numit Codex C erau considerate de invatati a fi indescifrabile. Tischendorf a solicitat cele doua manuscrise, dar i s-a spus: “Incercati-va norocul, dar nu veti obtine nimic.” Tanarul invatat nu s-a lasat derutat de astfel de observatii, ci a descifrat mai intai Codex D, apoi a inceput lucrarea la celalalt manuscris. Si aceasta lucrare i-a reusit, spre marea mirare a invatatorilor. Dumnezeu i-a daruit niste ochi foarte ageri, care aveau defapt o preistorie. Cand mama lui Constantin a vazut cu catva timp inaintea de nasterea copilului un om orb, iar imaginea acestuia a miscat-o foarte mult, s-a rugat mereu lui Dumnezeu sa nu permita ca copilul ei sa se nasca orb. Dumnezeu a ascultat aceasta rugaciune in chip minunat. Copilul nu s-a nascut orb, ci a avut ochi foarte ageri, cu ajutorul carora a putut sa-I slujeasca Domnului sau. Dumnezeu facuse mai mult decat ceruse mama.

        Dumnezeu Se bucura sa ne daruiasca intreaga bogatie a generozitatii Sale.

septembrie 30, 2014

IZVORUL VIETII VESNICE

“Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, in veac nu-i va fi sete...” [Ioan 4:14]

        Prin sangele crucii Lui, Domnul Isus a daruit oricarui suflet insetat care L-a acceptat ca Mantuitor mantuirea. Christos este Izvorul vietii vesnice si de aceea, apa pe care o da El va tasni in viata vesnica.

        Oricine inseteaza dupa viata vesnica trebuie sa-L accepte pe Mantuitorul. Este un adevar de necontestat, ca nimeni si nimic nu pot satisface setea sufleteasca, ci numai Isus poate face aceasta.

        Faptul ca cineva asista ca un ascultator uituc la vestirea Evangheliei, se roaga sau citeste cateodata Biblia, nu este de ajuns, ci trebuie sa-L primeasca pe Christos, prin credinta, ca Mantuitor. Primindu-L pe El, vom avea totul pe deplin.

        Chemarea Domnului Isus este insotita de cea mai mare promisiune: viata vesnica. In Biblie gasim multe promisiuni si ele vor avea valoare pentru noi numai in masura in care Il acceptam pe Isus Christos ca Mantuitor. Toate promisiunile lui Dumnezeu sunt “DA”, deci si promisiunea vietii vesnice este un “DA” sigur pentru noi toti cei care Il primim. Astfel de oameni devin impreuna cu Mantuitorul izvoare de ajutor pentru altii. Vrei sa fi sit u un astfel de izvor?